Barış Özel
Hectopat
Daha fazla
Teşekkürler. CV hazırladım. Düzgün okunaklı ve anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum.Babamın iş yerinde çalışıyorum, bir gün içerisinde birsürü cv geliyor. Ondan yola çıkarak sana tavsiyelerde bulunabilirim. Şimdi öncelikle hazırladığın sayfa inci boncuk gibi dizilmeli kesinlikle. Grafik tasarım işlerinden anlayan bir arkadaşın vs varsa ona sayfa hazırlatabilirsin. Eğer böyle bir imkan yoksa, alt başlıkları koyuyla yaz, arial yazı fontu kullan. Sade, düzenli ve okunabilir olmalı. Çok değiniyorum çünkü içerikten ziyade düzene bakıyorlar. Daha sonra aldığın eğitimleri yazmalısın. Staj yaptığın yerleri yaz, gittiğin kursları yaz diye gider. Hobilerini yaz çok ilginç olan şeyleri yazma sonra resmen "Bu ne yeaağ" diyip es geçiyorlar. Enstrüman falan çalabiliyorsan kesinlikle ama kesinlikle yaz. Yaptığın web sayfaları vs. varsa bunları iletebilirsin, referanslarını ekle. Güzel bir profil resmi çekebilirsin çok resmi olmasın. Eğer cv sitelerine muhtaç kalırsan diye verebileceğim tavsiyeler bunlar, Allah kolaylık versin
Konu ile alakası yok ama aklıma geldi yorumunu okuyunca.Lise için staj yeri bulması inan çok basit olacaktır.
Barış, öğretmenlerine danıştın mı?
Her sene bu serüveni yaşıyorlar, nerede hangi şirket var, imkanları nasıl çok iyi bilirler.
Ailenle gidip danışırsan ciddi ciddi yardımcı olabilirler.
Hocam gerçekten tanıdığın ve çevren olduğu sürece bu iş arayışları çok kolay oluyor. Etrafımda sınıf arkadaşlarım sabahtan akşama kadar oyun oynayan kendini geliştirmeyen insanlar şuan nerelerde staj görüşmelerine gidiyorlar ve kabul ediliyorlar. Şans işte. En sonunda sosyalde konu açıcam iş arıyorum diye parasında değilim ya kendimi geliştirebileceğim oradaki insanların tecrübelerinden yararlanabileceğim bir iş arıyorum ama yok biraz çok şey istiyoruz galiba lise stajyeri için.Konu ile alakası yok ama aklıma geldi yorumunu okuyunca.
Ben staj başvurumu yaptım devlet hastanesinde yapacaktım, yazın ortasında bir telefon geldi sen orada staj yapamazsın sonra öğrendim millet vekili sokmuşlar araya godoman abimizin veledi staj yapabilsin diye.