Cyberpunk 2077 Başlangıçta Xbox Game Pass’a Gelmeyecek

@Arleigh Burke Tamam dostum, lakin bu oyun 7 yıldan uzun süredir geliştiriliyor. Yani yapımcı normal alımlar ile kar yapmalı, daha sonrasında servislere de sunabilir. Bu oyunu kimsenin 1 ay için 6 TL'ye oynamasını istemiyorum. Alanlar keriz mi oluyor bu durumda? Oyunun hakkı normal alımdır, her yıl çıkan Ubisoft oyunlarından olmadığını hatırlatmak isterim...

Benim için kimin oynadığı önemli değil. Gamepass'e Halo Infinite gibi 500 milyon dolar bütçeli bir oyun gelecek. MS kazanmasa bu işi yapmazdı.
Her güncel oyun çıkar çıkmaz gelmiyor. Ayrıca ucuza satılan 1 aylık Game Pass ile oyunu sömürüp bitirecek çok insan var.
ABD'de akademisyen arkadaşım var. Kendisi de Gamepass kullanıcısı ve Xbox almasının en büyük sebebinin Gamepass olduğunu söyledi.

Benim için kimin oynadığı önemli değil. Gamepass'e Halo Infinite gibi 500 milyon dolar bütçeli bir oyun gelecek. MS kazanmasa bu işi yapmazdı.
Halo zaten Microsoft'un oyunu.

ABD'de akademisyen arkadaşım var. Kendisi de Gamepass kullanıcısı ve Xbox almasının en büyük sebebinin Gamepass olduğunu söyledi.
Arkadaşının Game Pass var diye Xbox satın alması CDRP'in umrunda mı?

Halo zaten Microsoft'un kendi markası, getirmesi çok normal. Peki neden 2 yıl geçmesine rağmen RDR 2 gelmedi? Çünkü oyun orada olmayı hak etmiyor, resmen küfür gibi olur. Bu yüzden Cyberpunk 2077'nin en az 3 yıl gelmemesini ümit ediyorum. Ek olarak gerekli miktarı MC vermez, bu oyunlar çocuk oyuncağı gibi değil hatırlatmak isterim. Milyonlar bile yetmeyebilir, hele ki söz konusu GTA 6 falan ise.

Halo zaten Microsoft'un kendi markası, getirmesi çok normal. Peki neden 2 yıl geçmesine rağmen RDR 2 gelmedi? Çünkü oyun orada olmayı hak etmiyor, resmen küfür gibi olur. Bu yüzden Cyberpunk 2077'nin en az 3 yıl gelmemesini ümit ediyorum. Ek olarak gerekli miktarı MC vermez, bu oyunlar çocuk oyuncağı gibi değil hatırlatmak isterim. Milyonlar bile yetmeyebilir, hele ki söz konusu GTA 6 falan ise.
Microsoft, CDPR'ın 50-60 katı büyük yalnız. LinkedIn için 26 milyar dolar verdiler.

Microsoft, CDPR'ın 50-60 katı büyük yalnız.
Ben şirket gelirini demedim, MC durduk yerde milyonlarca doları dökmez. GTA gibi bir markayı hiç düşünmeyin bile, MC ne kadar kar ediyor ki o kadar para versin? Dediğim gibi bu tarz oyunların yeri Game Pass gibi yerler değil, oyunu satın alanlar salak yerine koyuluyor öyle olunca. MC Store üzerindeki birçok oyun zaten ya çok büyük yapım olmuyor yada kendi markası oluyor. Ek olarak CDPR oyun yapım şirketi, yani MC ile hiçbir benzerlikleri yok. Linkedln ile CDPR ne alaka onu anlayamadım? Linkedln zaten çok para kazandıran bir yer, oyun ile bir değil.

Ben şirket gelirini demedim, MC durduk yerde milyonlarca doları dökmez. GTA gibi bir markayı hiç düşünmeyin bile, MC ne kadar kar ediyor ki o kadar para versin? Dediğim gibi bu tarz oyunların yeri Game Pass gibi yerler değil, oyunu satın alanlar salak yerine koyuluyor öyle olunca. MC Store üzerindeki birçok oyun zaten ya çok büyük yapım olmuyor yada kendi markası oluyor.
Devil May Cry 5 bir kaç ay sonra geldi. PES 2020 de geldi.

CDPR'ın istediği lisans parasını ödeyebilirlerse Cyberpunk 2077'nin çıkması için bir engel bulunmuyor. Şahsi görüşüm MS bu parayı vermez. Ama MS isterse yapabilir.

Devil May Cry 5 bir kaç ay sonra geldi. PES 2020 de geldi.

CDPR'ın istediği lisans parasını ödeyebilirlerse Cyberpunk 2077'nin çıkması için bir engel bulunmuyor. Şahsi görüşüm MS bu parayı vermez. Ama MS isterse yapabilir.
Capcom ile anlaşmalılar diye biliyorum, aynı şekilde PES her yıl çıktığı için gelmesi de çok normal. MC asla CDPR'nin istediği parayı vermez, dediğim gibi kar edemez. Cyberpunk 2077 ile bu dediğiniz oyunlar aynı klasmanda bile değil bilginiz olsun. Cyberpunk 2077'nin bir serisi yok, diğer iki oyunun neredeyse her yıl serisi çıkıyor yahut yapımcı şirket farklı farklı oyunlar çıkarıyor. Xbox konsoluna sahip kişiler oyunu normal satın alabiliyor, yani Game Pass'e uzun süre gelmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı