Cübbe parası zorunlu mu?

temuge

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B550M-K
Ryzen 5 5600
Rx 6650 xt
Corsair Vengeance RGB RS 3200 Mhz 16X2
WD 1TB SN570
DeepCool CG540 650W
Meslek
Öğrenci
Herkese hayırlı geceler bir sorum olacak.
Lise sonum ve bizden cübbe için para istiyorlar. İstedikleri para çok para olmamasına rağmen tek seferlik kullanacağımdan alma taraftarı değilim. Müdür geçen sene bu konuda zorluk çıkaranları sıkıştırmış ama kararımdan kolay kolay dönmem. Bunun bir yaptırımı olabilir mi? Göz boyama amaçlı bugün sınıf hocamız iki üç bir şey söyledi ama doğru olduğuna inanmıyorum.

Hocam mezuniyete katılmak zorunda değilsiniz.

İşte merak ettiğim şey de buydu. Müdür denilen bozuntu parayı toplayan öğrencilere zorunlu olduğunu söylemiş.

Hayır bizim okulda istemeyen kişiler mezuniyete katılmıyor ama sizin sistemi bilemiyorum maalesef.

Parayı vermezseniz müdür sizi odasına çekiyor durumum yok o yüzden veremem dersenizde ailenizi arayıp konuşur cübbe parasını onlar verir, bunlarla uğraşmayın verin gitsin.

Dostum cübbe dediğin sanırım klasik mezuniyet kıyafeti. Yönetmelikte de var, okul velileri maddi külfete sokacak talepleri zorunlu tutamaz. Bu kural yüzünden öğretmenlerin öğrencilere mebin verdikleri dışında ek kaynak kitap aldırması bile yasaklandı. Zaten mezuniyet aktiviteleri de gönüllü katılıma dayanan şeylerdir. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Sana yasal olarak hiç bir şey yapamaz. En fazla kalan 6 ayında, okulun içinde huzur vermez, açığını falan arar. Bence önümüzdeki 6 ayda fazla gözüne batmadan, etliye sütlüye karışmadan takıl, diplomanı alıp yoluna bak.

Doğru diyorsunuz. 12 tane sınıf var 30 kişiden sınıf başı 9000, bütün 12 lerden ise yaklaşık 108000 TL alıyorlar sırf 2-3 saatlik eğlence için.

Bence o katılacaklar için zorunlu demiştir iyice bir ögrenin.
Bugün sınıf öğretmenimize bunu dediğimde bana herkes için zorunlu olduğunu söyledi .Dediklerinize göre ise yasal olarak böyle bir hakları yok.

Herkese teşekkür ederim.

Kişi başı 300 tl aslında büyük bir mevla değil gidebilirsin bence ama sana kalmış.

Yasal olarak hakları yok ama onda emin olabilirsin kimse seni şuraya katılmadın diye suçlayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…