CS2 VAC hatası verdi ve Seçkin hesap gitti

user343

Femtopat
Hata verdikten sonra Steam Support'tan (Gloria Anderson) biri bana yazdı, dedi ki güvendiğin arkadaşına takas atmazsan eşyaların silinecek. Ben de arkadaşıma takas attım ama sonra tekrar baktığımda eşyalar farklı birine gitmişti. CS2’ye geri girdiğimde seçkinim de gitmişti, halbuki aslında seçkinim var.

Dolandırmışlar. Olay öyküsü nedir detaylı?

milyar dolarlık şirket senden itemini başka arkadaşına atmanı sence istermi.

Arkadaşım geçmiş olsun.
Uğradığın dolandırıclık yönteminin ismi "api dolandırcılığı".

VAC hatası ve seçkin hesabın nasıl gittiğiyle bir fikrim yok ancak Steam hesabını kullanırken mesajlar bölümünden bir linke tıklamış hesabını göndermiş olabilir misin ? Api dolandırıcılığından öte hesabının erişimini sahte bir siteye bilgilerini girerek vermiş olabilirsin.

Eğer yukarıda yazdığım gibi iletişim bilgilerini vermediysen yaşadığın dolandırıcılık yöntemi şöyle işliyor.

1- Steam'de her hesabın bir API numarası var, özetle bu numara ile takas da dahil olmak üzere hesabına girmeden bu ve bunun gibi işlemleri gerçekleştirebiliyorsun. Ancak sonrasında her zaman Steam mobil uygulamasından onaylaman şart.

Normalde bu API kodunun olmaması var ise sadece senin bildiğin ve güvendiğin sitelerden bu kodu girmen gerekli. Bu kodun varlığının sebebi ise 3. tarafta olan aracı sitelerin takas ve benzeri işlemleri çok daha hızlı halletmeleridir. Örneğin sen onların panelinde gördüğün bir eşyayı senin steam envanterinde bulunan bir eşyayla takaslamak istiyorsun site bunu bu API kodu vasıtasıyla yapıyor ama dediğim gibi sen steam mobil uygulamadan onaylamadan takas gerçekleşmez.

Dipnot-1 Hesabını ele geçirmişler ise muhtemelen API kodunu değiştirmişlerdir, bu dolandırıcılığın ilk adımı.
Dipnot-2 Bedava skin vaadiyle girilen çoğu dolandırıcı sitede sen bedava skin kazanacağını ümit ederken dolandırıcılar kendi isteğinle girdiğin API üzerinden bu ilk adımı atmanı sağlıyorlar.

2- Sen herhangi bir arkadaşına değerli bir eşya atmak istediğinde sistem önce eşyayı kontrol edip dolandırmak isterse aşağıdaki adımları uyguluyor.

2a- Anında senin arkadaşına gönderdiğin takası iptal ediyor.
2b- Anında kendi havuzunda bulunan mümkünse aynı seviyedeki hesabını senin arkadaşının resmi ve ismi yapıyor.
2c- Attığın eşyaların aynısını hazırladığı sahte hesaba tekrar takas gönderiyor.

Bu adımların hepsi anlık oluyor dolayısıyla fark edebilmen imkansız.

Sen bi anlık arkadaşının ismini ve resmini gördükten sonra attığın takası mobil uygulamadan onayladıktan sonra ne yazık ki geri dönüş yok. Steam destek haricinde ulaşabileceğin başka bir çözüm umudu yok..

Hatırlatma:

Her insanın gaflete düştüğü anlar olabiliyor, özellikle API dolandırıcılığını tahmin etmek bilmeyen biri için mümkün değil, dediğim gibi her şey çok hızlı gerçekleşiyor.

Ancak çoğu durumda hangi platformun çalışanı olursa olsun senden asla linkte bir siteye yönlendirip giriş yapmanı istemez, senin bilgin dahilinde olmadan parolanı link üzerinden değiştirmen için mail/mesaj olarak göndermezler.

Eşyalarını kaybettiysen de sağlık olsun, bundan sonra hesaplarını daha korumalı hale getirip atılan bu tip mesajlara daha temkinli yaklaşırsın. Bakma yukarıda mesaj yazan insanlar ya da ben de hayatımızın birçok yerinde ya buna maruz kaldık ya da çevremizdekiler, bu farkındalığı yanlış yapa yapa sağlıyoruz. O yüzden asla canını sıkma ama dersini de mutlaka çıkar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç defa dır tanımadığınız kişiye etkileşim vermeyin diyoruz. Hala inanan insanlar var. Ve sonuç böyle hesabını çalarlar.

Seçkin nasıl gitti peki, itemleri anladım da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…