Custom klavye mod yapımı için öneri

• Konuyu başlatan Zeze1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 1.385

Zeze1

Megapat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
Sınıf Öğretmen
Herkese selam. Elimde GamaKay LK67 bulunuyor ve içerisinde mod bulunuyor. Ajazz jelly yeşil lubed Switch bulunuyor ve sesi hoşuma gidiyor klavyenin. Biraz daha büyük bir modele geçmek istediğimden Amazon'dan Akko 5075s RGB klavye siparişi verdim. İçerisinde Akko V3 Pro cream yellow Switch bulunuyor. Şimdi bu klavyeye mod yapmak istiyorum ve kremsi tok bir ses elde etmek istiyorum. Bunun için birtakım modlar buldum ve bu modları uygulama ve malzeme konusunda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda detaylı gurme arkadaşlardan yardım istiyorum :)

Bulduğum modlar şunlar:

Tape mod 2

Polyfill.

Pe foam.

Force break mod.

Tok bir ses elde etmek için farklı mod öneriniz varsa açığım.

Herkese selam. Elimde GamaKay LK67 bulunuyor ve içerisinde mod bulunuyor. Ajazz jelly yeşil lubed Switch bulunuyor ve sesi hoşuma gidiyor klavyenin. Biraz daha büyük bir modele geçmek istediğimden Amazon'dan Akko 5075s RGB klavye siparişi verdim. İçerisinde Akko V3 Pro cream yellow Switch bulunuyor. Şimdi bu klavyeye mod yapmak istiyorum ve kremsi tok bir ses elde etmek istiyorum. Bunun için birtakım modlar buldum ve bu modları uygulama ve malzeme konusunda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda detaylı gurme arkadaşlardan yardım istiyorum :)

Bulduğum modlar şunlar:

Tape mod 2

Polyfill.

Pe foam.

Force break mod.

Gateron Lineer Switchlere bakabilirsin tok ses istiyorsan.

Hocam elimde 2 adet switch var. Biri Akko v3 pro cream yellow ve Ktt Kang White v3. Ben daha çok kasa içerisi mod ile alakalı sormuştum.

Lube'lamak bence en güzel tok sese ulaştıran şey.
Hocam bazen öyle güzel sese sahip klavyelere denk geliyorum ki asmr videoları gibi geliyor :D

Kanka switch değil mod istiyor.

Bulduğum modlar şunlar:

Tape mod 2

Polyfill.

Pe foam.

Force break mod.

【Contalı & Alt Sünger】:Conta montajı, anahtar plakasına vida deliklerinin açılmadığı bir tür klavye montajıdır ve contalar her tuşa basıldığında oluşan şoku yumuşattığı için genellikle daha temiz bir ses profiline sahiptir. Klavye ayrıca, kutsal sesleri azaltmak ve stokes yazma hissini geliştirmek için alt katmanda köpük içerir.

Klavyenin açıklamasında zaten modlu geldiği yazıyor. Ekstra bir şeye gerek yok. Kaldı ki ayrı olarak mod için birşeyler alırsan bi klavye parası gider ki hiç gerek yok.

【Contalı & Alt Sünger】:Conta montajı, anahtar plakasına vida deliklerinin açılmadığı bir tür klavye montajıdır ve contalar her tuşa basıldığında oluşan şoku yumuşattığı için genellikle daha temiz bir ses profiline sahiptir. Klavye ayrıca, kutsal sesleri azaltmak ve stokes yazma hissini geliştirmek için alt katmanda köpük içerir.

Klavyenin açıklamasında zaten modlu geldiği yazıyor. Ekstra bir şeye gerek yok. Kaldı ki ayrı olarak mod için birşeyler alırsan bi klavye parası gider ki hiç gerek yok.
Hocam tape mod ve foam mod yapacağım klavye gelince.

Hocam tape mod ve foam mod yapacağım klavye gelince.
Bence pek gerek yok. Ses konusunda fark bile edilmeyecek şekilde değişkenlik sağlıyor. Eğer illa isterim dersen kağıt bant alabilirsin zaten genel olarak yurtdışında ki insanlarda kağıt bant kullanıyor. Foam mod için ise denemelerime göre ucuz yollu en işe yarayan şey beyaz pamuk. Ben o şekilde yapmıştım.
Kesebileceksen bunu al.

Bence pek gerek yok. Ses konusunda fark bile edilmeyecek şekilde değişkenlik sağlıyor. Eğer illa isterim dersen kağıt bant alabilirsin zaten genel olarak yurtdışında ki insanlarda kağıt bant kullanıyor. Foam mod için ise denemelerime göre ucuz yollu en işe yarayan şey beyaz pamuk. Ben o şekilde yapmıştım.
Kesebileceksen bunu al.
Foam modu ben eski Corsair K60 RGB pro klavyemde halı altı kaydırmazıyla yapmıştım ve cidden işe yaramıştı. Çınlamalar ve yay sesleri ciddi derecede azalmıştı.

Yeni Redragon K628 Pro için de eski bir 3mm mousepad kauçuğu kullandım. Önce şeffaf asetat kağıdı ile birebir iç yüzey planını çizdim. Onun ile birebir klavye içine uyumlu kestim. Üzerine de iki kat tek tarafı yapışkanlı keçe plaka uyguladım. Board'a içerde soft bir temas yapıyor ve bantları da biraz yerinde tutuyor bu sayede.

Modlamadan önce diye söyledim daha daha tok ses istiyorsa tok bi switch alıp modlarsa daha iyi olur manasında söylemek istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı