Bu boy ve kiloda her türlü güreş, sağlam öğrenirsen yanına yaklaşamazlar. Kalıplı olmayı seviyorsan kal ama atletik olmak istiyorsan kilo düşür ve boks, muay thai,kickboks alanlarına bakabilirsin.190 boy 120 kiloya sahibim, hayli cüsseliyim. Boy ve kilomu dövüşlerde normal insanlara karşı nasıl avantaja çevirebilirim? Önerebileceğiniz bir dövüş sanatı, eğitmen, ya da video serisi var mı?
Bu kiloda rahat hareket edemezsin, bacakların falan çalışmaz. Ama güreşte yeri göğü inletirsin, ayı gücü lazım bir yandan teknikle beraber.Bu boy ve kiloda her türlü güreş, sağlam öğrenirsen yanına yaklaşamazlar. Kalıplı olmayı seviyorsan kal ama atletik olmak istiyorsan kilo düşür ve boks, muay thau,kickboks alanlarına bakabilirsin.
Kilosuna göre değişir, o kiloda güreş en mantıklısı olarak dedim. Diğer türlü atletiklik isteyen yerlerde üzerine gitmedikçe çok yavaş olur. O zaman kilo düşürüp geçebilir.Güreş. Güreşte kondisyonunu,tekniğini geliştirip biraz da zayıflarsan striking branşlarına ya da mma'e yönel. Güreş yapan adam kolay kolay yorulmaz, fena ciğer isteyen bir spor.
@VakumBalığı Hocam her cüsseli, kalıplı insan güreş yapar diye bir şey yok. Güreş bildiğin üzere deli gibi kondisyon ister ve çok yorar. Yorgunluktan sıkılıp bırakan çok insan gördüm. Bolca koşu, kardiyo, ip atlama gibi egzersizlerde yapmalı güreşin yanında. Evine yakın kaliteli herhangi bir dövüş sanatları kulübüne gitmesi daha faydalı olabilir. Örneğin uzun ve güçlü bacak yapısına sahipse kickbox daha keyifli, disiplinli ve tehlikeli bir alan.
Kavga anında güreş, teke tekteysen aşırı etkilidir. Takedown atıp üzerine armbara alabilirsin mesela.Peki kavga anında nasıl bir teknik benim avantajıma olacaktır?
Kavga anında güreş, teke tekteysen aşırı etkilidir. Takedown atıp üzerine armbara alabilirsin mesela.
Ancak şöyle bir durum var, kavga anında genelde tek kişiyle dövüşmezsin. 2-3 kişi olduktan sonra güreşin de bir anlamı kalmıyor. Sen biriyle uğraşırken diğeri gelip seni yerdeyken tekmeleyecek mesela.
Yani amacın sokakta kavgaysa boks falan yap, güreş tamam çok etkili ama sokak için riskli.
Ayrıca çok zorunda olmadıkça kavgaya da bulaşma.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.