CYBER-1050 Ti alınır mı?

Biraz bilgin olsa anlardın, o sistemi alabilir diyoruz almasın demiyoruz ama aldığında o 400 TL fark için aldığı sistem 1000 TL'den fazla olarak ona geri patlayacak diyoruz ama bunu anlamıyorsunuz. Bir sistemde en önemli parçalardan biri olan PSU yazmıyor bile, büyük ihtimal Power Boost falan kullanıyorlar o yüzden alma diyoruz SSD'si de kronik sorunlu ama isterse alabilir ve sistemini tehlikeye atıp direkt sistemini çöp edebilir veya 1000 TL'ye yakın yeniden para ödeyebilir.

Eğer veremezse de 2. ele yönelmesi çok daha mantıklı.

Paran güvende olmayan ilanlara, test edemeyecekseniz bakmayın bile. Test edebileceğiniz ekran kartını alıp test edip onaylarsınız.
Öncelikle ben bilgim olduğu konularda bilgimi paylaşırım bilmediğim konularda susup dinlerim.

Ben burda sistemi arkadaşın bütcesine göre düşünüyorum bana kalırsa git 7000tl lik sistemlere bak daha rahat et derim. Forum sitesinin amacı bu değil forum sitesinin amacı yardım etmek.
Bu arkadaşın eğer 4899 tl parası olsaydı zaten gidip alırdı o dediğin sistemi demek o kadar parası olmadığı için arayış içerisinde.
Bak ben senin önerdiğin sistemin kötü, almaya değmez olduğunu düşünmüyorum (Bazı eksikleri var altta yazdım) fakat sen arkadaşın bütcesini göz önüne bulundurmadan öneriyorsun.

Şunu zaten not ettim eğer o siteye güveniyorsa alsın, parçalar sıfırsa alsın aksi taktirde tabii ki alınmaz ama bunu zaten o mağazayla görüşüp konuşa bilirsin hatta görüşmeyi kayıta alıp eğer sonradan 2 el ürün gelirse polise şikayet ede bilirsin.
Hayat böyle paran yoksa uğraşıcaksın yapacak bişey yok.🙂
Tabi bunlar en aksi durumlar muhtemelen yaşanmayacak durumlar yoksa herzaman böyle birşeyle karşılaşacaksın diye bir şey yok.
Hem baktım mesut çevik pc hocasıyla birlikte çalışan marka güven konusunda sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.

Senin önerdiğin sistemde ryzen 3 1200 af üstüne de gtx 1650 kullanılmış.
Şu videoyu izle özellikle forza horizon gibi oyunlarda işlemcinin ne kadar zorlandığını göre bilirsin işlemci %100 kullanımda ama ekran kartı %65 lerde buda ciddi darboğazın olduğunu gösterir yani Ryzen 3 1200 GTX 1650 için zayıf kalıyor.
Açıkçası gamegaraj gibi markanın böyle birşeyi neden yaptığını anlamadım yani bu durumu onlar da biliyor ama neden bu şekilde piyasaya sürmüşler 🤔

İkinci olarak önerdiğin sistemde palit ve biostar markaları kullanılmış
-Palit iyidir bişey diyemem
-Biostar dandik bir marka son bakılacak ürün yani (Yinede iş görür)

Cyber 1050 ti sistemde Anakart ve ekran kartı asus marka kullanılmış
- Asus markasının tartışılacağını bile düşünmüyorum adamların kalitesi ortada.

SSD konusunda sana hak veriyorum çünkü araştırdım gerçekten kronik arızalı ürün ama Senin önerdiğin sisteme 400tl fazla vereceğine gidip o paraya 8 gb ram alır daha iyi. SSD le de bir süre idare eder diye düşünüyorum çünkü tamamen çöp değil sadece biraz sorunu var.

Psu ya gelirsek her psu genel olarak en az 5-6 yıl götürür bu da zaten gayet yeterli bir süre o zamana en az 3 psu alıp evine koyarsın 🙂

Toparlayacak olursak senin önerdiğin sistem yine alınabilecek sistem ama bütceyi zorlamağa değecek bir sistem değil.

@89666 arkadaşım yine seçim senindir ben olsam senin dediğin sistemi alırdım umarım anlata bilmişimdir.
İyi akşamlar. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Öncelikle ben bilgim olduğu konularda bilgimi paylaşırım bilmediğim konularda susup dinlerim.

Ben burada sistemi arkadaşın bütcesine göre düşünüyorum bana kalırsa git 7000TL'lik sistemlere bak daha rahat et derim. Forum sitesinin amacı bu değil forum sitesinin amacı yardım etmek.
Bu arkadaşın eğer 4899 TL parası olsaydı zaten gidip alırdı o dediğin sistemi demek o kadar parası olmadığı için arayış içerisinde.
Bak ben senin önerdiğin sistemin kötü, almaya değmez olduğunu düşünmüyorum (bazı eksikleri var altta yazdım) fakat sen arkadaşın bütcesini göz önüne bulundurmadan öneriyorsun.

Şunu zaten not ettim eğer o siteye güveniyorsa alsın, parçalar sıfırsa alsın aksi taktirde tabii ki alınmaz ama bunu zaten o mağazayla görüşüp konuşabilirsin hatta görüşmeyi kayıta alıp eğer sonradan 2 el ürün gelirse polise şikayet edebilirsin.
Hayat böyle paran yoksa uğraşıcaksın yapacak bir şey yok.🙂
Tabi bunlar en aksi durumlar muhtemelen yaşanmayacak durumlar yoksa her zaman böyle bir şeyle karşılaşacaksın diye bir şey yok.
Hem baktım mesut çevik PC hocasıyla birlikte çalışan marka güven konusunda sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.

Senin önerdiğin sistemde Ryzen 3 1200 AF üstüne de GTX 1650 kullanılmış.
Şu videoyu izle özellikle Forza Horizon gibi oyunlarda işlemcinin ne kadar zorlandığını görebilirsin işlemci %100 kullanımda ama ekran kartı %65'lerde bu da ciddi darboğazın olduğunu gösterir yani Ryzen 3 1200 GTX 1650 için zayıf kalıyor.
Açıkçası GameGaraj gibi markanın böyle bir şeyi neden yaptığını anlamadım yani bu durumu onlar da biliyor ama neden bu şekilde piyasaya sürmüşler 🤔

İkinci olarak önerdiğin sistemde Palit ve BIOSTAR markaları kullanılmış.
-Palit iyidir bir şey diyemem.
-BIOSTAR dandik bir marka son bakılacak ürün yani (yinede iş görür)

Cyber 1050 Ti sistemde anakart ve ekran kartı ASUS marka kullanılmış.
- ASUS markasının tartışılacağını bile düşünmüyorum adamların kalitesi ortada.

SSD konusunda sana hak veriyorum çünkü araştırdım gerçekten kronik arızalı ürün ama senin önerdiğin sisteme 400TL fazla vereceğine gidip o paraya 8 GB RAM alır daha iyi. SSD'le de bir süre idare eder diye düşünüyorum çünkü tamamen çöp değil sadece biraz sorunu var.

PSU'ya gelirsek her PSU genel olarak en az 5-6 yıl götürür bu da zaten gayet yeterli bir süre o zamana en az 3 PSU alıp evine koyarsın 🙂

Toparlayacak olursak senin önerdiğin sistem yine alınabilecek sistem ama bütceyi zorlamağa değecek bir sistem değil.

@89666 arkadaşım yine seçim senindir ben olsam senin dediğin sistemi alırdım umarım anlata bilmişimdir.
İyi akşamlar. İyi forumlar.

Darboğaz yaptığını söyleyip bir video atmışsın ama o videodaki normal R3 1200 fakat dediğim sistemde R3 1200 AF sürümü var ve AF sürümleri daha güçlü oluyor.

PSU en az 5-6 yıl götürür demişsin de sisteme yetecek bir PSU'nun takıldığını bile düşünmüyorum direkt Power Boost, Rampage gibi markaların dandik bir PSU'sundan takıldığının düşünüyorum yani yazmamışlar bile, bu yüzden ek PSU parası ödemek zorunda kalacak ve SSD kronik sorunlu yani 1-2 yıl sonra SSD parası da verecek ben de alabilir diyorum ama 400 TL için o sistemi almak size daha yüksek miktarda geri dönüş yapacak diyorum.

Ve şu kadar parası olsa şuna yönelirdi olaylarına hiç girmeyin zaten, adama ben dedim ki 400 TL verebiliyorsan o sistemi al rahat et en azından, onu da alabilirsiniz ama diğer sistem PSU parası ve SSD parası geri size dönecek dedim.

Tabii ki seçim ona kalmış, derse ki ben şu anlık alayım, bir kaç ay idare edeyim, PSU parasını biriktirip değiştiririm derse, tabii ki alsın direkt düşünmesin ama ben daha yükseltme yapamam diyorsa tekrar bir düşünsün.

Darboğaz yaptığını söyleyip bir video atmışsın ama o videodaki normal R3 1200 fakat dediğim sistemde R3 1200 AF sürümü var ve AF sürümleri daha güçlü oluyor.

PSU en az 5-6 yıl götürür demişsin de sisteme yetecek bir PSU'nun takıldığını bile düşünmüyorum direkt Power Boost, Rampage gibi markaların dandik bir PSU'sundan takıldığının düşünüyorum yani yazmamışlar bile, bu yüzden ek PSU parası ödemek zorunda kalacak ve SSD kronik sorunlu yani 1-2 yıl sonra SSD parası da verecek ben de alabilir diyorum ama 400 TL için o sistemi almak size daha yüksek miktarda geri dönüş yapacak diyorum.

Ve şu kadar parası olsa şuna yönelirdi olaylarına hiç girmeyin zaten, adama ben dedim ki 400 TL verebiliyorsan o sistemi al rahat et en azından, onu da alabilirsiniz ama diğer sistem PSU parası ve SSD parası geri size dönecek dedim.

Tabii ki seçim ona kalmış, derse ki ben şu anlık alayım, bir kaç ay idare edeyim, PSU parasını biriktirip değiştiririm derse, tabii ki alsın direkt düşünmesin ama ben daha yükseltme yapamam diyorsa tekrar bir düşünsün.
İşlemcilerde AF sürümü genelde nanometre teknolojisinin iyileştirilmesi anlamına gelir bu da sıcaklığı en fazla 4-5 derece düşürür yani performansta artış olur ama çok bişey beklemeyin.

Şunu söylemeliyim gtx 1650 için minimum 6 çekirdek işlemci gerekir 4 çekirdek kurtarmaz kurtaramaz! AF olsa bile. Ha overclock la olur ama her iki sistem de de a320 chipset var.

Psu ya gelince Bir Psu nun sistemi besleyip besleyemeyeceği onun watt değerine bakılarak söylenir markasına bakılarak değil. Marka kaliteyi belirler performans teknik verilere bağlıdır. Ama zaten psu kalite konusunda çok kafaya takılacak bir bileşen değil. Tabi topladığın sistem 15000 tl değerindeyse kafaya takılması gereken konu olacaktır.

SSD kısmında zaten size hak verdiğimi demiştim tekrar etmeye gerek yok.

Toparlarsak siz SSD+PSU masraf çıkarır diye düşünüyorsunuz ama ben sadece SSD sorun çıkarır diye düşünüyorum. Yani 1000tl masraf çıkmaz çıksa çıksa en fazla 400tl o da zaten Pollux sistemine verilen ekstra para oluyor. Pollux sisteminde elinde 1 tane sorunsuz SSD oluyor ama Cyber sisteminde 2 tane SSD oluyor veya bunun yerine ekstra 8GB ram da ola bilir.
Bana daha avantajlı geldi.

Neyse fikirler farklıdır biz bu konuda uzlaşamadık. Önemli olan bilgi alış verişinde bulunduk. 🙂
Örneğin Ben mesela o SSD nin kronik arızalı olduğunu bilmiyordum.
Umarım ben de sana bilgi katmışımdır.

İyi günler kolay gelsin herkese.😗

İşlemcilerde AF sürümü genelde nanometre teknolojisinin iyileştirilmesi anlamına gelir bu da sıcaklığı en fazla 4-5 derece düşürür yani performansta artış olur ama çok bir şey beklemeyin.

Şunu söylemeliyim GTX 1650 için minimum 6 çekirdek işlemci gerekir 4 çekirdek kurtarmaz kurtaramaz! AF olsa bile. Ha overclock la olur ama her iki sistem de de A320 chipset var.

PSU'ya gelince bir PSU'nun sistemi besleyip besleyemeyeceği onun Watt değerine bakılarak söylenir markasına bakılarak değil. Marka kaliteyi belirler performans teknik verilere bağlıdır. Ama zaten PSU kalite konusunda çok kafaya takılacak bir bileşen değil. Tabi topladığın sistem 15000 TL değerindeyse kafaya takılması gereken konu olacaktır.

SSD kısmında zaten size hak verdiğimi demiştim tekrar etmeye gerek yok.

Toparlarsak siz SSD+PSU masraf çıkarır diye düşünüyorsunuz ama ben sadece SSD sorun çıkarır diye düşünüyorum. Yani 1000TL masraf çıkmaz çıksa çıksa en fazla 400TL o da zaten Pollux sistemine verilen ekstra para oluyor. Pollux sisteminde elinde 1 tane sorunsuz SSD oluyor ama cyber sisteminde 2 tane SSD oluyor veya bunun yerine ekstra 8 GB RAM da olabilir.
Bana daha avantajlı geldi.

Neyse fikirler farklıdır biz bu konuda uzlaşamadık. Önemli olan bilgi alış verişinde bulunduk. 🙂
Örneğin ben mesela o SSD'nin kronik arızalı olduğunu bilmiyordum.
Umarım ben de sana bilgi katmışımdır.

İyi günler kolay gelsin herkese.😗

Performanstan söz ediyorsun da Power Boost, Rampage gibi markaların 12v kanalından verdiği değerler Watt değerinin çok çok altında ve ben beslediğini düşünmüyorum yoksa yazarlardı, ve PSU'ya dikkat etmek için sisteminin illa 15000TL olması lazım değil, şahsen ben 2000 TL bile versem en azından çöp olmamasını isterdim. Ve tekrar söylüyorum alabilir ama riskli, he ama müşteri hizmetlerini arayıp PSU'yu öğrenip, sistemi besleyen bir PSU olduğunu öğrenirse gözü kapalı alsın direkt.

Performanstan söz ediyorsun da Power Boost, Rampage gibi markaların 12v kanalından verdiği değerler Watt değerinin çok çok altında ve ben beslediğini düşünmüyorum yoksa yazarlardı, ve PSU'ya dikkat etmek için sisteminin illa 15000TL olması lazım değil, şahsen ben 2000 TL bile versem en azından çöp olmamasını isterdim. Ve tekrar söylüyorum alabilir ama riskli, he ama müşteri hizmetlerini arayıp PSU'yu öğrenip, sistemi besleyen bir PSU olduğunu öğrenirse gözü kapalı alsın direkt.
Sitede 550W Psu yazmış

Sitede 550W PSU yazmış.

Sitede 500w* yazıyor onu görüyorum ve bu değer 300watt'a kadar düşebilir ve biz burada konuşurken sistem 4800 olmuş, nasıl oldu ben de anlamadım. Benim dediğim ise 4900 olmuş artık aralarında sadece 100 TL var diğerini almaya değmez ve burada Türkiye'nin ekonomisini bir kere daha anlamış olduk, 1 günde 300 TL arttı :D.

Sitede 500w* yazıyor onu görüyorum ve bu değer 300watt'a kadar düşebilir ve biz burada konuşurken sistem 4800 olmuş, nasıl oldu ben de anlamadım. Benim dediğim ise 4900 olmuş artık aralarında sadece 100 TL var diğerini almaya değmez ve burada Türkiye'nin ekonomisini bir kere daha anlamış olduk, 1 günde 300 TL arttı :D.
Bişey söyleyeyimmi kesin o siteye çok girip çıktık diye oldu adamlar baktı bu sisteme merak salanlar var fiyatı arttıralım dediler 🤣

Bu arada bu videoda psu hakkında konuşuyor adamın dediğine göre güvenilirmiş. (Mod Art PC)
Aslında 80+ sertifikası yazmasaydı bende psu ya güvenmezdim normalde çok önemseyen birisi değilim ama yinede burda savunmazdım o psu yu.
80+ sertifikası yazmışsa demek ki üretici ürününe güveniyor o yüzden sıkıntı olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı