CS2 oyunda karşılıklı hakaret sonucu dava açılabilir mi?

DaPrice

Hectopat
Daha fazla  
Dün arkadaşımla CS2 oynuyordum maçın sonunda yenildik ve arkadaş bize "ezikler" diye cevap verdi. Bunu demesi üzerine hem oyun içinde yalan söylemesi vs. rahatsız oldum ve hakaret ile karşılık verdim (bir kere küfür ettim).Bunun üzerine arkadaş SS aldığını ve dava edeceğini söyledi ben oyun içinde yalan söylediğini söylediğimde ise "sus lan" diye geri cevap verdi. Aslında böyle şeyler umurumda bile olmaz fakat hem kendi hesabımda oynamıyordum arkadaşımın hesabında oynuyordum, hem dava edeceğini söylediği için biraz endişelendim tabii. Bu durumda ne olur?

Konuya tamamen hakim değilim, oda arkadaşım hukukçu onu sürekli böyle sorularla darlarım birkaç şey öğrenmek için. Ezik, ezikler gibi kelimeler kişinin onur ve şerefini zarar verdiği için hakaret suçu oluşturuyor fakat sus lan, sus ulan gibi söylemler ise hakaret suçu oluşturmuyor. Karşıklı hakarette ikiniz de suç işlemiş bulunuyorsunuz o başlattı bu bitirdi muhabbeti olmuyor tabii ki de ama arkadaşım hep diyor bazen tamamen hakime falan bağlı diyor bir de kimse gidip savcılığa ya da polise bana hakaret etti bu demez şikayet ederse CİMER'e eder kendini de yakar. Pek bir bilgim yok bu konularda tekrar ediyorum yanlışım olabilir, düzeltebilirsiniz.

Konuya tamamen hakim değilim, oda arkadaşım hukukçu onu sürekli böyle sorularla darlarım birkaç şey öğrenmek için. Ezik, ezikler gibi kelimeler kişinin onur ve şerefini zarar verdiği için hakaret suçu oluşturuyor fakat sus lan, sus ulan gibi söylemler ise hakaret suçu oluşturmuyor. Karşıklı hakarette ikiniz de suç işlemiş bulunuyorsunuz o başlattı bu bitirdi muhabbeti olmuyor tabii ki de ama arkadaşım hep diyor bazen tamamen hakime falan bağlı diyor bir de kimse gidip savcılığa ya da polise bana hakaret etti bu demez şikayet ederse CİMER'e eder kendini de yakar. Pek bir bilgim yok bu konularda tekrar ediyorum yanlışım olabilir, düzeltebilirsiniz.

Teşekkür ederim bilgi için :) :) :)

Bu nasıl arkadaş, bir küfür edilince dava mı edilir 😀

Vallahi bilmiyorum ezikler dedi sonra bir kez küfür ettim sanki önceden biliyormuş gibi dava hayırlı olsun falan dedi. He bir de 20k falan da yazdı :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı