Cyberpunk 2077 çözünürlük ölçeklendirme ayarı nasıl olmalı?

İşletim sistemi
Windows 11

FSR de araya yeni pikseller ekleyerek "sadece oyun içi çözünürlüğü değiştirmenin" önüne geçiliyor NVIDIA fanboyluğuna lüzum yok FPS artışı tartışılmaz şekilde var ve NVIDIA'nın fiziksel çekirdek + yapay zeka ile sağladığı FPS artırmayı AMD sadece yapay zeka ile DLSS'ye yakın şekilde halledebiliyorsa AMD'nin hakkını yiyemeyiz.

Cyberpunk 2077'de FSR 10 FPS falan arttırıyor kendim denedim, üstüne bu farka değmeyecek şekilde görüntüyü mahvediyor. DLSS ise 70'den 110 seviyelerine bile çıkartabiliyor, ki kaliteyi bozmadan yapabiliyor bunu. Halihazırda adamın cillop gibi RTX ekran kartı varken dandik FSR'e ihtiyaç yok. Bu arada araya piksel ekliyor dediğin, ne yaparsa yapsın kalitenin içine ediyor. DLSS'e yakın bile değil ve birbirinden farklı şeyler.

Ha bir de, sadece yapay zekayı kullanarak bile FSR'den daha iyi çalışır tensor çekirdeği olmadan adamlar yıllardır bunun için yapay zeka geliştirip eğitiyorlar.
Hiçbir bilgiye sahip olmadan, çok bilmişlik taslayan insanları hiç sevmiyorum. Bana NVIDIA fanboyu diyorsun, alakası bile yok. Burada marka ismi AMD olduğu için FSR'i övüyorsun. Bense testlere ve deneyimlere göre konuşuyorum. Olayın NVIDIA ile alakası yok.

Son düzenleme:

DLSS kalite modunda kullan keskinliği de kendine göre ayarla.

Hocam çok teşekkür ederim. Işın izlemeyi kapatınca 120 fpsye kadar artış oldu.

Mod Ray Tracing OverDrive (ek ayar yapınca özel olarak değişir)
Ölçeklendirme: DLSS Süper
Çözünürlük Ölçeklendirme: DLSS Kalite.
Keskinlik: 1
Işın Oluşturma DLSS: Açık ( Ray Tracing, ışık ve yansımaları düzenler )
DLSS kare oluşturma: Açık ( frame generation, FPS arttırır çok az kalite düşürür.)
Işın izleme: Açık ( yeni çıkan yapay zeka görsel ışık ayarı FPS düşürür, patch tracing )
Yol izleme: Açık.
Fotoğraflı yol izleme: Açık.
Hareket bulanıklığı: Kapalı.
Bu ayarlar Ultra ayardır. RTX 4060 da gayet güzel oynatır. İsteğe göre Işın izleme kapatılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…