Çözüldü CS2 menüde GPU %100 kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

berat2313

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci AMD Ryzen 5 5600 6-Core Processor (3.50 GHz)
Ekran Kartı ASUS Dual Rtx5060 8 Gb OC Edition
3200 mhz 2x8 16 Gb Ram
500 Gb Nvme M2 SSD
650W 80 Bronze PSU
RAM
16 GB 3200 MHZ
Ekran kartı
ASUS DUAL GEFORCE RTX 5060 8GB
Anakart
ASUS PRİME A520 M-R
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600
Merhaba, CS2 oynarken GPU kullanımı oyun içerisinde %80 civarlarında oluyor bazen daha yüksek bazen daha az bu CS2 için yüksek bir değer mi? Ve asıl sorum GPU kullanımı menüde %100 oluyor. Miner virüsü vs zannettim ama sonradan emin olamadım, sizce sebebi nedir?
CPU kullanımı ise oyun içerisinde %50'lerde gidip geliyor menüde ise %30 geçmiyor.

Çözüm
CS2 de menüde yüksek GPU kullanımı herkeste görülen bir durum. Virüs vs. değildir. Eğer bu durum ekran kartının ısınmasına sebep oluyorsa ayarlardan menüde Max FPS ayarıyla FPS sabitleyebilirsiniz.
CS2 de menüde yüksek GPU kullanımı herkeste görülen bir durum. Virüs vs. değildir. Eğer bu durum ekran kartının ısınmasına sebep oluyorsa ayarlardan menüde Max FPS ayarıyla FPS sabitleyebilirsiniz.

Menüde FPS'i kısıtlayın, herhangi bir FPS kısıtlaması olmadığı için sistem menüde bile verebildiği en yüksek FPS'i vermeye çalışıyor, dolayısıyla GPU %100 kullanılıyor.

Hocalarım yanıtlar için teşekkürler. Menü FPS sınırını 165 yaptım, monitörüm 165Hz olduğu için ama sonuç hala aynı GPU %100

Hocalarım yanıtlar için teşekkürler. Menü FPS sınırını 165 yaptım, monitörüm 165Hz olduğu için ama sonuç hala aynı GPU %100

Ekran kartının ısınıp ısınmadığına bakın, ısınmıyorsa %100 olmasının hiçbir önemi yok.
Yine de FPS sınırını daha da düşürebilirsiniz eğer Valve kasıtlı olarak yapmadıysa GPU kullanımı düşecektir.
180 Hz monitörle 'menüde' 120 FPS sınırlayarak kullanıyorum yine de akıcı

Ekran kartının ısınıp ısınmadığına bakın, ısınmıyorsa %100 olmasının hiçbir önemi yok.
Yine de FPS sınırını daha da düşürebilirsiniz eğer Valve kasıtlı olarak yapmadıysa GPU kullanımı düşecektir.
180 Hz monitörle 'menüde' 120 FPS sınırlayarak kullanıyorum yine de akıcı

Teşekkür ederim hocam sayenizde düzeldi. Bazen %100 kullanım gözükse bile ısınmıyor fanlar dönmüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı