Custom yazılımlı Ender 3V2 yazıcıda Z ekseni ve bazı işlevleri çalışmıyor

Smyrnaxx

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Plastik enjeksiyon
Merhaba, benim elimde şu anda ender 3V2 bir yazıcı mevcut. Şimdi bu yazıcıda bazı problemler çekiyorum belki de çok basit şeyler ama yeni başlayınca insanlara işkence oluyor maalesef. Sorunlarımı maddeler halinde yazayım çözüm önerilerinizi bekliyorum.

1-Yazıcıda Custom bir yazılım mevcut fakat ben bunu orijinal bl touch destekli olan yazılıma bir türlü çeviremedim Ekran'ı söktüm oradan da yazıcıya yazılım atmayı denedim fakat sorun halen devam ediyor. SD kart taktığımda hiçbir tepki vermeden direk yazıcı açılıyor.
2- Yazıcıda Z ekseni kısmında 500Mm'lik bir uzatma kiti takılı daha önce bu kit yazıcıda görünüyordu fakat ben birkaç bir şey yaptım sanırım bir şekilde Custom yazılımın fabrika ayarlarına dönüş yaptım ondan sonrasında 250mm görünüyor bunu ayarlayamadım.
3-Yazıcıda katman basarken doldurma boşluğu tam olarak kapatmıyor aşağıda eklediğim resimler ile bunu tam olarak ne demek istediğimi anlatacağım noozle yakınlaştırma yapıyorum fakat bu sefer tablayı çiziyor(Gerçi bayağı bir çizildi) bir şekilde noozle mi yoksa başka bir sorun mu onu çözemedim.
Herkese iyi Sosyaller diliyorum.

Resim alttaki gibi görselden oluşuyor.

Güncelleme olayını çözdüm benim gibi amatör kişiler mutlaka çıkacaktır onlar için buraya yazayım bilenler zaten yapabiliyor ama benim gibi kişiler için bilgilendirme mesajı olsun. Öncelikle 8 GB bir SD kart ile işlemi yaptım içinden çıkan 1GB ile yapamıyorsunuz. Sonrasında yazılım daha önce yüklü ise isim değişikliğine gidiyorsunuz ben burada kendi yüklediğim bin dosyasına yazılım. Bin seçeneğini kullandım sonrasında SD kartı yazıcıya takıp çalıştırıyorsunuz yazılım 10 saniye gibi bir sürede yükleniyor. Fakat devam eden 2.ci ve 3.cü sorunlar için halen araştırmalarım devam ediyor.

2.ci bir güncelleme olayını da yapay zekanın katkısı ile çözdüm diyebilirim eğer sizde Z eksen uzatma kitine sahipseniz öncelikle yapacağınız işlemler şu şekilde olacaktır. Yazıcınıza uygun olan yani anakartınızın uygun olduğu dosyayı indireceksiniz bu "ender3V2S1-20240122" bunun içerisinde Config. İni denilen dosya mevcut bunu not defterinde açıp tekrar düzenlemesini yapacaksınız "z_max_pos 500" gibi buradaki 500 kavramı benim uzatma kitimin olduğu alan kadar bunları düzenleyip SD kart atıp kurulumu bekliyorsunuz bu kadar olay şimdi sıra geldi katman sorununu çözmeye sanırım onunda çözümünü yaparsam bunu da güncelleme olarak belirtirim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    115,9 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı