CSS nasıl öğrenilir?

lans39456

Picopat
Daha fazla  
Geçenlerde HTML öğrenmiştim, sonra tabii ki CSS'e geçtim ama bir sorun var. 2 ay falan CSS öğreniyorum gayet güzel tasarımlar yapabiliyorum ama bir şekilde daha çok ağırlık vermeme rağmen ortalamayı çözemiyorum. Ayrıca bana internette konuştuğum bir arkadaş çok kötü kod yapısını yazdığımı söylüyor. Backend'i de denedim biraz ama hiç hoşuma gitmedi çok uğraştırıcı ve renksiz geldi bana. Çalışkan biri de değilim bu arada HTML bile diğer kişilere göre bana zor gelebiliyor. Bu aralar TailwindCSS'i denemeye karar verdim ve herhalde onu kullanacağım.

Bootstrap öğrenmen lazım Tailwind'i deneme bile çoğu firma Bootstrap çalışır para kazanayım bir yerlere gireyim istiyorsan.

Geçenlerde HTML öğrenmiştim, sonra tabii ki CSS'e geçtim ama bir sorun var. 2 ay falan CSS öğreniyorum gayet güzel tasarımlar yapabiliyorum ama bir şekilde daha çok ağırlık vermeme rağmen ortalamayı çözemiyorum. Ayrıca bana internette konuştuğum bir arkadaş çok kötü kod yapısını yazdığımı söylüyor. Backend'i de denedim biraz ama hiç hoşuma gitmedi çok uğraştırıcı ve renksiz geldi bana. Çalışkan biri de değilim bu arada HTML bile diğer kişilere göre bana zor gelebiliyor. Bu aralar TailwindCSS'i denemeye karar verdim ve herhalde onu kullanacağım.

TailwindCSS: Daha fazla özelleştirme ve özgünlük arayan geliştiriciler için idealdir. Yaratıcı projeler yapmak isteyenler için uygundur.

Bootstrap: Hızlı bir başlangıç ve standart tasarımlar isteyenler için daha kullanışlıdır. Hızlı prototipleme yapmak isteyenler için idealdir.

TailwindCSS Dezavantajları;
  • Öğrenme Eğrisi: Yeni başlayanlar için başlangıçta utility-first yaklaşımını anlamak zor olabilir.
  • HTML'in Kalabalıklaşması: Tasarımın her yönünü ifade etmek için çok sayıda sınıf eklenebilir, bu da HTML kodunu kalabalıklaştırabilir.
Bootstrap Dezavantajları;
  • Özelleştirme Sınırlamaları: Bootstrap’in bileşenleri, tasarımları standart hale getirebilir ve benzer görünmelerine neden olabilir. Daha özelleştirilmiş tasarımlar oluşturmak zor olabilir.
  • Büyük Dosya Boyutu: Bootstrap, birçok kullanılmayan stil ve bileşen içerir, bu da dosya boyutunu artırabilir.

TailwindCSS için biraz kaynak derledim belki incelemek istersin.

Resmi Belgeler
  • TailwindCSS Resmi Belgeleri
    TailwindCSS’in resmi dokümantasyonu, başlangıçtan ileri seviyeye kadar kapsamlı bilgiler sunar. Örneklerle birlikte kullanım detaylarını bulabilirsin.
Video Eğitimleri
  • YouTube - Traversy Media
    Traversy Media’nın TailwindCSS ile ilgili kapsamlı bir eğitim videosu var. Temel kavramları ve uygulamaları gösteriyor.
  • YouTube - The Net Ninja
    The Net Ninja'nın TailwindCSS hakkında kısa ve öz bir eğitim serisi mevcut.
Kurslar
Uygulamalar ve Örnek Projeler
  • Tailwind Toolbox
    Farklı projeler ve bileşenler için hazır şablonlar bulabileceğin bir kaynak.
  • Tailwind Components
    Topluluk tarafından oluşturulmuş bileşenleri bulabilir ve projende kullanabilirsin.
Topluluk ve Forumlar
  • TailwindCSS Community
    TailwindCSS ile ilgili sorularını paylaşabileceğin Discord sunucusu vs..
  • Reddit - r/tailwindcss
    TailwindCSS ile ilgili tartışmalar, sorular ve paylaşımlar için aktif bir Reddit topluluğu.
Bu kaynaklar, TailwindCSS öğrenim sürecini hızlandırmana yardımcı olabilir. İyi çalışmalar!

Tailwind kullanımı düz CSS'den çok daha kolay ve booststrap gibi belli sınırlar içinde kalmadan özgürce tasarım yapabileceğin bir CSS çerçevesi. Fakat tailwindden önce düz CS'si iyice öğrenmeni tavsiye ederim çünkü düz CSS her türlü lazım olacak tailwind içinde normal CS'si bilmen lazım, onu da proje yapa yapa öğrenirsin zaten. Ayrıca JavaScript'te öğrenmelisin gerçekten çok temel ve niteliksiz sitelerin dışına çıkmak istiyorsan JavaScript şart işin back end kısmına girersen çok daha iyi projeler çıkarabilirsin fakat backend dediğin gibi zor gelebilir bu yüzden backende girmesende olabilir ama bence JavaScript öğrenmelisin, yazılımdan aldığın zevk artacaktır. Hatta backend bile girmek isteyebilirsin 😀

cevap çok nettir. proje yaparak, kullanarak öğrenirsin.
naçizane tavsiyem, şimdiden üşeniyorum, sıkılıyorum diyorsan sana göre değildir muhtemelen. yazılım ömür boyu öğrenmeye dayalı bir meslek. merak ve öğrenme isteği ağır basmıyorsa işler zorlaştığında tam bir işkence olacaktır .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı