CS2 için R7 5800x3D ile RTX 3080 vs RTX3060

Emre12345

Megapat
Daha fazla  
Mevcut ekran kartım GTX 1070. işlemcim iyi olsa da ekran kartının eski nesil olmasından dolayı haliyle iyi FPS'ler alamıyorum. 1920x1080 oynuyorum. Normalde 300 çatışma anında 200 veya altına iniyor. Aklımda RTX 3060 vardı aslında ama malum oyunun optimizasyon sorununu ve ileriye dönük bir parça olmasını düşünürek RTX 3080 almayı daha uygun gördüm. Yine de sizlere sormak istiyorum. 2 katı para verip RTX 3060 yerine RTX 3080 almaya değer mi?

Alırsam eğer 2. el alacağım, bilginiz olsun.

ne kadar para veriyorsunuz ? 4070 alın direkt 3090'ın içinden geçen bir kart.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 30 kartların da zaten ciddi bir optimizasyon sorunları mevcut sürekli düşük frekanslarda çalışıyorlar. Mesela kendi RTX 3090 kartımda +200MHz çekirdek frekansı yaptım bütün oyunlarda %15 gibi sağlam FPS kazançları sağladım. Bu bakımdan RTX 30 serisi de optimizasyonu zayıf, dışarıdan extra birkaç müdahale gerekiyor tam potansiyele ulaşabilmek için.

ne kadar para veriyorsunuz ? 4070 alın direkt 3090'ın içinden geçen bir kart.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Attığınız inceleme 4070S'in hocam. İki kart arasında çok fps farkı mevcut.

Mevcut ekran kartım GTX 1070. işlemcim iyi olsa da ekran kartının eski nesil olmasından dolayı haliyle iyi FPS'ler alamıyorum. 1920x1080 oynuyorum. Normalde 300 çatışma anında 200 veya altına iniyor. Aklımda RTX 3060 vardı aslında ama malum oyunun optimizasyon sorununu ve ileriye dönük bir parça olmasını düşünürek RTX 3080 almayı daha uygun gördüm. Yine de sizlere sormak istiyorum. 2 katı para verip RTX 3060 yerine RTX 3080 almaya değer mi?

Alırsam eğer 2. el alacağım, bilginiz olsun.
bence 2. el yerine biraz daha ekleyerek 0 alın derim

Bütçem 10-12k arası. O yüzden bu kartların 2. eline yöneldim aslında. 4000 serisine de baktım lakin emin olamadım. Bütçemi de fazlasıyla aşıyorlar. Hemen almıyacağım zaten. Şubat vs gibi alırım büyük ihtimal. O vakte kadar 4000 serisinden 4070 vs 2. elde ucuzlar ise yönelmeyi planlıyorum. Yine de farklı düşünceniz var açığım.

Attığınız inceleme 4070S'in hocam. İki kart arasında çok fps farkı mevcut.
Haklısınız arada ciddi bir fiyat fakrı yok diye 4070s attım 4-3 bin tl fark var.

bu 4070 videosu

Bütçem 10-12K arası. O yüzden bu kartların 2. eline yöneldim aslında. 4000 serisine de baktım lakin emin olamadım. Bütçemi de fazlasıyla aşıyorlar. Hemen almayacağım zaten. Şubat vs gibi alırım büyük ihtimal. O vakte kadar 4000 serisinden 4070 vs 2. elde ucuzlar ise yönelmeyi planlıyorum. Yine de farklı düşünceniz var açığım.

5K serisi çıkacağı zamanı bekleyin derim ekran kartı daha çok ucuzlayacak 5K serisini almak isteyen olacağı için.

Bütçem 10-12k arası. O yüzden bu kartların 2. eline yöneldim aslında. 4000 serisine de baktım lakin emin olamadım. Bütçemi de fazlasıyla aşıyorlar. Hemen almıyacağım zaten. Şubat vs gibi alırım büyük ihtimal. O vakte kadar 4000 serisinden 4070 vs 2. elde ucuzlar ise yönelmeyi planlıyorum. Yine de farklı düşünceniz var açığım.
Şubat ayına kadar kim öle kim kala hocam. 5000 serileri çıkacak. Dolar değişecek. Daha öneri almak için çok erken.

Ne kadar para veriyorsunuz? 4070 alın direkt 3090'ın içinden geçen bir kart.

Hocam bence bu videolar pek doğru bilgi vermiyorlar. 2 ay önce bir YouTuber'in 3090 vs 4070 Ti videosunu izledim. Videoda Cyberpunk 2077 testinde 4070 Ti 42, 3090 ise 40 FPS elde etmişti. Bende de Cyberpunk 2077 orijinal oyunu mevcut dedim ki bende bu testi yapayım. Ben test sonucu olarak 46 FPS elde ettim. Bu YouTuber'in ismini hatırlamıyorum fakat video açıklamasında özel ekran kaydı kartı olduğunu görmüştüm. Bu sebep ile 3090 bana gömülüyor gibi geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı