CV Oluşturma

Barış Özel

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar lise 3.sınıf öğrencisiyim. İstanbul'da yaşıyorum. Web Programcılığı okuyorum. Bildiğiniz üzere meslek liselerinde son sene staj yapılıyor. Bende iş görüşmelerine başlamak istiyorum. Yazında çalışmak istediğimden dolayı ilk olarak güzel bir CV oluşturmam lazım fakat bu konularda tecrübem yok. İlk çalışma deneyimim olacak. Staj konusunda kesinlikle kendimi geliştirebileceğim ve yaptığım işlerle farkımı ortaya koyacağım bir yer istiyorum. Bunu yapabilmen içinde kendimi iyi bir şekilde CV'de ifade etmem lazım. CV'yi inceleyen insanların az,öz ve net bir şekilde neler yapabileceğini görmesini istiyorum. Bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Teşekkürler...

Arkadaşlar benim için önemli bir konu bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim...

@BilgisayarKurdu Hocam yeni bir konu açmak istemedim biraz forumda konulara baktım benim görüşümde ve hedefleri olan biri olduğununuza eminim ve düşüncelerinizi çok önem vereceğimi bilmenizi isterim. Önümde 1 ay gibi bir süreç kaldı tatilden döndüm ve biraz hızlanmam lazım. İstanbul beşiktaşta oturuyorum. Bu süreçte vaktiniz var ise nası ilerlemem gerektiği hakkında tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim. Önerebileceğiniz şirketler var mıdır? Öncelikli hedefim mobil yazılımcı olmak. Teşekkürler...

Kusura bakma elimde olmayan nedenlerden dolayı geç dönüş yapıyorum. @Barış Özel

Öncelikle torpil ile girebileceğin bir şirket var mı? Aile büyüklerine sorup soruşturdun mu?

Lise için staj yeri bulması inan çok basit olacaktır. Kim istemez 350 liraya çalıştıracak eleman?

@BilgisayarKurdu Hocam ailemin bilişim sektöründe tanıdığı bir firma yok. Torpil durumlarım da yok. Doğru söylüyorsunuz staj yeri bulmak kolay ama ben insanların ayak işlerinden ziyade bilgili bir ekiple 1 sene sonunda tecrübeli biri olarak oradan ayrılmak isterim. İstanbul da sizin önerebileceğiniz yerler var mıdır?

Babamın iş yerinde çalışıyorum, bir gün içerisinde birsürü cv geliyor. Ondan yola çıkarak sana tavsiyelerde bulunabilirim. Şimdi öncelikle hazırladığın sayfa inci boncuk gibi dizilmeli kesinlikle. Grafik tasarım işlerinden anlayan bir arkadaşın vs varsa ona sayfa hazırlatabilirsin. Eğer böyle bir imkan yoksa, alt başlıkları koyuyla yaz, arial yazı fontu kullan. Sade, düzenli ve okunabilir olmalı. Çok değiniyorum çünkü içerikten ziyade düzene bakıyorlar. Daha sonra aldığın eğitimleri yazmalısın. Staj yaptığın yerleri yaz, gittiğin kursları yaz diye gider. Hobilerini yaz çok ilginç olan şeyleri yazma sonra resmen "Bu ne yeaağ" diyip es geçiyorlar. Enstrüman falan çalabiliyorsan kesinlikle ama kesinlikle yaz. Yaptığın web sayfaları vs. varsa bunları iletebilirsin, referanslarını ekle. Güzel bir profil resmi çekebilirsin çok resmi olmasın. Eğer cv sitelerine muhtaç kalırsan diye verebileceğim tavsiyeler bunlar, Allah kolaylık versin :)

Babamın iş yerinde çalışıyorum, bir gün içerisinde birsürü cv geliyor. Ondan yola çıkarak sana tavsiyelerde bulunabilirim. Şimdi öncelikle hazırladığın sayfa inci boncuk gibi dizilmeli kesinlikle. Grafik tasarım işlerinden anlayan bir arkadaşın vs varsa ona sayfa hazırlatabilirsin. Eğer böyle bir imkan yoksa, alt başlıkları koyuyla yaz, arial yazı fontu kullan. Sade, düzenli ve okunabilir olmalı. Çok değiniyorum çünkü içerikten ziyade düzene bakıyorlar. Daha sonra aldığın eğitimleri yazmalısın. Staj yaptığın yerleri yaz, gittiğin kursları yaz diye gider. Hobilerini yaz çok ilginç olan şeyleri yazma sonra resmen "Bu ne yeaağ" diyip es geçiyorlar. Enstrüman falan çalabiliyorsan kesinlikle ama kesinlikle yaz. Yaptığın web sayfaları vs. varsa bunları iletebilirsin, referanslarını ekle. Güzel bir profil resmi çekebilirsin çok resmi olmasın. Eğer cv sitelerine muhtaç kalırsan diye verebileceğim tavsiyeler bunlar, Allah kolaylık versin :)
Teşekkürler. CV hazırladım. Düzgün okunaklı ve anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum.

Lise için staj yeri bulması inan çok basit olacaktır.
Konu ile alakası yok ama aklıma geldi yorumunu okuyunca.
Ben staj başvurumu yaptım devlet hastanesinde yapacaktım, yazın ortasında bir telefon geldi sen orada staj yapamazsın sonra öğrendim millet vekili sokmuşlar araya godoman abimizin veledi staj yapabilsin diye.

Barış, öğretmenlerine danıştın mı?
Her sene bu serüveni yaşıyorlar, nerede hangi şirket var, imkanları nasıl çok iyi bilirler.

Ailenle gidip danışırsan ciddi ciddi yardımcı olabilirler.

Barış, öğretmenlerine danıştın mı?
Her sene bu serüveni yaşıyorlar, nerede hangi şirket var, imkanları nasıl çok iyi bilirler.

Ailenle gidip danışırsan ciddi ciddi yardımcı olabilirler.

Hocam kusura bakmayın bildirim gelmemiş yeni görüyorum özür dilerim. Öğretmenlerimiz okul zamanı derse bile gelmediği için bu konular için mesaj attığımızda cevap vermeye gerek duymuyor herhalde. Koç Sisteme başvuru yapmaya çalışıyorum şuan IBM ile birlikte çalışma sistemleri nasıl? Kendimi geliştirebilir miyim? Siz orada yapmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. 20 günlük bir süreç kaldı ve henüz net bir şeyim yok stres bastı gerçekten. :D

Konu ile alakası yok ama aklıma geldi yorumunu okuyunca.
Ben staj başvurumu yaptım devlet hastanesinde yapacaktım, yazın ortasında bir telefon geldi sen orada staj yapamazsın sonra öğrendim millet vekili sokmuşlar araya godoman abimizin veledi staj yapabilsin diye.
Hocam gerçekten tanıdığın ve çevren olduğu sürece bu iş arayışları çok kolay oluyor. Etrafımda sınıf arkadaşlarım sabahtan akşama kadar oyun oynayan kendini geliştirmeyen insanlar şuan nerelerde staj görüşmelerine gidiyorlar ve kabul ediliyorlar. Şans işte. En sonunda sosyalde konu açıcam iş arıyorum diye parasında değilim ya kendimi geliştirebileceğim oradaki insanların tecrübelerinden yararlanabileceğim bir iş arıyorum ama yok biraz çok şey istiyoruz galiba lise stajyeri için. :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı