Custom mekanik klavye

HORIZON42

Picopat
Arkadaslar iyi gunler. Yüzde 60 klavye arastirmasi yaparken bu tarz calismalara rastladim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama Türkçe kaynak bulamadim yapan veya fikri olan varsa ilgilenebilir mi? Ben de bu tarz bir şey yapmak istiyorum. İyi gunler.

Ülkemizde bu parçalar pek bulunmadığından (Keycaps'ler, switchler vs.) çok maliyetli oluyor diye biliyorum. Ayrıca yapımı da epey zahmetli.

"Yapım" olayına çok heves etmediyseniz önermem.

Yapabileceğinizi sanmıyorum. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi parçaları bulamazsınız. QP'de bir set bulunuyor ama fiyatlar uçuk. Girip bakabilirsiniz.

Yurdışından bir hotswappable klavye alıp farklı switchler alabilirsin ama çok hevesli değilsen harcayacağın paraya ve zamana değmez.

Alacaksan Anne Pro 2 veya Kemove 61 bakabilirsin. İkisi de banggood’dan alınıyor normalde.

Hotswappable bir model alırsan lehim vs ile uğraşmana gerek kalmaz. Aliexpress ve Banggood üzerinden gerekli tüm parçalar bulunabiliyor. 800-1200 TL arasına mal olur çok abartmadan giriş seviye bir kit alırsan. Keycap ve Switch'lere bağlı biraz da maliyet.

Aliexpress üzerinden örnek 1-2 model giriş seviye.

GK64 -> US $43.2 10% OFF|gk64x gk64 hot swappable 60% Custom Mechanical Keyboard support split spacebar rgb switch leds type c has software programmable|Keyboards| - AliExpress

GK64XS-> US $55.0 |gk64xs gk64x gk64 hot swappable bluetooth wire wireless dual mode Custom Mechanical Keyboard rgb switch leds type c has software|Keyboards| - AliExpress

Dikkat etmek gereken alacağın klavyenin hotswappable özelliğinin sadece optical Switch'lerle sınırlı olmaması. O modeller geneld daha ucuz oluyor.

Son düzenleme:
Gonderdiklerinde lehimle ugrasmam deme ben onlardan pek anlamiyorum ben aliyim bilestiriyim kullanayım kafasindayim.

Lehim yok bunlarda. Hotswappable olanların hiçbirinde yok lehim. Switchleri ayrı alman gerekiyor. Son olarak da beğendiğin bir keycap bulursun. Switchleri takması gayet kolay, gözün korkmasın o konuda.

800-1200 arası tutar seçeceğin switch keycaplerle birlikte toplam maliyetin.,

Almaya karar verirsen haber et yardımcı olurum elimden geldiğince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…