CSM Support ve sistem bilgileri nasıl olmalıdır?

P4L

Picopat
Katılım
7 Eylül 2022
Mesajlar
368
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki adam, CSM Support enableddan disabled alın ve kapatıp tekrar açın diyordu ve BIOS'a girin diyordu. Fakat bende CSM Support sürekli Disabled haldeydi. Yine de disabled tekrar seçip yeniden başlattım ve BIOS girdim o şekilde devam ettim adamın yaptıklarına. Bir sıkıntı olur mu bu? Bir de bazı bildirimler çıkmadı adam da çıktığı gibi ama videonun sonunda yapılan ayarlar benimki ile aynı. Yani user mod açık, Secure Boot açık ve o ekrandaki yapılan diğer şeyler. Sistem bilgisinde BIOS modu UEFI, Güvenli ön yükleme durumu da açık durumda. Sadece bunlara bakılarak da bir sorun olmayacağı anlaşılabilir mi? Diğer yazan şeyleri de yazmam gerekli mi sistem bilgileri kısmında?
 
Yazıldığı gibiyse ekstra bir şey yapmana gerek yok. Dene istersen Valorant için.
Valo açılıyor hocam ondan sıkıntı yok. Sadece yanlış mı yaptım diye ve bilgisayara bir şey olacak diye telaş ettim.

Yazıldığı gibiyse ekstra bir şey yapmana gerek yok. Dene istersen Valorant için.
Ek olarak yine atayım dedim.

Adamın video sonunda yaptığı ayarlar ve o ekranda ki diğer ayarlar benim ki ile aynı dediğim yer şurası:
IMG_20221208_100223.jpg

Bir sorun yok değil mi hocam? Birde CSM Support dediğim gibi Disabled hâlde sürekli ama yine de tekrar disabled tıklayıp yeniden başlattım öyle BIOS a girip devam ettim. Enabled iken Disabled alıp yeniden başlatamadım yani Disabled seçili iken bir daha Disabled tıkladım seçme yerinden öyle yeniden başlattım BIOS a girdim ve devam ettim. Ve sistem ayarlarında BIOS UEFI ve Güvenli ön yükleme açık durumda dediğim gibi. Sistem ayarlarında diğer şeyleri de söylememe gerek yok sanırım bunlar da sorun olmayacağının anlaşılmasına yeterli değil mi?
 
Son düzenleme:
Telaş edecek bir şey yok. Bir ayar eğer denilen gibiyse onu tekrar öyle yapmana gerek yok. Her şey tamam.
Tamamdır hocam. CSM Support Disabled yapıyordu zaten adam ama tek fark o Enabled iken Disabled yapıyordu, benimki Disabled haldeydi. Ama yine de yapmış olayım diye bir daha Disabled tıkladım seçtim yeniden başlattım devam ettim adımlara. Ama dediğiniz gibi gerek yokmuş ve sorun da yokmuş, tamamdır.

Bu arada CSM Support istesem de enabled yapamıyorum zaten. Yani Enabled yapıp Save exit dedikten sonra tekrar girdiğim de yine Disabled oluyor. Bunun da bir sorunu yoktur sanırım.
 

Geri
Yukarı