Custom klavye yapmak için öneriler

Bütçe
3000-3500

n0ssh

Picopat
Merhaba. Custom klavye yapmak istiyorum ve bir Reels videosuna denk geldim. Klavyenin sesi çok hoşuma gitti ve videodaki klavyenin sesinden istiyorum. Kasa olarak linkini paylaştığım kasayı kullanmak istiyorum ve keycaps olarak şu an aklımda bir şey yok.

Kasaya ve switche uygun öneriniz varsa yazın çok bilgim yok. Kendi seçimimi yapmak istiyorum fakat bazı sorunlarım var.

Kullanmak istediğim kasa: ABM06
Video: Custom Klavye

Videoda kullanılan parçalar şunlar galiba yanlış olabilir açıklamada bunlar yazıyordu:
  • Mmd matcha switches v3.
  • Moa-profile cow farm keycaps.

Ben YouTube'da "mmd matcha switches v3" sesine baktığımda aynı sese denk gelemiyorum, farklılıklar oluyor. Bu farklılıkların sebebi switch+keycaps+kullanılan kasanın farklı olmasından dolayı mı oluyor yoksa sesi etkileyen sadece switchler midir?

Kısacası aynı sese sahip benim seçtiğim kasa ve keycapsler ile Custom klavye yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Hyperciaa 2-3 mod olarak ne yapmam lazım?

@Zalrael hocam yukarıda bahsettiğim gibi Reels videosundaki sesi yakalamak istiyorum konuyu açarken ABM066 kasasını istiyordum ama şu an kasa olarak 75% - knob - karanlıkta kullanmak için ışığı olsun yeterli ABM066 olmasına gerek yok.

Son düzenleme:
Merhaba. Custom klavye yapmak istiyorum ve bir Reels videosuna denk geldim. Klavyenin sesi çok hoşuma gitti ve videodaki klavyenin sesinden istiyorum. Kasa olarak linkini paylaştığım kasayı kullanmak istiyorum ve keycaps olarak şu an aklımda bir şey yok.

Kasaya ve switche uygun öneriniz varsa yazın çok bilgim yok. Kendi seçimimi yapmak istiyorum fakat bazı sorunlarım var.

Videoda kullanılan parçalar şunlar galiba yanlış olabilir açıklamada bunlar yazıyordu:

Ben YouTube'da "mmd matcha switches v3" sesine baktığımda aynı sese denk gelemiyorum, farklılıklar oluyor. Bu farklılıkların sebebi switch+keycaps+kullanılan kasanın farklı olmasından dolayı mı oluyor yoksa sesi etkileyen sadece switchler midir?

Kısacası aynı sese sahip benim seçtiğim kasa ve keycapsler ile Custom klavye yapabilir miyim?
Sesi genelde switch'ten çok kasa, masa, keycap etkiliyor. Video'nun eq'lu olma ihtimalide var sesi editleyip belli frekansları çıkaranlar var ses testi yaparken buda sesi normalde duyacağından farklı yapıyor. Videoda ses "poppy" gibi, klavyede pet sheet olması bunun için yardımcı olabilir

Kasa olarak taobao'dan superbuy ile hi75 veya hi8 önerebilirim. Switch ucuz olarak mmd cream v4 olabilir. Videodakiyle aynı sese ulaşman zor ama.

Son düzenleme:

Hocam sesi sadece switch etkilemez özellikle klavyenin yapısı ve modlamalar çok etkiler.Keycapslerde bi hayli etkiler.Özellikle klavyenin plate inin pc veya pom olmasına dikkat edin.
Benzer bir ses için şu ikisini kullanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir kaç modlama ve benzer keycaps seçimi ile benzer bir ses elde edebilirsiniz.
Eğer kasa pahalı geldiyse
Bunu öneririm

Hocam sesi sadece switch etkilemez özellikle klavyenin yapısı ve modlamalar çok etkiler.Keycapslerde bi hayli etkiler.Özellikle klavyenin plate inin pc veya pom olmasına dikkat edin.
Benzer bir ses için şu ikisini kullanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir kaç modlama ve benzer keycaps seçimi ile benzer bir ses elde edebilirsiniz.
Eğer kasa pahalı geldiyse
Bunu öneririm

Princess'ler clacky, keskin ve çok sesli özellikle plastik kasalarda. Attığı videodaki ses için başka switchlere yönelmesi daha doğru olur.

Princess'ler clacky, keskin ve çok sesli özellikle plastik kasalarda. Attığı videodaki ses için başka switchlere yönelmesi daha doğru olur.
Sesli olduğu doğrudur fakat bir kaç modlama xda profil keycaps mod olarakta tahminimce kasada eva kullanılması ve pe foam veya cotton mod ile güzel ve benzer bir ses oluşacağına inanıyorum switch için ise tercih çok illa clacky veya creamy olmasına bakmıyor bizzat karşılaştırdım

Switch olarak ise tercih çok tabiki

@Zelrael @Exhos19 teşekkür ederim arkadaşlar Reels'de ki sesin aynısını alamayacaksam şu anlık hiç uğraşmak istemiyorum biraz hevesim kaçtı. Şimdilik elimde Everest şu var kullanmıyorum kenarda duruyor yıllar önce almıştım onun üzerinde modlama falan yaparım keycap alıp deneme yaparım 3-5 tane ilerleyen zamanlarda bakarım artık tekrardan teşekkür ederim uğraştırdım sizi.

@Zelrael bu arada hocam taobao derken şu taobao siteden mi bahsettiniz :)

@Zelrael @Exhos19 teşekkür ederim arkadaşlar Reels'de ki sesin aynısını alamayacaksam şu anlık hiç uğraşmak istemiyorum biraz hevesim kaçtı. Şimdilik elimde Everest şu var kullanmıyorum kenarda duruyor yıllar önce almıştım onun üzerinde modlama falan yaparım keycap alıp deneme yaparım 3-5 tane ilerleyen zamanlarda bakarım artık tekrardan teşekkür ederim uğraştırdım sizi.
Hocam benzer sesler almak ilk denemelerde zordur ve çok araştırma gerektirir birde videolardaki sesler canlısı gibi olmayabiliyor o elinizdeki klavyeyede modlama yapmanın pek bir anlamı yok temelde yapısı farklı çünkü

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı