CS2 için sistem önerisi

Can4233

Zeptopat
Daha fazla  
CS 2 oynayacağım yüksek FPS ve ileriye dönük bir sistem toparlamak istiyorum. 2 sistem arasında kaldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
ASUS 280Hz 1ms IPS panel monitör.

AMD Ryzen 5 7600 MPK 5.1GHz 6 çekirdek 32MB önbellek soket AM5 işlemci.

ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX anakart.

ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.

ASUS A21 Plus ARGB temperli cam USB 3.2 mATX mesh siyah mid Tower Gaming kasa.

Enermax maxpro III 700W 80+ standart 120mm fanlı bulk güç kaynağı (emp700W)

Thermalright frozen notte 240 ARGB 240mm Intel-AMD uyumlu işlemci sıvı soğutucu.

Lexar ares RGB 32 GB (2x16 GB) 6400MHz CL32 Intel XMP 3.0 - AMD EXPO DDR5 heatsink siyah RAM.

Lexar NM790 1TB NVMe PCI-e Gen4 X4 okuma 7400 MB – yazma 6500 MB PS5 uyumlu M.2 SSD.

Dosya Ekleri

• IMG_20250531_133447.jpg
    IMG_20250531_133447.jpg
    350,2 KB · Görüntüleme: 30
AMD ekran kartli olan sistemdeki parcalar daha kaliteli ve guvenilir. Ben olsam AMD ekran kartliyi tercih ederim.

Aralarında 5-6k fiyat farkı var buna değer değil mi
6k fark ile Biostar degil Asus anakart aliyorsunuz (buradaki Asus'un yoncasi alt sinif ama sorun degil cunku 65W TDP islemcilerle sorunsuz maksimum performans kullanilir), XPG degil Asus kasa aliyorsunuz, Palit ekran karti degil Asus ekran karti aliyorsunuz, Gamebooster monitor degil Asus monitor aliyorsunuz, FSP kule sogutucu degil Thermalright sivi sogutucu aliyorsunuz. Tum bu markalarin hic biri Asus'un kalitesinin yanindan dahi gecemezler. O yuzden bir ariza cikma orani Asus set olan kasada daha dusuk ihtimal.

Diger RTX 5060 Ti olani alacak olsaniz iyi olan tarafi daha yuksek TDP'li islemci aldiginizda bir tane de sivi sogutucu almaniz yeterli ama ote yandan diger donanimlar alt seviye markalardan oldugu icin sorun cikarma olasiliklari yuksek.

Asus donanimlarin bol oldugu kasayi alirsaniz cok cok daha kaliteli. Dezavantaji ise eger yuksek TDP'li islemci kullanmak isterseniz A serisi anakartlarin VRAM sogutmalari cok kotu, kullanamazsiniz. O yuzden hic olmazsa B serisi yeni bir anakart almaniz gerekecek. Ama sivi sogutucuya gerek yok cunku zaten sistem en basindan sivi sogutucu ile geliyor. Donanimlar da kaliteli oldugu icin oyle kolay kolay sorun cikarmazlar size.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı