CSS Position Kullanımı

Samhain

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B350M PC Mate, MSI 1060 6GB 6G OC V1, Ryzen 5 1600, G.Skill xflare 2400mhz 2x8GB Ram, 120GB Transcend SSD,240GB SSD Kingston, 240GB Sandisk, 1TB WD HDD, Zalman Z3 Plus 600+,Viewsonic xg2401 144hz 24"
Meslek
Bilgi İşlem / Sistem Destek Uzmanı
Selamlar herkese bir login panel yaptım. CSS ile de bir resim ekledim ve konumlandırdım. Arkaplanda bir resim var eklediğim resmi CSS position ile içine yerleştirdim. Fakat Farklı çözünürlükte bir monitörde açtığımda yeri farklı çıkıyor. Neden olabilir?

.item{ height: 500px; width:500px; position:relative; left:5%; -------5px olarak da denedim aynı top:40%; -------40px background-repeat: no-repeat; background-size: cover; }

Arkaplan aşağıda gördüğünüz gibi. Resmi dizüstü bilgisayarımda düzenlediğim zaman içinde monitöre geçtiğim zaman taşıyor. Sebebini biliyorum çözünürlükten farklı olduğu için değişkenlik gösteriyor. Her monitörde sabit kalacak şekilde bir kod var mı yoksa resmi photoshop ile arkaplana mı ekleyeyim?

1644235071568.png

Web sitesi tasarlarken piksel ile değil yüzde ile konumlandırma yapmak daha mantıklı. Önceden pikselle yapmış olduğum site benim ekranım dışında herkeste kötü gözüküyor böyle durumla karşılaşmamak için %li birimler kullanmanızı tavsiye ederim.

Çünkü px boyutlandırma yapıyorsun, ekrana sığdırma yapman gerekiyor.
height: 100%; width: 100%; background-position: center;
Bu kod kısmen işime yaradı diyebilirim. Top ve left satırındaki yüzdelerle ince ayar yapmaya devam ediyorum. Konumu öncekine göre çok az fark ediyor. Bir tablo yapıp içine gömersem belki sabit yapabilirim. Emin değilim. Yardım için teşeşkkürler.

Arkaplan statik bir resimken o resme göre konumlandırmak çok zor olacaktır, arka plan resmine göre login panel konumlandırmak yerine daha genel bir arkaplana geçmek daha mantıklı şuanda.
Sanırım öyle yağacağım yada koyacağım resim yani logoyu photshop ile arkaplanla birleştireceğim biraz kalite de kayıp olabilir belki ama bana da sonradan mantıklı gelmedi iki resmi oturtmaya çalışmak.

Sanırım öyle yağacağım yada koyacağım resim yani logoyu photshop ile arkaplanla birleştireceğim biraz kalite de kayıp olabilir belki ama bana da sonradan mantıklı gelmedi iki resmi oturtmaya çalışmak.
Olayın içine çok fazla değişken giriyor, en basitinden ekran en boy oranı değişmesi bile hizayı bozar, ona ayrı çözüm, aynı oranda farklı çözünürlük için ayrı çözüm, CTRL (+) + ile yapılan yakınlaştırma için ayrı çözüm, pencere modu için ayrı çözüm derken liste çok uzar.

İyi çalışmalar.

CSS 3 ile gelen yenilikleri takipte kalın, bu tür boyutlandırmalar için px değeri değil de em, rem gibi değerler kullanın. Bu değerlerin farkı şudur; herhangi bir yazıya 13px font-size verirseniz o yazı 13Px'te kalır fakat 13 rem verirseniz pencere ne kadar büyürse yazı da o kadar büyür dinamik bir hal alır.

CSS 3 ile gelen yenilikleri takipte kalın, bu tür boyutlandırmalar için px değeri değil de em, rem gibi değerler kullanın. Bu değerlerin farkı şudur; herhangi bir yazıya 13px font-size verirseniz o yazı 13Px'te kalır fakat 13 rem verirseniz pencere ne kadar büyürse yazı da o kadar büyür dinamik bir hal alır.
E çok iyiyimiş. Güncel kalmakta fayda var. Teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı