Bu şekilde bir: Hover ile çalışan açılır bir menü yaptım ve CSS düzenlemesini aşağıda ki gibi ayarladım.
CSS:
ul li .dp-content {
display: none;
position: absolute;
background-color: #0D0D14;
margin: 20px 0px 0px 25px;
padding: 15px 45px 15px 25px;
border-radius: 10px;
}
.dp-content a {
padding: 10px 0px;
}
ul li:hover .dp-content{
display: flex;
flex-direction: column;
}
Bir türlü kod içerisinde transition elemanının nasıl kullanılacağını çözemedim. Sadece kapanmadan 1 saniye kadar daha durmasını ve menü içerisine geldiğimde kapanmamasını istiyorum.
Bu şekilde bir: Hover ile çalışan açılır bir menü yaptım ve CSS düzenlemesini aşağıda ki gibi ayarladım.
CSS:
ul li .dp-content {
display: none;
position: absolute;
background-color: #0D0D14;
margin: 20px 0px 0px 25px;
padding: 15px 45px 15px 25px;
border-radius: 10px;
}
.dp-content a {
padding: 10px 0px;
}
ul li:hover .dp-content{
display: flex;
flex-direction: column;
}
Bir türlü kod içerisinde transition elemanının nasıl kullanılacağını çözemedim. Sadece kapanmadan 1 saniye kadar daha durmasını ve menü içerisine geldiğimde kapanmamasını istiyorum.
Javascript kullanmak istemiyorsanız @keyframe'leri incelemenizi öneriyorum. Zira şuan ben bile şuan anlatmaya üşendim. Eğer siz de üşeniyor ve hala Javascript kullanmamak istiyorsanız .dp-content'e tepeden negatif margin verin, menü item'a hover ettiğimiz an mouse imleci dropdown menüsünün sınırları içerisinde kalacağından aşağı kaydırırken kapanmaz.
Javascript kullanmak istemiyorsanız @keyframe'leri incelemenizi öneriyorum. Zira şuan ben bile şuan anlatmaya üşendim. Eğer siz de üşeniyor ve hala Javascript kullanmamak istiyorsanız .dp-content'e tepeden negatif margin verin, menü item'a hover ettiğimiz an mouse imleci dropdown menüsünün sınırları içerisinde kalacağından aşağı kaydırırken kapanmaz.
Sorun üstüne gelince bile dropdown'un kapanıyor oluşuysa JavaScript olmadan da çözülebilir bu, muhtemelen yapıda bir hata vardır çünkü sorunsuz bir dropdown tasarımında bu tarz bir hata olmaz.
Sorun üstüne gelince bile dropdown'un kapanıyor oluşuysa JavaScript olmadan da çözülebilir bu, muhtemelen yapıda bir hata vardır çünkü sorunsuz bir dropdown tasarımında bu tarz bir hata olmaz.
Hata dropdown menüsüne gelinmeden kapanması. Arkadaş o yüzden transition koymak istemiş, mantıklı aslında ama display:none durumunu display:flex gibi yapmak istediğimizde transition bir işe yaramaz. CSS ile de çözülür ama ben üşenirim açıkçası. Gerçi illa ki tutorial'ı vardır ama...
İlk olarak dropdown tasarımındaki margin'i kaldırın, eleman zaten absolute olarak konumlandırılmış ondan dolayı top,left,bottom,right gibi değerleri kullanarak pozisyonlandırın. Sizin bu sorunu yaşamanızın sebebi dropdown elemanının hover verilen elemandan çok uzak durması, yakınlaştırırsanız sorun çözülür zaten.
Margin bu aradaki mesafenin en büyük sebebi, marginleri kaldırıp left: 0; top: 20px (ihtiyacına göre değiştir) gibi değerler verirseniz transition'a falan gerek kalmayacak.
Dropdown'ın açılıp kapanmasının da transition ile olmasını isterseniz bunun için visibility ve opacity kullanın, display; transition'dan etkilenmez.