Cüzdan bulunduğunda ne yapılmalı?

Israrla içinde bilgi olmadığını söylüyorsunuz ve siz o paraya zaten göz dikmişsiniz belli. At cebenide rahatla yoksa götür karakola teslim et sahibi zaten o karakola gidip başvuracaktır.

Sana bir anekdot anlatayım, yaşım 17 falandı yanlış hatırlamıyorsam, arkadaşım ile sanayide döşemede çalışıyorduk. Bir cumartesi günü işten çıkıp eve dönerken yolda bir cüzdan gözüme ilişti. K**** dedim yerde cüzdan var, boşver dedi başta. Para var içinde deyince hemen rengi değişti işin. 150TL bir para vardı içinde cüzdanın. O zamanlar tam playstation 1 parasıydı bu. Cüzdanda sahibi ile ilgili birşey yoktu, bir simkart vardı o da pin korumalıydı. Neyse ben dedim bunu bir camiye veya bir yere teslim edelim, bu paradan hayır gelmez. Arkadaşım sen almayacaksan ben bununla PS1 alacağım dedi. Ben de ne yaparsan yap dedim. İşin özeti şu şekilde oldu.
  1. Gidip çipsiz bir PS1 aldı. Oradan 30TL cebinden çıktı çip için. (Çipsiz PS1 sanıyorum orjinal olmayan oyunları çalıştırmıyordu)
  2. 2 hafta sonra PS1 anakartı yandı, 70TL tamiri için harcadı.
  3. Bir süre sonra da adaptörde problem çıktı, 30TL de ona verdi.
  4. 2 ay kadar sonra PS1 komple kullanılmaz hale geldi.
Bu anlattığım olay tamamen gerçektir. Kimsenin hakkı başkasında kalmaz. Siz siz olun bulaşmayın.

Benim cüzdanım kaybolsaydı, o kadarcık parayı önemsemez ilaç alacak parası olmayan ağır bir hastalığı olan hastaya hayır olarak verilmesini dilerdim. Hele ki cüzdanın sahibine ulaşıp ulaşmayacağı meçhul ise.

Haklısın hocam hayrı olmaz böyle paranın bide fazlasıyla sonradan Allah çıkartır.

Kalbini dinle.

Eğer içinden ne geçiyorsa onu yap. Karakola gitmek istiyorsan git. Cebine atmak istiyorsan at.

Ama böyle haram para kazanıp, cebinden kat kat parasıyla çıkmış çok hikaye duydum. Başıma gelmedi ama çok var böyle hikaye.

Cüzdanda hiçbir kimlik - banka, kredi kartı - market, mağaza üyelik kartı - ehliyet bulunmuyorsa para ile birlikte karakola vermeni önermem. Bu devirde polise bile güven olmuyor, polis nereden bilsin cüzdanı almaya gelen kişiye ait olup olmadığını. Bir insan cüzdanında isim soy isminin yazdığı 1 adet kart bile taşımıyorsa kendi aptallığıdır büyük oranda. O parayı geri alma şansı pek yok, ki zaten küçük bir mebla.

Ben asla karakola vermezdim, ihtiyacı olduğunu düşündüğün bir aileye vermeni öneririm. O paranın sahibine ulaşma ihtimali zaten çok düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…