CS2'de CPU kullanımı nasıl düşürülür?

FPS'yi kısıtlamayı denedim ancak yine pek işe yaramıyor. Grafikleri artırınca da FPS dusuyor

CPU kullanımını niye düşürmek istiyorsunuz ki? CS2 için yüksek olması normal, işlemci tabanlı bir oyun.
Ekran kartı kullanımınız kaç?

Yok hocam doğru orantılı gidiyorlarda siz FPS artar ise CPU kullanımı artar demişsiniz. Bu yanlış, CPU kullanımına göre FPS artıyor. Mesela sistem çok ısındığında throtting yapar (işlemci zarar görmesin diye kendini korumaya alır.) Ve işlemci kullanımı azalır işlemci kullanımı azaldığı içinde FPS azalır. Ben sizin ne demek istediğinizi anladım zaten de sadece doğruyu belirtiyorum.
Konu sahibinin FPS'i düşürerek CPU yükünü kaldırmasını belirtmek için böyle demem lazım. Sonuçta (Sizde ne var bilmiyorum.) 300FPS'ten 150'e kısıtlama yaparsanız CPU'da düşüyor doğal olarak işte.

fps yi kısıtlamayı denedim ancak yine pek işe yaramıyor.Grafikleri artırıncada fps dusuyor
Yükü azaltmanız için ya arkada çalışan programları iyice kapatacaksınız hocam yada FPS'i azaltıcaksınız. Aksi taktirde CPU yüzdesi tepelerde takılacak, pek bir yapacak birşey yok.
120 FPS'e sabitlerseniz daha stabil olur sanırsam.

Konu sahibinin FPS'i düşürerek CPU yükünü kaldırmasını belirtmek için böyle demem lazım. Sonuçta (sizde ne var bilmiyorum.) 300FPS'ten 150'e kısıtlama yaparsanız CPU'da düşüyor doğal olarak işte.

Yükü azaltmanız için ya arkada çalışan programları iyice kapatacaksınız hocam ya da FPS'i azaltacaksınız. Aksi taktirde CPU yüzdesi tepelerde takılacak, pek bir yapacak bir şey yok.
120 FPS'e sabitlerseniz daha stabil olur sanırsam.

Hocam FPS'i kısıtlayarak CPU kullanımı kısıtlıyorsunuz, benim dediğim şeye geliyor yani. FPS'i düşürerek CPU kullanımı azaltabilirsin demek hatalı. Oyun grafik ayarlarını yükseltebilirsin diyebilirsin.

Hocam FPS'i kısıtlayarak CPU kullanımı kısıtlıyorsunuz, benim dediğim şeye geliyor yani. FPS'i düşürerek CPU kullanımı azaltabilirsin demek hatalı. Oyun grafik ayarlarını yükseltebilirsin diyebilirsin.
Hocam hatalı diyorsunuz da gerçekte yaşanan bir şey bu. Gidip CPU frekansını kıssa veya limitlese sadece oyun değil, tüm PC için CPU kısıtlaması oluşur. Ama FPS'i direk 60'a limit koysa dediğim gibi kullanım düşüyor.

Birde CS Source oynuyoruz mesela, grafikler Ultra'da. Daha nereye kadar yükseltebilirizki?
İlla etik olanı söylemeye gerek yok, gerçek birşey diye söylüyorum direk.

Geri
Yukarı