Cyberpunk 2077 İçin İlk Genişleme Paketi Gelecek Yıl Çıkacak

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

CD Projekt RED tarafından Cyberpunk 2077 için büyük hikaye genişlemeleri söz verildi ancak başlangıçtaki sorunlar ve şirketin bunları düzeltme çabaları sebebiyle istenilen yol haritasına bir türlü uyulamadı. Şimdi ise stüdyo, Cyberpunk 2077 için ilk genişleme paketinin 2023 yılında çıkacağını doğruladı. Duyuru, CD Projekt’in stüdyo başkanı Adam Kicinski’nin bu genişlemenin geliştirilmesinde birden fazla ekibin yer aldığını […]

Devamı: Cyberpunk 2077 İçin İlk Genişleme Paketi Gelecek Yıl Çıkacak
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bunlar nasıl Witcher 4 çıkarabilecek acaba. Cyberpunk'ın hatalı çıkışı ile başlarına büyük dert aldılar. Oyunu tam haliyle çıkarsalar planları sekteye uğramayacaktı. Uzun süre Witcher 4 beklemeyin bence. Witcher 3 için yeni jenerasyon sürümünü bile çıkaramadılar hala. Baştan başlamak için çıkmasını bekliyorum. Bu gidişle beklemeden başlayacağım

Muhtemelen 2025 - 2026 gibi gelecek. Ancak, Witcher 4'ün UE5 avantajı var. CDPR'nin kendi geliştirdikleri oyun motoru çok gelişmiş bir motor değil. 3 Witcher oyunu ve Cyberpunk 2077 gibi yapımlar için kullanılmış. Haliyle bu tarz durumlarda spaghetti kodlar çok olur, iş biraz düğümlenir. Geliştirme süreci yavaşlar, bir sorun olduğunda başa çıkması zorlaşır. Ancak UE5 açık kaynak kodlu olduğu için dökümantasyonu gelişmiş bir ürün ve topluluk desteği daha fazla. Bu da daha hızlı bir şekilde ilerlemeye yarayacaktır. Bence CDPR bu yüzden UE5 ile geliştirmek istedi zaten.

İfadeler: WTC
Witcher 4'ün gecikeceğini ön görerek UE5 kullanmaya yönelmiş olabilirler hızlandırmak adına. Fakat halihazırda alışkın oldukları motorları var. Çalışanların yeni motora adapte olması gerekecek. Bu da sürecin kısalması yerine uzamasına neden olabilir. CDPR biraz anlık kararlar alıyor. Her zaman kendi motorlarını kullanmak daha avantajlıdır. UE5 için ekstra para ödemek zorunda kalacaklar. Tabii ki bunları onlar da düşünmüştür diye umut ediyorum. Yoksa UE5'e adapte olma süreci sonlarını getirebilir. Piyasada çıkacak olan en yakın tarihli oyunları Witcher 4 olacak. O zamana kadar sermaye stoklarını iyi yönetirler umarım.
Evet, maalesef ertelediklerinden haberim var. Bari onu çıkaraydılar da keyifle oynasaydım Şu an hiçbir şeye yetişemiyorlar. Çalışan sayısını mı azalttılar artık bilemiyorum.

Benim bildiğim şirket içinde çok fazla personel değişimi oldu. Cyberpunk 2077 sonrası pek çok kişi istifa etti. Onların yerleri dolduruluyor. Yeni gelen yazılımcılara Red Engine öğretmek ile UE5 öğretmek arasında çok fark var. Zaten bu tarz oyun motorlarının esasen sıkıntısı da o. Dökümantasyon olarak çok iyi olmadıkları için yeni gelen yazılımcıların alışması epey uzun sürüyor. Hazır çalışan kadrosu büyük oranda değişmişken, zor bir motoru öğretmek yerine direkt hızlı bir şekilde ilerlemek istemiş olabilirler.

Mesela Jedi Fallen Order'da da öyle oldu. EA'in oyun motoru uzun yıllardır kullanılsa da bir UE gibi dökümantasyona ve topluluk desteğine sahip değil. Bir stüdyoya o motoru öğretmek çok zaman alacağı için direkt UE'ye geçtiler. Kendi motorunu kullanmak avantajlıdır ama o motor çok uzun yıllar boyunca geliştirildiyse ve çalışanların büyük çoğunluğu o motora aşinaysa.

İşten çok sayıda ayrılan olduğunu ben de görmüştüm. Hatta ayrılanlar ayrı oyun falan yapıyordu. Yeni alınacak olanlar UE bilerek gelirse işleri çok büyük ölçüde kolaylaşır. Zaten öyle de olacaktır. Belki de işten ayrılanların sayısı çok diye motor değişimine bile gitmiş olabilirler. Sonuçta UE çok daha bilindik bir motor. Kendi motorlarını baştan öğretmek zor olurdu. Planlamalar bunun üzerine olmuştur. Açıkçası UE ile Witcher 4 nasıl duracak aşırı merak ediyorum. Bu merakımız uzun sürmez umarım.

Yeni bir hayal kırıklığı loading...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…