CS2'de RTX3060 laptop ile çatışma sırasında FPS düşüyor me

Toprq

Centipat
Daha fazla  
RTX 3060 Ryzen 9 5900HX 16 GB RAM laptopta oynuyorum. Normalde sıkıntı yok ama özellikle sislerin içinden geçerken veya nade yediğimde ya da birden fazla adamla çatışmaya girdiğimde oyun çok fena drop yiyor. Grafikleri düşürmeyi denedim yükseltmeyi denedim bir şey değişmedi. Ben de anlayamadım sıcaklıklar ekran kartı 80 derece civarı işlemci 85-90 derece. Neden kaynaklı olabilir?

RTX 3060 Ryzen 9 5900HX 16 GB RAM laptopta oynuyorum. Normalde sıkıntı yok ama özellikle sislerin içinden geçerken veya nade yediğimde ya da birden fazla adamla çatışmaya girdiğimde oyun çok fena drop yiyor. Grafikleri düşürmeyi denedim yükseltmeyi denedim bir şey değişmedi. Ben de anlayamadım sıcaklıklar ekran kartı 80 derece civarı işlemci 85-90 derece. Neden kaynaklı olabilir?
Genelde bu sorun Cs2 de nvidia ekran kartının gölgelendirici önbelleğiinde sorun oluyor.DDU ile driver ı silin,yeniden son sürüm driveri kurun.Steam in kurulu olduğu kısımdan Cs2 nin save dosyasını silinki bütün ayarlarınız sıfırlansın.Cs2 nin başlangıç komutları varsa onlarıda silin.Sorun ortadan kalkması lazım.

Dereceler için laptop olduğundan yorum yapamam kullanan arkadaşlar yorumlayabilir.İyi günler

Genelde bu sorun CS2 de NVIDIA ekran kartının gölgelendirici önbelleğiinde sorun oluyor. DDU ile driver ı silin, yeniden son sürüm driveri kurun. Steam'in kurulu olduğu kısımdan CS2'nin save dosyasını silinki bütün ayarlarınız sıfırlansın. CS2'nin başlangıç komutları varsa onları da silin. Sorun ortadan kalkması lazım.

Dereceler için laptop olduğundan yorum yapamam kullanan arkadaşlar yorumlayabilir. İyi günler.

Dediğiniz her şeyi yaptım. YouTube'dan videosunu izleyerek DDU ile driverı kaldırdım en son driverı geri yükledim Config dosyalarını sildim. Ancak bahsettiğim droplar biraz azalmış gibi olsa da hala oluyor. Bu arada bunun gibi droplar her oyunda olmasa da başka oyunlarda da oluyor örneğin Valorant'ta hiçbir sıkıntı yok cillop gibi ama RDR2'de çatışırken de bu duruma benzer bir şey oluyor. Bir de benim RAM 16 GB Single channel. Diğer forumlardaki bazı arkadaşlar tek kanal RAM'in de sorun yaratabildiğini söylemişler bundan kaynaklı olabilir mi?

Dediğiniz her şeyi yaptım. YouTube'dan videosunu izleyerek DDU ile driverı kaldırdım en son driverı geri yükledim Config dosyalarını sildim. Ancak bahsettiğim droplar biraz azalmış gibi olsa da hala oluyor. Bu arada bunun gibi droplar her oyunda olmasa da başka oyunlarda da oluyor örneğin Valorant'ta hiçbir sıkıntı yok cillop gibi ama RDR2'de çatışırken de bu duruma benzer bir şey oluyor. Bir de benim RAM 16 GB Single channel. Diğer forumlardaki bazı arkadaşlar tek kanal RAM'in de sorun yaratabildiğini söylemişler bundan kaynaklı olabilir mi?
Yani 16gb single ram evet tam performanslı olmaz ama drop da olmaması lazım ben 8gb single ram ile hiç bir oyunda drop yemedim low 1080p de.Sizde bu sorunun olmasını anlamadım.Youtube a bir video yükleyin msi afterburner ile bütün değerler görülsün öyle belki yardımcı olabilirim veya forumdakiler yardımcı olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Afterburner açtığım video burada. Videoda zaten detaylı görürsünüz sislere bomba atınca ve özellikle silahla duvarı tarayınca çıkan partiküller FPS'i çok fena düşürüyor. 2K'da grafikleri düşüğe alınca çözülüyor gibi 1080P'de de düşüğe alınca iyi gibi ama 2K'da ve 1080P'de yüksek ayarlarda drop oluyor incelemek isteyen arkadaşlar baksın.

Arkadaşlar sorunun ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum sanırım 87 derece ekran kartı için fazla sıcak bilgisayarı alalı 2.5yıl oldu ve termal macunu hiç değiştirmedim benim şu anki fikrime göre termal macunu değiştirmek sorunu çözebilir yaz tatilinde değiştireceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı