CSS box ekranın kenarlarından taşıyor

hayl0s

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba öncelikle direkt olarak ekran görüntüsünü koyayım. Sayfanın 100% boyutunda bu şekilde gözüküyor.

1681313553319.png

Sayfanın 80% boyutunda bu şekilde gözüküyor. Yani olmasını istediğim gibi.

1681313744902.png

Bu sorunu hangi kodu ekleyerek veya silerek çözebilirim? Aşağıda belirli kod satırlarını veriyorum.

CSS:
 .container
{
 width: 406px;
 max-width: 406px;
 margin: 165px;
}

Eğer sorun buradan çözülmüyorsa, sayfanın kenarlarından çözülecekse hangi kod ile çözebilirim?

Merhaba öncelikle direkt olarak ekran görüntüsünü koyayım. Sayfanın 100% boyutunda bu şekilde gözüküyor.

Eki Görüntüle 1737516

Sayfanın 80% boyutunda bu şekilde gözüküyor. Yani olmasını istediğim gibi.

Eki Görüntüle 1737518

Bu sorunu hangi kodu ekleyerek veya silerek çözebilirim? Aşağıda belirli kod satırlarını veriyorum.

CSS:
 .container
{
 width: 406px;
 max-width: 406px;
 margin: 165px;
}

Eğer sorun buradan çözülmüyorsa, sayfanın kenarlarından çözülecekse hangi kod ile çözebilirim?

Hocam padding vermeyi denediniz mi?

CSS:
.container {
    padding-right: 10px;
}

Mesela bunun gibi. Bu kod "container" öğesinin sağ tarafına 10px boşluk bırakır.

Hocam padding vermeyi denediniz mi?

CSS:
.container {
    padding-right: 10px;
}

Mesela bunun gibi. Bu kod "container" öğesinin sağ tarafına 10px boşluk bırakır.
Sonuç aynı değişmiyor. Çözemedim gerçekten diğer sayfalarda bir sıkıntı olmuyor sadece bu sayfada oluyor. Ekleme yaptım yine aynı.

container'ın max-width'ini kaldır ve width: 80%; yaz. Yanlış anlamıyorsam container'ın genişliğini ayarlamaya çalışıyorsun.

Hocam siteyi bir yerde paylaşıp atabilir misiniz? Devtools ile bakmak daha kolay oluyor. Belki başka bir yerde ki kod bozuyor siteyi.

Hocam inşallah buradasınızdır hemen ilgileniyorum.

Hocam siteyi bir yerde paylaşıp atabilir misiniz? DevTools ile bakmak daha kolay oluyor. Belki başka bir yerde ki kod bozuyor siteyi.

Hocam şu şekilde hazırladım içerisinde bulunan form ekranı sıkıntılı ekran. CSS kodları ve tüm görsellerde içerisinde. Eksik veya sıkıntılı bir şey olursa söyleyebilirsiniz. GitHub - hayl0s/Sikintili_form

Son düzenleme:
Hocam inşallah buradasınızdır hemen ilgileniyorum.

Hocam şu şekilde hazırladım içerisinde bulunan form ekranı sıkıntılı ekran. CSS kodları ve tüm görsellerde içerisinde. Eksik veya sıkıntılı bir şey olursa söyleyebilirsiniz. GitHub - hayl0s/Sikintili_form
Hocam şimdi indirdim. Sanırsam siz bunlardan bahsediyorsunuz. İşaretlediğim kodları silince düzgün düzene geçiyor. Çok yanlış yapı kullanılmış. Ben düzeltmeyi deneyeyim ama bir yeri düzeltsek diğeri sıkıntı olabilir.

1681685256840.png

Hocam şimdi indirdim. Sanırsam siz bunlardan bahsediyorsunuz. İşaretlediğim kodları silince düzgün düzene geçiyor. Çok yanlış yapı kullanılmış. Ben düzeltmeyi deneyeyim ama bir yeri düzeltsek diğeri sıkıntı olabilir.

1681685256840.png
Hocam buna ayıracak vaktim yok ama kodları okumaya çalıştım. Kod yapısı biraz garipti. CSS'i ayrı dosya da yazın. Flex yapısını kullanırsanız basit bir şekilde yapabilirsiniz. Padding ile vs site ortalanmaz.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 1743076

Hocam buna ayıracak vaktim yok ama kodları okumaya çalıştım. Kod yapısı biraz garipti. CSS'i ayrı dosya da yazın. Flex yapısını kullanırsanız basit bir şekilde yapabilirsiniz. Padding ile vs site ortalanmaz.

Hocam sitede belirttiğim kısımda bir sıkıntı var orayı küçültemiyorum. Boxu ne kadar daraltsamda orasını eksiltemiyorum bariyer var. Onu nasıl hallederim? Ne engelliyor orayı?
1681687346454.png

Hocam sitede belirttiğim kısımda bir sıkıntı var orayı küçültemiyorum. Boxu ne kadar daraltsamda orasını eksiltemiyorum bariyer var. Onu nasıl hallederim? Ne engelliyor orayı?
Eki Görüntüle 1743105
Hocam orada bir şey yok ki? HTML içerisinde bir şey yok. .container'ın içinde ki margini demiş de olabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı