CSM kapatınca bilgisayara tekrar Windows kurmak gerekir mi?

havadansudan

Hectopat
Daha fazla  
Saçma bir soru gibi gelebilir ama bende anlamadım zaten. Şu videoda 1.35'te video sahibi böyle diyor ve tam da ne dediğini anlamadım açıklayabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer sen Windows'u MBR ile kurduysan UEFI yapman gerektiğini söylüyor bir nevi güvenlik yöntemi bu yüzden temiz kurulum yapman gerekebilir.

Hayır. CSM eski sistemler için boot ederken destek sunan bir ayar. Güncel bir sisteminiz varsa (UEFI) açsanız da kapatsanız da yeni bir Windows kurmaya gerek yok. Tabii kapatmanız daha iyi.

Gerek var nasıl yok?

Saçma bir soru gibi gelebilir ama bende anlamadım zaten. Şu videoda 1.35'te video sahibi böyle diyor ve tam da ne dediğini anlamadım açıklayabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows'u UEFI olarak kurduysanız tekrar kurmanıza gerek yok. Windows arama çubuğuna msinfo32 yazın, BIOS modu kısmında UEFI yazıyorsa Windows'u UEFI olarak kurmuşsunuzdur.

Windows 10 kullanıyorum ve CSM ayarım açıktı. CSM'yi kapatıp Secure Boot'u açtım. Herhangi bir sorun olmadı. Windows 11 farklı mı bu yönden?

Allah Allah normal şartlarda Windows'un boot olmaması laızm legacyden UEFI'ye geçince.

Allah Allah normal şartlarda Windows'un boot olmaması laızm legacyden UEFI'ye geçince.
Sistemim legacy olmamasına rağmen CSM nedense BIOS'ta açıktı. Dediğim gibi UEFI bir sistem kuruluysa CSM'nin açık olmasının anlamı yok zaten. Kapatınca da sorun olmaz. Senin dediğin Legacy-MBR sistemler için geçerli. CSM açık olması lazım.

Sistemim legacy olmamasına rağmen CSM nedense BIOS'ta açıktı. Dediğim gibi UEFI bir sistem kuruluysa CSM'nin açık olmasının anlamı yok zaten. Kapatınca da sorun olmaz. Senin dediğin legacy-MBR sistemler için geçerli. CSM açık olması lazım.

He öyle doğru tamam anladım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı