Custom sıvı soğutmalı sistem/ 2X GTX Titan SLI ile sıcaklık testi ve dahası

@er36po Ustadim
Custom sivi sogutma pompasinin, anakart uzerinde CPU fan baglantisina mi baglanmasi gerekir?
Pompa güç bağlantısını illede CPU fan soketine bağlamak gerekmiyor. Herhangi bir sokete de bağlasak sorun olmaz.
Zaten o bağlantının amacı pompa devrini takip etmek.
Pompa eletrik intiyacını direk powerdan çıkan moleksten karşılıyor.

Yani pompanin baglandigi soket pompa devrinin degismesine neden olmuyor dogru mudur?

Bu arada EK nin bagzi pompalari PWM ile devir oranini degistirebiliyor, bu durumda pompanin CPU fan soketine takilmasi daha dogru olmaz mi?

Abi yanlış bağlarım diye falan korkmuyo musun? Sonuçta ucuz şeyler değil. Bi damla su gitti mi bir tomar para gitti demektir.

Benim bildigim kadariyla o sivi ozel bir sivi. Yani parcalara zarar vermeyen bir yapisi var diye duymustum.

Dogru mu bilmiyorum, sadece bildigimi soyledim.

Arkadaşlar, özel sıvılar kısa devre oluşturmaz. Youtube'dan sıvı dolu akvaryum içerisine konulmuş ve çalışan PC'ler görmeniz mümkündür.

Benim kullandığım bu sıvı; antifiriz + saf su içermekte.
Bir çok defa PC'yi söktüm, haliyle sıvının donanıma döküldüğü de oldu ancak ben PC'yi çalıştırmadan önce işi sağlama alıp saç kurutma makinesi ile kuruttum. O bakımdan herhangi bir sorun söz konusu olmadı, olamaz da.

@Silinen üye, yanlış bağlamak için fazlaca yeteneğe sahip olmak gerek...
Malum donanımların soket yapıları farklı olduğundan yanlış yere bağlamak pek mümkün olmuyor.
Yani demem o ki; adamlar zaten yapmış, bize düşen yanlızca o donanımı bir birine bağlamak.
Tabi bu donanımı bir birine monte etmeden önce biraz araştırmak olduça faydalı oluyor.

topladıgın sisteme hayran kaldım tek kelimeyle hep yabancılar böyle sistem toplardı bir türkün böyle ultra profesyonelce sistem toplaması beni gururlandırdı gerçekten sizi hep takip edicem her zaman

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun ve Allah nazardan saklasın. Sistem dehşet ötesi. Hem görsel açıdan hem de performans/sıcaklık açısından ağzım yere düştü arıyorum şu an. Paylaşım için teşekkürler. Güle güle kullanın.

NOT: Bilmiyorum bende mi bir hata var ancak tek GTX 980Ti ile ValleyBenchMark'da 5967 puan aldım yani SLI TitanX'den yüksek. Maximum FPS 260.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…