Rıza baba, son 1-2 yıldır tüm düzenim- çalışma hayatım alt-üst vaziyette. Bir türlü dengeye oturtamadım gitti. Bu nedenle de konularla zamanında ilgilenemiyorum. Ama düzelecek (dengeye oturacak) diye de umutluyum tabi
Konuya gelelim, mini kasalara custum soğutma önermiyorum, zaten olmaz. Custum soğutmanın başlıca nedeni tabii ki görsellik...
Asıl amaç görsellik olunca; en az 240'lık çift radyatör, pompa+ rezarvuar, farklı kıvrımlarla akrilik borular, ohoo... Hal böyle olunca ve elimizde Mini ITX kasa var ise, daha başlamadan bitirmek en doğrusu.
Boru ve rakor ölçüleri hakkında kısaca bilgi vereyim ama. Boru- hortum ve rakor ölçüleri hayli karışık gözükse de, aslında kolay da anlaşılır bir yolu var...
Mesele G1/4, bu ölçü tüm rakorlarda standart olup tüm radyatör pompa vs. girişleriyle uyumludur.
Rakorları ve akrilik boruları seçerken örneğin; rekorun iç çapı ile akrilik borunun dış çapına dikkat edin. (Örneğin dış çapı 14mm olan akrilik boru için, 14mm iç çapa sahip rakor seçmelisiniz.)
Yumuşak hortum seçerken de; hortumun iç çapıyla rakorun dış çapını baz alın. (Akrilik boruların tam tersi yani.)
Kafanızın karışmaması için aşağıda verdiğim ölçüler üzerinden yola çıkmayın . Görsel ya da tip olarak beğendiğiniz rakorun özelliklerine bakarak iç-dış çaplarını öğrenebilirsiniz.
Mesela:
1/8
1/4
5/16
3/8
7/16 gibi ölçülerle kafa yormayın, direk rakor üzerine tıklayarak özelliklerine- ölçülerine bakarak satın alın.