CSS zor mudur?

Javascriptide araya kaynatmıştım bir ara belli bir yere kadar eğitimini izledim birkaç kere kullanmam gerektiğinde kullandım unutmuşum yazmayı Udemy'de Mustafa Murat coşkunun eğitimini izlemiştim ama tam bitiremedim. Çok ileri düzey bilmiyorum yani JavaScript'i ama temel programlama bildiğim için temel ihriyacımı karşılayabiliyorum şu anlık web sitesi tarafında 😁. Bu arada en çok hoşuma giden dillerden biridir kendisi hem hızlı hem performanslı bir dil üstelik neredeyse her alanda geçerliliği var. JS bilmeden de web sitesi yapılabiliyor ama bazı yerlerde kısıtlanıyorsun. JavaScript'i öğrendikten sonra web tarafında bayağı özgür hissetmiştim kendimi 😊
ekleme: JavaScript'i sonradan öğrendim zaten 1-1.5 sene önceye kadar hiç bilmiyordum.

Cevaplar için teşekkürler hocam.

Bir çok eğitim satın aldım HTML, CSS ve JavaScript öğrenmek için çalışıyorum. HTML öğrenmesi biraz kolay gibi fakat CSS kısmı sanırım bayağı karmaşık hele JavaScript kısmını düşünemiyorum CSS'te güzel işler yapabilecek seviyeye gelmek ne kadar süremi alır? (günlük 2-3 saatimi ayırıyorum bunların hepsine)
Aslında düşündüğün kadar karmaşık değil. Bazı temel şeyleri bilmen gerekiyor.
Javascript kısmını askıya al ve sadece html ve css ile devam et. Bu ikisi ile görsel olarak istediğin şeyleri yapabilirsin.
Peki nasıl öğrenirim dersen; Proje yaparak ve araştırarak öğrenirsin. Yani işin sırrı pratik yapmak.
Basitten zora doğru ilerle. Direkt zor bir site şablonundan başlama.
Artık girdiğin herhangi bir siteye şurada bu kullanılır burada bu kullanılır diyorsan tamamsındır.
Artık framework öğrenebilirsin. Css kısmı için bolca alternatif mevcut. Ama en çok kullanılan kütüphane Bootstrap'dir. Bunu öğrenmek zorunda değilsin ama işlerini çok kolaylaştırır ve zamandan tasarruf edersin.
Gördüğün herhangi bir siteyi tasarım olarak(işlev yok) klonlayabiliyorsan html ve css kısmını tamamlamışsındır. Javascript kısmına geçebilirsin.

Kariyerini frontend ile devam etmek istiyorsan bolca proje yapıp Github, Linkedin gibi yerlerden paylaşmanı tavsiye ederim. Bu sana ileride iş bulmanda fayda sağlayacaktır.

JavaScript kısmını askıya al ve sadece HTML ve CSS ile devam et. Bu ikisi ile görsel olarak istediğin şeyleri yapabilirsin.
Peki nasıl öğrenirim dersen; Proje yaparak ve araştırarak öğrenirsin. Yani işin sırrı pratik yapmak.
Artık girdiğin herhangi bir siteye şurada bu kullanılır burada bu kullanılır diyorsan tamamsındır.
Artık Framework öğrenebilirsin. CSS kısmı için bolca alternatif mevcut. Ama en çok kullanılan kütüphane Bootstrap'dir. Bunu öğrenmek zorunda değilsin ama işlerini çok kolaylaştırır ve zamandan tasarruf edersin.
Gördüğün herhangi bir siteyi tasarım olarak(işlev yok) klonlayabiliyorsan HTML ve CSS kısmını tamamlamışsındır. JavaScript kısmına geçebilirsin.

Kariyerini frontend ile devam etmek istiyorsan bolca proje yapıp GitHub, LinkedIn gibi yerlerden paylaşmanı tavsiye ederim. Bu sana ileride iş bulmanda fayda sağlayacaktır.

Çok daha iyi özetlemişsiniz hocam bu kadar temiz yazamadım ben 😊. Özellikle bootstrapi nasıl söylemedim dedim okuyunca 😂.

JavaScript kısmını askıya al ve sadece HTML ve CSS ile devam et. Bu ikisi ile görsel olarak istediğin şeyleri yapabilirsin.
Peki nasıl öğrenirim dersen; proje yaparak ve araştırarak öğrenirsin. Yani işin sırrı pratik yapmak.
Artık Framework öğrenebilirsin. CSS kısmı için bolca alternatif mevcut. Ama en çok kullanılan kütüphane Bootstrap'dir. Bunu öğrenmek zorunda değilsin ama işlerini çok kolaylaştırır ve zamandan tasarruf edersin.
Gördüğün herhangi bir siteyi tasarım olarak(işlev yok) klonlayabiliyorsan HTML ve CSS kısmını tamamlamışsındır. JavaScript kısmına geçebilirsin.

Kariyerini frontend ile devam etmek istiyorsan bolca proje yapıp GitHub, LinkedIn gibi yerlerden paylaşmanı tavsiye ederim. Bu sana ileride iş bulmanda fayda sağlayacaktır.

Hocam çok sağ ol da aslında benim asıl amacım react.js node.js falan öğrenmekti ama öncesinde JavaScript öğrenmem gerektiğini söylediler e sonra da dediler JavaScript HTML ve CSS olmadan olmaz dediler böyle böyle var olan tüm dilleri azar azar öğreneceğim galiba :D

Hocam çok sağ ol da aslında benim asıl amacım react.js node.js falan öğrenmekti ama öncesinde JavaScript öğrenmem gerektiğini söylediler e sonra da dediler JavaScript HTML ve CSS olmadan olmaz dediler böyle böyle var olan tüm dilleri azar azar öğreneceğim galiba :D
Eğer beckend tarafına ilgiliyseniz direk JS ile başlaya bilirsiniz ama HTML CSS bilmek bakış açınızı büyütecektir.

Aslında o konuya da değinecektim ama yazı fazla uzun olmaması için değinmedim. React sonuçta frontend kütüphanesi. Her türlü Html ve Css bilmen gerekiyor. Zaten saf js kullanılmıyor pek. Kütüphaneler ile çalışılıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı