Custom Windows 10'lar ne kadar güvenli?

CrashTech

Megapat
Merhabalar iyi günler değerli Technopat üyeleri. Bugün yabancı YouTube videolarında gördüğüm bir konuyu size danışacağım. Konu özelleştilmiş Windows işletim sistemleri. Bu imajda birçok şeyden kısılmış. Benim bir sistemim boştayken yaklaşık 4 GB RAM harcarken diğeri 2 GB harcıyor fakat söz konusu özelleşitirilmiş Windows sadece 700 MB RAM harcıyor. Üstelik Windows'un diskte kaplamış olduğu yer sadece 4.21 GB. Performans konusundan avantajı olduğu kesin fakat bu olay ne kadar güvenli? Virüs taramasından temiz çıktığı gibisinden şeyler okudum fakat ne anlamda temiz? Kredi kartı gibi özel bilgilerimizin çalınma ihtimalı var mıdır? Görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçinden ne eklenip çıkarıldığı bilinmez. Microsoft'un sunduğu ISO dosyalarının dışındakilerden uzak kalmakta fayda var.

Merhabalar iyi günler değerli Technopat üyeleri. Bugün yabancı YouTube videolarında gördüğüm bir konuyu size danışacağım. Konu özelleştilmiş Windows işletim sistemleri. Bu imajda birçok şeyden kısılmış. Benim bir sistemim boştayken yaklaşık 4 GB RAM harcarken diğeri 2 GB harcıyor fakat söz konusu özelleşitirilmiş Windows sadece 700 MB RAM harcıyor. Üstelik Windows'un diskte kaplamış olduğu yer sadece 4.21 GB. Performans konusundan avantajı olduğu kesin fakat bu olay ne kadar güvenli? Virüs taramasından temiz çıktığı gibisinden şeyler okudum fakat ne anlamda temiz? Kredi kartı gibi özel bilgilerimizin çalınma ihtimalı var mıdır? Görüşlerinizi bekliyorum.

Hocam dediginiz Windows'larda cogu ozellik yok bu sayede RAM kullanimi azaliyor.
RAM'iniz 4 GB ustu ise orijinal Win 10'da kalin. 4 GB'dan az ise eski Win surumlerine bakmanizi oneririm.

Performans konusunda herhangi bir getirisi yok. Diskde kapladığı alanın az olmasının sebebi büyük ihtimalle dil paketlerinin ve ses paketlerinin çıkarılmasından kaynaklanıyordur. Düşük ram kullanımı ise servislerin kapatılmış olmasından kaynaklanıyordur. Aslında kendi özel Windows 10 sürümünüzü oluşturabilirsiniz. Tabi oluşturmak ve bunun stabil olmasını sağlamak için çok fazla döküman okuyup nelerin çıkarılabilip nelerin çıkarılmayacağını bulmaktan geçiyor.

Kendi Custom Windows 10 kurulumunuzu oluşturmak için NTLite programını kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı