CS2'de takılmalar oluyor ve CPU kullanımı %100

Hacı Yuksl

Centipat
Daha fazla  
Counter-Strike 2 oynuyorum ne zaman sıcaklığı ve kullanım değerlerine baksam CPU %100 GPU %65'lerde oluyor maksimum. Bu da işlemciden kaynaklı CS'de sürekli takılmalara ve FPS droplarına sebep oluyor. Sizce overclock yapsam düzelir mi veya işlemciye binen yük daha fazla olacağı için daha mı kötü olur? Bunların dışında bir çözüm var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Counter-Strike 2 oynuyorum ne zaman sıcaklığı ve kullanım değerlerine baksam CPU %100 GPU %65'lerde oluyor maksimum. Bu da işlemciden kaynaklı CS'de sürekli takılmalara ve FPS droplarına sebep oluyor. Sizce overclock yapsam düzelir mi veya işlemciye binen yük daha fazla olacağı için daha mı kötü olur? Bunların dışında bir çözüm var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
İşlemciniz ekran kartınıza yetemiyor. OC ile düzelecek bir oran değil. Çözünürlük ve grafik arttırmayı deneyin işlemcideki yükü birazda olsa azaltır. İşlemci ve ekran kartınız nedir ?

Overclock değil de grafik ayarlarını ya da çözünürlüğü yüksek ekran kartına yük binsin.

Sistemde kullanılan CPU ve GPU nedir işlemci sıcaklıkları nasıl overclock bir nebze kesebilir veya çözünürlük arttirman lazim.

İşlemciniz ekran kartınıza yetemiyor. OC ile düzelecek bir oran değil. Çözünürlük ve grafik arttırmayı deneyin işlemcideki yükü biraz da olsa azaltır. İşlemci ve ekran kartınız nedir?

İşlemcim AMD Ryzen 5 2600X.
Ekran kartım: Gforce 1660 Ti.
RAM: 16 GB.
Powerimde 600'lük.
CPU sıcaklığı 71'lere geliyor
GPU kullanımı %70
dereceside 70 lerde
Bellek kullanımı 5500 MB ortalama.
Bir de dikkatimi çeken Afterburner'den açtığım göstergede CPU hızı 1845 MHz yazıyor.

İşlemcim AMD Ryzen 5 2600X.
Ekran kartım: Gforce 1660 Ti.
RAM: 16 GB.
Powerimde 600'lük.
CPU sıcaklığı 71'lere geliyor.
GPU kullanımı %70
Dereceside 70'lerde.
Bellek kullanımı 5500 MB ortalama.
Bir de dikkatimi çeken Afterburner'den açtığım göstergede CPU hızı 1845 MHz yazıyor.

Güç seçenekleri yüksek performans olarak ayarlı degilmi hocam. O kadar da bottleneck e maruz kalmamanız lazım aslinda eğer oyun SSD'ye kurulu değilse kurabilirsiniz.

Güç seçenekleri yüksek performans olarak ayarlı degilmi hocam.
değişen fazla bişey olmuyor bu kezde Fps im çok düşük oluyor takılmalar da öyle çok azalmıyor

İşlemciniz ekran kartınıza yetemiyor. OC ile düzelecek bir oran değil. Çözünürlük ve grafik arttırmayı deneyin işlemcideki yükü birazda olsa azaltır. İşlemci ve ekran kartınız nedir ?
Bende yetmediğini düşünüyordum zaten ama overclock yaparak belki bi nebze kesmiş olmazmıyız

Güç seçenekleri yüksek performans olarak ayarlı degilmi hocam. O kadar da bottleneck e maruz kalmamanız lazım aslinda eğer oyun SSD'ye kurulu değilse kurabilirsiniz.
Ayarlı hatta nihai performansa ayarlı ve oyunda ssd de

Bu arada FPS imle ilgili hiçbir sıkıntım yok gayet yeterli ve memnunum sadece böyle ani donmalar oluyor örneğin birini kafasından vurunca vs işlemcinin fazla gerektiği durumlarda diyebilirim.

Bu arada CPU hızı dediğim gibi 1845 MHz yazıyor bunun sebebi nedir?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı