CSM Support bilgisayar açıldığında sıfırlanıyor

Ayaz Alcan

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8gb 2000mhz
Ekran kartı
Amd r7 240
Anakart
Gigabyte h110m sh2
İşlemci
İntel i3-6100
Merhaba, bilgisayarıma Windows 11'i kurdum ancak Valorant TPM 2.0 istediği için CSM supoortu disable hale getiriyorum. Secure Boot'u enable yapıp F10a basıp kayıt edip çıkıyorum ancak bir işe yaramıyor çünkü bilgisayar açılana kadar CSM'yi tekrardan aktif hâle getiriyor. Bununla ilgili çözümü olan varsa yardımcı olursa sevinirim :) (anakart Gigabyte H110M sh2.

Dosya Ekleri

• IMG_20220608_194347.jpg
    IMG_20220608_194347.jpg
    231,6 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef kartınız UEFI desteklemiyor, bu yüzden de CSM'yi kapatamıyorsunuz. CSM anlamı:
CSM (Compatibility Support Module), UEFI anakartlar için geriye dönük uyumluluk modudur. Eğer UEFI bir anakartınız var fakat eski BIOS metodu ile boot ediyorsanız bu durumda CSM kullanıyorsunuz demektir.
Yani CSM kapattığınızda GPU UEFI'ye uyumlu şekilde çalışamıyor ve CSM geri açılıyor diyebiliriz. Eğer Valorant gibi TPM ve Secure Boot isteyen oyunlar oynamıyorsanız bypass ile geçebilirsiniz.

Maalesef kartınız UEFI desteklemiyor, bu yüzden de CSM'yi kapatamıyorsunuz. CSM anlamı:

Yani CSM kapattığınızda GPU UEFI'ye uyumlu şekilde çalışamıyor ve CSM geri açılıyor diyebiliriz. Eğer Valorant gibi TPM ve Secure Boot isteyen oyunlar oynamıyorsanız bypass ile geçebilirsiniz.
bypass nedir daha önce yapmadım örnek video vs. varmı ?

Gerçi siz Windows 11'i kurmuşsunuz hocam, ben kurmadınız sandım. Bypass yaparak Windows 11'i kurmaktan bahsetmiştim. Maalesef CSM ve Secure Boot'u açmadığınız sürece Valorant'ı Windows 11 üzerinde oynayamazsınız.

Son düzenleme:
Gerçi siz Windows 11'i kurmuşsunuz hocam, ben kurmadınız sandım. Bypass yaparak Windows 11'i kurmaktan bahsetmiştim. Maalesef CSM ve Secure Boot'u açmadığınız sürece Valorant'ı Windows 11 üzerinde oynayamazsınız.
eyvallah reis yardımcı olduğun için teşekkür ederim windowsu baştan kurucam
Ustam TPM'yi kontrol ettiğimde 2.0 gözüküyo dünden beri uğraşıyorum sinir oldum windows 10'a geri dönücem

Dosya Ekleri

• Adsız2.png
    Adsız2.png
    37 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Sadece TPM açık olması bir anlam ifade etmiyor, hem Secure Boot hem de TPM açık olmalı. Siz Secure Boot'u CSM'yi kapatamadığınızdan dolayı açamıyorsunuz, kapatamamanızın sebebi de ekran kartınız. Ekran kartınızın UEFI desteği yok maalesef.

Dostum benim de profilimdeki sorunları çözebilir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı