Cumhurbaşkanlığı seçimi OHAL ile 2024'e ertelenir mi?

521071

Hectopat
Mesela herhangi bir durum bahane edilerek OHAL ilan edilerek bu seçim 2024'e ertelenebilir mi?

@521071 zaten bunlar anayasayı değiştirmiyor muydu yahu? Bunu yapan adam sence onu yapamaz mı? Bu yetkiyi kendisine verirken bir sebep gösterdi mi?

Mümkün değil. Seçim normal şartlarda 2023 Haziran hatta daha erken olma ihtimali var.
İnşallah dediğiniz gibi olur. Bende böyle olmasını hatta daha erken olmasını istiyorum.
Anayasayı tabii ki değiştiriyorlar idi.
Ancak adam sürekli demokrasiden bahsediyor. En fazla ohali bahane edip seçimi 2024'e ertelenebilir.
Aksi taktirde kendisi ile çelişir ve anayasayı resmen askıya almış olur darbelecilerden farkı kalmaz.

Son düzenleme:
@521071 zaten sürekli kendisiyle çelişiyor, ben şaşırmam açıkçası. Onun için de alın size bir örnek haber daha, ben kaynaksız konuşmam.

Tam 1 ay önce göndermeyeceğiz demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez Suriyelileri göndereceklerini açıkladı

Haberlerden birisi 18 Nisan, diğeri de 9 Mayıs.

@333365 ya yok hocam ben sizi kesinlikle yalanlamıyorum ama dediğim gibi seçimi en fazla ohal ile 2024'e ertelenebilir. Kafasına göre bir erteleme anayasayı resmen askıya almak olur.

Nabza göre şerbet dedikleri bu olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…