Ortada bir sorun yok aslında önceden belliydi bunlar. Mining döneminde "kart alacağız" diye delirip 3000 serisine ederinin 1.5-2 katı para ödeyenler, NVIDIA 2022 Ekim ayında Frame Gen tanıtımı yapmasına rağmen hala 3000 serisi alanların kendi hatası biraz da.
RTX 2000 serisi kullanıcılarına gelirsek onlar fi tarihinden beri kullanıyorlar kartlarını, bu eksiklikten çok etkileneceklerini sanmam. Halihazırda o kartların kas gücü hitap ettikleri çözünürlükte bayağı düştü.
Mining sayesinde zengin oldular zaten binlerce ekran kartı satıldı.Ortada bir sorun yok aslında önceden belliydi bunlar. Mining döneminde "kart alacağız" diye delirip 3000 serisine ederinin 1.5-2 katı para ödeyenler, NVIDIA 2022 Ekim ayında Frame Gen tanıtımı yapmasına rağmen hala 3000 serisi alanların kendi hatası biraz da.
RTX 2000 serisi kullanıcılarına gelirsek onlar fi tarihinden beri kullanıyorlar kartlarını, bu eksiklikten çok etkileneceklerini sanmam. Hali hazırda o kartların kas gücü hitap ettikleri çözünürlükte bayağı düştü.
Aynen hocam, şu an sadece CP77'de OverDrive Modunda açılıyor ama, belki Ileri'de gelecek oyunlar için değişir. İnsanlar bayağı tepki göstermiş açıkçası.
NVIDIA'nın açıklamasının satın aralarını okumayıp "DLSS 3.5 tüm RTX serisine gelecek, FG açacağız" diye kendi kendilerine gelin güvey olmasından kaynaklanıyor.
Biz de forumda kaç kere söyledik "alt tarafı RR gelecek ona da zaten gücü yeten kaç kart var, nedir bu hype?" diye.
Ben de dedim coğu yerde insanlar sevindi. AMD'yi bile hemen kötülemeye başladı çocuk gibi ne oldu deyip kötüleyenler varbaştan belli zaten FPS kazanılmayacağı. Şimdi oturdular ağlıyorlar.
Hayır RT çekirdeklerini ilgilendiren bir donanımsal düzenleme ile optik akış hızlandırıcıların ne alakası varsa. NVIDIA Frame Generation bu optik akış güçlendiricilere uygun olarak yapılmış bir teknoloji, o kilit kalksa bile bırak performans artışını mevcut performansı ve kaliteyi bile koruyamazsın.
2000/3000 serisini tek ilgilendiren teknoloji AMD Frame Generation kalıyor. Onun algoritması "kart kendi halinde ne kadar optik akış gücü üretebiliyorsa Allah'a emanet" şeklinde çalışacak.
Hyper-RX bile şu an tam stabil değil. RTX 30 serisinde çalışsa bile nasıl olacak Allah bilir FSR3.
Çok video yok bazı videolara bakıyorum, çalışması için mesela 2K monitörün var. Oyun'da 2K'den 1080P'ye çektiğin zaman devreye giriyor. Diğer türlü devreye girmiyor. 1080p monitörü Olan'da önceden zaten 1080p altına alınca çalışıyordu. Ne yani ben 1080P'den 2K'ya upscale etmek için 2K monitör mü kullanmam gerekiyor mantığı çıkıyor.
Hypr-RX abarıtlacak bir teknoloji değil zaten FSR'ın yandan yemişi. Asıl olay AMD FG nasıl olacak, çünkü fazladan kare kazanayım derken Motion blur basılmış gibi bir görüntü de elde edilebilir.
Ben RX 7000 serisinde sadece heh şimdi oldu çalışacağına inanıyorum. Çünkü içinde yeni donanımlar çekirdekler var. Ve RTX 40 serisi doğrudan rakibi olduğu için, ama bu kadar iddia ediyorlarsa vardır bildikleri diyorum ben sonuçta kim dediği şeyi söyleyip yapmamak ister. Diğer Serilerde'de çalışır ama kaç FPS alır muamma belki FSR 3.0'ın verdiği FPS ile kalacak çoğu insan. Mesela RX 6750XT FSR 3 ve FMF açıkken RTX 4060 Ti DLSS 3 ve Frame Genaration'a yetişirse büyük olay olur. Ama ben bunun olacağını inanmıyorum velhasıl oldu sırf bu yüzden 6000 serisi alınır. O zaman kim ne derse desin büyük başarı olur,olursa diyorum.
Konu yetişmeden ziyade kalite ve oyun deneyimi burada. 6750 XT kare sayısı ile yetişse dahi bizim ekranda gördüğümüz kalite ve oyun deneyimi ne kadar olacak? Yani FSR'ın bile kalite versiyonu DLSS Balanced ile ancak yarışabiliyor donanım desteği olmadığından.
6600 XT kullanırken de kartı overclcok yapmayı FSR açmaya tercih ediyordum çünkü görüntüde o değişikliği hissediyorsun. 4060 Ti ile ise DLSS açmadığım oyun yok native performansı yeterli olsa bile.