CS2'de RTX 2060 ve R5 4500 sistemde GPU & CPU %40 kullanımı oluyor

erdemztrk126

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16gb 3200mhz
Ekran kartı
RTX 2060
Anakart
Asus Prime B450 M-E
İşlemci
Ryzen 5 4500
Counter-Strike 2 oyununda düşük FPS değerleri aldığımı fark ettim. Bunun üzerine MSI Afterburner ile sistem değerlerini detaylıca inceledim. İlk olarak FurMark ile CPU ve GPU performansını test ettim; her şey yolunda görünüyordu, herhangi bir sorun yoktu.

Ancak oyunu açtığımda, hem CPU hem de GPU kullanımının %40'ın üzerine çıkmadığını gözlemledim. GPU en fazla 100W güç tüketiyordu, CPU da benzer şekilde sınırlıydı. Bu nedenle sistem kaynaklarının oyunda tam olarak kullanılmadığını düşünüyorum.

Counter-Strike 2 oyununda düşük FPS değerleri aldığımı fark ettim. Bunun üzerine MSI Afterburner ile sistem değerlerini detaylıca inceledim. İlk olarak FurMark ile CPU ve GPU performansını test ettim; her şey yolunda görünüyordu, herhangi bir sorun yoktu.

Ancak oyunu açtığımda, hem CPU hem de GPU kullanımının %40'ın üzerine çıkmadığını gözlemledim. GPU en fazla 100W güç tüketiyordu, CPU da benzer şekilde sınırlıydı. Bu nedenle sistem kaynaklarının oyunda tam olarak kullanılmadığını düşünüyorum.
VSYNC açık mı?

Cs2 bir süre geçtikten sonra (oynarken) kullandığı ekran kartını veya işlemciyi düşürüyor ve fps azalıyor bunun valve'de farkında ama herhangi birşey yapmıyorlar (en azından şimdilik) yani sizlik bir durum yok.

V-Sync açık mı?

Kapalı.

CS2 bir süre geçtikten sonra (oynarken) kullandığı ekran kartını veya işlemciyi düşürüyor ve FPS azalıyor bunun Valve'de farkında ama herhangi bir şey yapmıyorlar (en azından şimdilik) yani sizlik bir durum yok.

RDR 2 oyununda da benzer bir sorun yaşıyorum aslında, belirtmeye gerek görmemiştim GPU %70'lerde geziyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı