Custom ROM'lu telefon nasıl rootlanır?

Telefonların RAM belleklerin hızlı olmasına karşın NAND çipleri çok yavaş. Telefonun ömrünü aşırı hızlı kısaltmak istemiyorsanız böyle bir şey yapmayın.

İkinci olarak bu tip programların bir işe yaradığını şahsen düşünmüyorum. Android'e toplamda baktığınız zaman aslında hapishane içindeki bir hapishanedesiniz ve sadece ilkinden root yöntemi ile çıkabiliyorsunuz. İkinci aşamada NAND çipine TWRP üzerinde terminalinden erişerek SWAP bölgesi ayırmanız daha mantıklı kaçar bu durumda, ki kullanacağınız uygulamanın bunu telefon açıkken yapabilmesine imkanı yok. Zaten bu şekilde alan ayırmak için de ARM olarak derlenmiş bir gparted kullanmanız gerekiyor.

Telefonların RAM belleklerin hızlı olmasına karşın NAND çipleri çok yavaş. Telefonun ömrünü aşırı hızlı kısaltmak istemiyorsanız böyle bir şey yapmayın.

İkinci olarak bu tip programların bir işe yaradığını şahsen düşünmüyorum. Android'e toplamda baktığınız zaman aslında hapishane içindeki bir hapishanedesiniz ve sadece ilkinden root yöntemi ile çıkabiliyorsunuz. İkinci aşamada NAND çipine TWRP üzerinde terminalinden erişerek swap bölgesi ayırmanız daha mantıklı kaçar bu durumda, ki kullanacağınız uygulamanın bunu telefon açıkken yapabilmesine imkanı yok. Zaten bu şekilde alan ayırmak için de arm olarak derlenmiş bir Gparted kullanmanız gerekiyor.

Hocam bu kadar anlamıyoruz be :Dayrıca nası yaparız o işleri

İkinci olarak bu tip programların bir işe yaradığını şahsen düşünmüyorum. Android'e toplamda baktığınız zaman aslında hapishane içindeki bir hapishanedesiniz ve sadece ilkinden root yöntemi ile çıkabiliyorsunuz. İkinci aşamada NAND çipine TWRP üzerinde terminalinden erişerek SWAP bölgesi ayırmanız daha mantıklı kaçar bu durumda, ki kullanacağınız uygulamanın bunu telefon açıkken yapabilmesine imkanı yok. Zaten bu şekilde alan ayırmak için de ARM olarak derlenmiş bir gparted kullanmanız gerekiyor.
Yılların Android, şuanki iPhone kullanıcısı olarak şunu söylemeliyim. Custom ROM, Root ve bilimum sağlıklı olmayan işlemleri ne kadar çok yaparsanız, üzerinde binlerce kişilik ekibin çalıştığı Stock ROM ve Stock ayarlarının daha kusursuz olduğunu anlıyorsunuz :)

Hocam bu kadar anlamıyoruz be :Dayrıca nası yaparız o işleri
Link.
Sorumluluk bize ait değil. Bu işlemin geri dönüşü olmadığını belirteyim, kendi başınıza yaptığınız bir işlem. Bozulması durumda telefonu ya çöpe atacaksınız, NAND değişim yapan yerde NAND, ya da anakart değişimi yapacaksınız.

Yılların Android, şuanki iPhone kullanıcısı olarak şunu söylemeliyim. Custom ROM, Root ve bilimum sağlıklı olmayan işlemleri ne kadar çok yaparsanız, üzerinde binlerce kişilik ekibin çalıştığı Stock ROM ve Stock ayarlarının daha kusursuz olduğunu anlıyorsunuz :)
Stock olarak gelen gereksiz uygulamaları istemiyorum ve eksik kalan özellikleri sıkça kullanıyorum.
Gereksizler: markaya ait uygulamalar, gereksiz milyon tane Google uygulaması, gereksiz kaynak sömüren prosesler. Eksik kalanlar: kişiselleştirmeler, dpi, ses iyileştirmeleri, detaylı uygulama erişim ayarları. Bu özellikleri içinse bir uygulama yüklemektense sistem içinde olmasını seviyorum.
Bu durumda herkesin sevdiği şey farklı olabiliyor.
Bilmiyorum beni anlayabiliyor musunuz. :)

Stock olarak gelen gereksiz uygulamaları istemiyorum ve eksik kalan özellikleri sıkça kullanıyorum.
Gereksizler: markaya ait uygulamalar, gereksiz milyon tane Google uygulaması, gereksiz kaynak sömüren prosesler. Eksik kalanlar: kişiselleştirmeler, dpi, ses iyileştirmeleri, detaylı uygulama erişim ayarları. Bu özellikleri içinse bir uygulama yüklemektense sistem içinde olmasını seviyorum.
Bu durumda herkesin sevdiği şey farklı olabiliyor.
Bilmiyorum beni anlayabiliyor musunuz. :)
Artık sistem uygulamaları cihaza göre değişkenlik göstermekle beraber, ADB aracılığıyla kaldırılabiliyor. Anlıyorum :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı