Custom sıvı soğutmalı sistem/ 2X GTX Titan SLI ile sıcaklık testi ve dahası

@er36po Custom sıvı soğutma'da özel sıvıyı değiştirmeye gerek var mı ? Ne kadar sürede değiştirmek gerekiyor?
Evet, sıvıyı değiştirmeye gerek var. Sıvı zamanla özelliğini yitirdiğinden yaklaşık yılda bir kere değiştirmek gerek. Kullanabileceğimiz Sıvı: Antifriz + % 50 veya 70 saf su veya Hazır Sıvı + Koruyucu da kullanılabilir, tabi Hazır sıvı + Koruyucu maliyetli olduğundan pek gerek görmüyorum.

Insanin nutkunun tutuldugu hayali bir sisteme sahipsiniz.
Nacizane bir sorum olacak gpu'yu sivi sogutma bloguna hazirlarken sadece gpu chip'inin üzerine termal macun sürdünüz diger kücük ciplere bant yapistirdiniz... Lakin diger custom sivi sogutma sistemlerinde herkes kücük ciplerede termal macun sürüyordu... Bant ile termal macunun arasindaki fark nedir acaba?

Custom sivi sogutma sistemlerine cok yabanci oldugumu göz önüne alarak cevaplarsaniz sevinirim.

Tesekkürler...

Beğendiğinize çok sevindim.

O bantlar (Jelatinler) ekran kartının sıvı bloğu ile birlikte gelir. O bahsettiğiniz çiplerle (Ramlarla) sıvı bloğu arasında boşluk var haliyle o boşluklar termal macunla çokta iyi dolmayacağından ve Jelatinler gibi teması sağlamayacağında o bantlar (Jelatinler) daha iyi bir tercih oluyor. Sizin gördüğünüz/izlediğiniz o costum sıvı soğutma montajların'da büyük ihtimalle bu jelatinlerden onlara verilmemiştir, haliyle son çare olarak termal macun kullanmışlardır...

Bu arada, kafanızı takılan ya da tam olarak anlamadığınız noktalarda tekrar sorabilirsiniz. Ayrıca geç cevap için de kusura bakmayın.

Vallahi izlerken ağzım sulandı. Resmen ekrana yapıştım. Hayırlı olsun Allah nazardan korusun inşallah.

Hocam uçuş takımları hangi tuşla açılıyor?

Şaka bir yana bu kadar detay, bu kadar malzeme temini ve görselliği bir arada yapan Türkiyede ki sayılı insanlardan biri olduğunuza inanıyorum.

Sıvıyı ileten boruların malzemesini öğrenme şansımız var mı hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…