Cyberpunk 2077 43 GB güncelleme aldı

Al işte... Yine saçma bir konu daha.
Sırf 44 GB güncelleme geldi diye oyun 114 GB mı oldu sanıyorsun? Kaldı ki güncellemeden ziyade kalan dosyaları verdiklerine eminim, yani çıkışına kadar ağır ağır vereceklerdir. Bunda sinirlenecek bir durum yok, aksine sevinmeliyiz bile zira firma günler öncesinde oyunun dosyalarını aktarıyor.

Online modu ayrı olacağı için tabii ki farklı bir indirme yapacaksın, mesela GTA 5 ilk başta 60 küsür GB iken online modu ile 100 GB'a dayandı ve hala yükseliyor.
Online ve single modunun toplamını söylemek doğru olmaz, Warzone örneği var. 250 GB boş alan istiyor ama bunu Warzone bla bla, single bla bla şeklinde açıklıyorlar.

Bakın arkadaşlar, bu şekilde teori ve saçma konular açmayın lütfen. Sonrasında birçok arkadaş bana soruyor ve artık sıkılmaya başladım, 4 gün bekleyin yahu? 8 yıldır bekliyorum ve bu kadar tribe girmedim...
 
Her güncelleme oyunun boyutunu arttırmaz. Güncelleme 30 GB diye oyunun boyutu da 30 GB artacak diye bir koşul yok. Buna en iyi örnek R6S. Geçenlerde, 50 GB boyutunda devasa bir güncelleme aldı. Oyunun boyutu 98 GB'ken, 58 GB oldu. Güncelleme alması iyi bir şey aslında. Oyuna iyileştirmeler gelmesi demek.
 
Yeni nesil oyunlar yavaş yavaş yeni boyut sıkıştırma algoritmalarını kullanmaya başladı. Ayrıca bu oyunun hala eksiklikleri var, buna rağmen firma değer kaybetmemek için oyunu piyasaya sürüyor, tıpkı Ubisoft'un yaptığı gibi. Birkaç ay içerisinde düzelir. Okuduğum birkaç yerde Witcher 3'te de buna benzer sıkıntılar yaşandığını duymuştum. Benim gibi 3 Mbps internet hızı olanlar için sıkıntı, ama VDSL ve FTTH kullananlar için sıkıntı yok. Takmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı