CS2 V-Sync açık mı oynanmalı?

sadocanbaba

Picopat
Daha fazla  
V-Sync açık oynayınca oyun daha akıcı hale geliyor ama input lag giriyor. Kapalı olunca oyun akıcı olmuyor ve input lag girmiyor. Hangi ayarda kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam V-Sync oyun FPS'ini monitör Hertz'i ile sınırlar atıyorum 60 Hz monitörünüz var 60 FPS'e sabitler fakat bazı sistemler örneğin 144 Hz monitörünüz var V-Sync 144'e sabitliyor fakat PC bileşenleri yetişemiyor o Performans'a bu durumda kullanmamak lazım. Oyun akıcı olsun diyorsanız aldığınız FPS 120- 150 mi 100'e çekin ben şahsen öyle oynuyorum her oyunu ne lag giriyor ne donuyor akıyor oyun

Hocam V-Sync oyun FPS'ini monitör Hertz'i ile sınırlar atıyorum 60 Hz monitörünüz var 60 FPS'e sabitler fakat bazı sistemler örneğin 144 Hz monitörünüz var V-Sync 144'e sabitliyor fakat PC bileşenleri yetişemiyor o Performans'a bu durumda kullanmamak lazım. Oyun akıcı olsun diyorsanız aldığınız FPS 120- 150 mi 100'e çekin ben şahsen öyle oynuyorum her oyunu ne lag giriyor ne donuyor akıyor oyun
180 fps direk sabitliyor fakat input lag artıyor

CS2 gibi rekabetçi oyun oynayacaksan V-Sync kullanılmaz dostum. Hikayeli oyun değil bu. Kassada mecburen V-Sync'siz oynaman lazım, tüm ayarlarını düşür. Çözünürlüğünüde 1280x1024, 1280x960 gibi düşük bir çözünürlük yap.

Kesinlikle kapalı oynanmalı.

Buradaki konuyu okuyabilirsiniz. En az gecikmeyle V-Sync nasıl kullanılır, bunu anlatıyor. Özetlemek gerekirse, FPS’inizi yenileme hızınızın (hertz) biraz altına sabitlerseniz hem gecikme azalıyor hem de görüntü akıcı oluyor. HOWTO: Low-Lag VSYNC ON - Blur Busters
FPS sabitlemek için, oyun içi FPS sınırını kullanmak yerine RivaTuner Statistics Server'ı kullanmanızı öneririm; daha iyi sonuç veriyor.

CS2 gibi rekabetçi oyun oynayacaksan V-Sync kullanılmaz dostum. Hikayeli oyun değil bu. Kassada mecburen V-Sync'siz oynaman lazım, tüm ayarlarını düşür. Çözünürlüğünüde 1280x1024, 1280x960 gibi düşük bir çözünürlük yap.
o çözünürlükler çok pikselli oluyor 16:10 1080X1080 oynuyorum.

Benim amacım FPS'i sınırlamak değil oyunun yırtılması rahatsız ediyor ama alışmaya çalışacağım.

Kapalı oynanmalı çünkü kısaca sen performansını sınırlandırdığın için input lag artacak yani klavye ve fare gecikmen artacağı için oyun düşük akıcı değil hissi ve sanki Hz düşürmüşsün hissi verecek. Kısacası Hertz ne olursa olsun bilgisayarının verebileceği Max FPS'i vermesi lazım sınırlandırmamak lazım FPS rekabetçi oyunlarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı