- Makaleler
- 2
Daha fazla
Aksiyon platform türünde bir oyun, ayrıca metroidvania içeriği de barındırıyor fakat metroidvania oyunu değil. Bunu hızlı tempolu, zorlayıcı bir aksiyon platform olarak düşünün. Zorlu olduğunu vurguladım çünkü NES/Famicom'daki Ninja Gaiden oyunlarını anımsatıyor. Anımsatıyor diyorum çünkü o kadar zor değil elbette. Ninja Gaiden direkt ölüm zorluğu.
Oyunda toplam 10 level var. Başta sadece yürüme, zıplama ve normal saldırı olduğundan biraz daha yavaş bir oynanışla başlıyor. Fakat yanlış hatırlamıyorsam iki level dışında diğer levelların hepsinde yeni yetenek açıyoruz. Böylece her yeni bölümde farklı mekanik ve o mekaniğe özgü platform unsurları ekliyor. Oyunun ortası ile son iki bölümdeki oynanış arasında bile baya baya fark var. Her bölümde yeni yetenek veriyordu nerdeyse hepsini açmıştım. Şimdi ne olacak, oyun bitiyor o zaman diyordum ama oyun bir robotun ve motorun üstünde savaştığımız kısımlar geldi ve gerçekten hoştu. Her bölüm sonunda kendini yeniliyordu oyun. Her bölümde en az bir tane boss vardı. Bosslar çeşitli diyebilirim ama gerçekten güzel hissettiren bu boss neymiş be dedirten bir şey yoktu. Böyle bir oyunda bunu beklemiyordum ben zaten.
Hikayeyi tam anlayamadım çünkü çok karışık anlatıyor. Sunum zaten bu tür eski 2D oyunları gibi. Hikayeyi takmadım o yüzden. 8-Bit görselliğe sahip, bildiğimiz klasik görseller.
Eğer bu tür görsellere sahip bir oyun deneyimlemek istiyorsanız ve eski Ninja Gaiden oyunlarının zorluğunu andıran bir oyun arıyorsanız alın oynayın. Kesinlikle çok iyi olmuş. Kazık zorluktan hoşlanmıyorsanız bulaşmayın. Hikaye beklentiniz olduğunu zannetmem ama varsa yine bulaşmayın çok zayıf.
Bu oyunu oynarken gerçekten keyif aldım. Zorluğu ve görselliği ile Ninja Gaiden oynuyormuş hissi vermesi bunda büyük bir etken. Oyunu 5.30 saatte bitirdim, bu tür oyunlarda iyiyim ondan biraz kısa sürede bitti. Oyun cidden zor ortalama oynanış süresi 8-9 saat sürebilir nasıl oynadığınıza bağlı olarak. Buraya kadardı, herkese iyi sosyaller dilerim.
Oyuna verdiğim puan: