Öncelikle ben bilgim olduğu konularda bilgimi paylaşırım bilmediğim konularda susup dinlerim.
Ben burada sistemi arkadaşın bütcesine göre düşünüyorum bana kalırsa git 7000TL'lik sistemlere bak daha rahat et derim. Forum sitesinin amacı bu değil forum sitesinin amacı yardım etmek.
Bu arkadaşın eğer 4899 TL parası olsaydı zaten gidip alırdı o dediğin sistemi demek o kadar parası olmadığı için arayış içerisinde.
Bak ben senin önerdiğin sistemin kötü, almaya değmez olduğunu düşünmüyorum (bazı eksikleri var altta yazdım) fakat sen arkadaşın bütcesini göz önüne bulundurmadan öneriyorsun.
Şunu zaten not ettim eğer o siteye güveniyorsa alsın, parçalar sıfırsa alsın aksi taktirde tabii ki alınmaz ama bunu zaten o mağazayla görüşüp konuşabilirsin hatta görüşmeyi kayıta alıp eğer sonradan 2 el ürün gelirse polise şikayet edebilirsin.
Hayat böyle paran yoksa uğraşıcaksın yapacak bir şey yok.

Tabi bunlar en aksi durumlar muhtemelen yaşanmayacak durumlar yoksa her zaman böyle bir şeyle karşılaşacaksın diye bir şey yok.
Hem baktım mesut çevik PC hocasıyla birlikte çalışan marka güven konusunda sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.
Senin önerdiğin sistemde Ryzen 3 1200 AF üstüne de GTX 1650 kullanılmış.
Şu videoyu izle özellikle Forza Horizon gibi oyunlarda işlemcinin ne kadar zorlandığını görebilirsin işlemci %100 kullanımda ama ekran kartı %65'lerde bu da ciddi darboğazın olduğunu gösterir yani Ryzen 3 1200 GTX 1650 için zayıf kalıyor.
Açıkçası GameGaraj gibi markanın böyle bir şeyi neden yaptığını anlamadım yani bu durumu onlar da biliyor ama neden bu şekilde piyasaya sürmüşler
İkinci olarak önerdiğin sistemde Palit ve BIOSTAR markaları kullanılmış.
-Palit iyidir bir şey diyemem.
-BIOSTAR dandik bir marka son bakılacak ürün yani (yinede iş görür)
Cyber 1050 Ti sistemde anakart ve ekran kartı ASUS marka kullanılmış.
- ASUS markasının tartışılacağını bile düşünmüyorum adamların kalitesi ortada.
SSD konusunda sana hak veriyorum çünkü araştırdım gerçekten kronik arızalı ürün ama senin önerdiğin sisteme 400TL fazla vereceğine gidip o paraya 8 GB RAM alır daha iyi. SSD'le de bir süre idare eder diye düşünüyorum çünkü tamamen çöp değil sadece biraz sorunu var.
PSU'ya gelirsek her PSU genel olarak en az 5-6 yıl götürür bu da zaten gayet yeterli bir süre o zamana en az 3 PSU alıp evine koyarsın
Toparlayacak olursak senin önerdiğin sistem yine alınabilecek sistem ama bütceyi zorlamağa değecek bir sistem değil.
@89666 arkadaşım yine seçim senindir ben olsam senin dediğin sistemi alırdım umarım anlata bilmişimdir.
İyi akşamlar. İyi forumlar.