Cyberpunk 2077 ile DLSS 3.5 Testi

Ortada bir sorun yok aslında önceden belliydi bunlar. Mining döneminde "kart alacağız" diye delirip 3000 serisine ederinin 1.5-2 katı para ödeyenler, NVIDIA 2022 Ekim ayında Frame Gen tanıtımı yapmasına rağmen hala 3000 serisi alanların kendi hatası biraz da.

RTX 2000 serisi kullanıcılarına gelirsek onlar fi tarihinden beri kullanıyorlar kartlarını, bu eksiklikten çok etkileneceklerini sanmam. Halihazırda o kartların kas gücü hitap ettikleri çözünürlükte bayağı düştü.

Aynen hocam, şu an sadece CP77'de OverDrive Modun'da açılıyor ama, belki Ileri'de gelecek oyunlar için değişir. İnsanlar bayağı tepki göstermiş açıkçası.

Ortada bir sorun yok aslında önceden belliydi bunlar. Mining döneminde "kart alacağız" diye delirip 3000 serisine ederinin 1.5-2 katı para ödeyenler, NVIDIA 2022 Ekim ayında Frame Gen tanıtımı yapmasına rağmen hala 3000 serisi alanların kendi hatası biraz da.

RTX 2000 serisi kullanıcılarına gelirsek onlar fi tarihinden beri kullanıyorlar kartlarını, bu eksiklikten çok etkileneceklerini sanmam. Hali hazırda o kartların kas gücü hitap ettikleri çözünürlükte bayağı düştü.
Mining sayesinde zengin oldular zaten binlerce ekran kartı satıldı.

Aynen hocam, şu an sadece CP77'de OverDrive Modunda açılıyor ama, belki Ileri'de gelecek oyunlar için değişir. İnsanlar bayağı tepki göstermiş açıkçası.

Ray Reconstruction özelliği zaten Path Tracing ışınlarını düzenleyip kaliteyi artırması. Milletin tepkisi NVIDIA'nın açıklamasının satın aralarını okumayıp "DLSS 3.5 tüm RTX serisine gelecek, FG açacağız" diye kendi kendilerine gelin güvey olmasından kaynaklanıyor.

Biz de forumda kaç kere söyledik "alt tarafı RR gelecek ona da zaten gücü yeten kaç kart var, nedir bu hype?" diye.

NVIDIA'nın açıklamasının satın aralarını okumayıp "DLSS 3.5 tüm RTX serisine gelecek, FG açacağız" diye kendi kendilerine gelin güvey olmasından kaynaklanıyor.

Biz de forumda kaç kere söyledik "alt tarafı RR gelecek ona da zaten gücü yeten kaç kart var, nedir bu hype?" diye.

Ben'de dedim coğu Yer'de insanlar sevindi. AMD'yi bile hemen kötülemeye başladı çocuk gibi ne oldu deyip kötüleyenler var :D baştan belli zaten FPS kazanılmayacağı. Şimdi oturdular ağlıyorlar.

Ben de dedim coğu yerde insanlar sevindi. AMD'yi bile hemen kötülemeye başladı çocuk gibi ne oldu deyip kötüleyenler var :D baştan belli zaten FPS kazanılmayacağı. Şimdi oturdular ağlıyorlar.

Hayır RT çekirdeklerini ilgilendiren bir donanımsal düzenleme ile optik akış hızlandırıcıların ne alakası varsa. NVIDIA Frame Generation bu optik akış güçlendiricilere uygun olarak yapılmış bir teknoloji, o kilit kalksa bile bırak performans artışını mevcut performansı ve kaliteyi bile koruyamazsın.

2000/3000 serisini tek ilgilendiren teknoloji AMD Frame Generation kalıyor. Onun algoritması "kart kendi halinde ne kadar optik akış gücü üretebiliyorsa Allah'a emanet" şeklinde çalışacak.

Hayır RT çekirdeklerini ilgilendiren bir donanımsal düzenleme ile optik akış hızlandırıcıların ne alakası varsa. NVIDIA Frame Generation bu optik akış güçlendiricilere uygun olarak yapılmış bir teknoloji, o kilit kalksa bile bırak performans artışını mevcut performansı ve kaliteyi bile koruyamazsın.

2000/3000 serisini tek ilgilendiren teknoloji AMD Frame Generation kalıyor. Onun algoritması "kart kendi halinde ne kadar optik akış gücü üretebiliyorsa Allah'a emanet" şeklinde çalışacak.

Hyper-RX bile şu an tam stabil değil. RTX 30 serisinde çalışsa bile nasıl olacak Allah bilir FSR3.
Çok video yok bazı videolara bakıyorum, çalışması için mesela 2K monitörün var. Oyun'da 2K'den 1080P'ye çektiğin zaman devreye giriyor. Diğer türlü devreye girmiyor. 1080p monitörü Olan'da önceden zaten 1080p altına alınca çalışıyordu. Ne yani ben 1080P'den 2K'ya upscale etmek için 2K monitör mü kullanmam gerekiyor mantığı çıkıyor.

Hyper-RX bile şu an tam stabil değil. RTX 30 serisinde çalışsa bile nasıl olacak Allah bilir FSR3.
Çok video yok bazı videolara bakıyorum, çalışması için mesela 2K monitörün var. Oyun'da 2K'den 1080P'ye çektiğin zaman devreye giriyor. Diğer türlü devreye girmiyor. 1080p monitörü Olan'da önceden zaten 1080p altına alınca çalışıyordu. Ne yani ben 1080P'den 2K'ya upscale etmek için 2K monitör mü kullanmam gerekiyor mantığı çıkıyor.

Hypr-RX abarıtlacak bir teknoloji değil zaten FSR'ın yandan yemişi. Asıl olay AMD FG nasıl olacak, çünkü fazladan kare kazanayım derken motion blur basılmış gibi bir görüntü de elde edilebilir.

Bu algoritma yeni değil çünkü, motion Smoothing denen şey eskiden de vardı. NVIDIA bu teknoloji için optik akış hızlandırıcıları ve yapay zekaya başvurdu AMD ise direkt algoritmadan yürüyecek. Ben 6600 XT kullanırken de pek umutlanmamıştım bunların FSR 3.0 lafına.

Hypr-RX abarıtlacak bir teknoloji değil zaten FSR'ın yandan yemişi. Asıl olay AMD FG nasıl olacak, çünkü fazladan kare kazanayım derken Motion blur basılmış gibi bir görüntü de elde edilebilir.

Ben RX 7000 serisinde sadece heh şimdi oldu çalışacağına inanıyorum. Çünkü içinde yeni donanımlar çekirdekler var. Ve RTX 40 serisi doğrudan rakibi olduğu için, ama bu kadar iddia ediyorlarsa vardır bildikleri diyorum ben sonuçta kim dediği şeyi söyleyip yapmamak ister. Diğer Serilerde'de çalışır ama kaç FPS alır muamma belki FSR 3.0'ın verdiği FPS ile kalacak çoğu insan. Mesela RX 6750XT FSR 3 ve FMF açıkken RTX 4060 Ti DLSS 3 ve Frame Genaration'a yetişirse büyük olay olur. Ama ben bunun olacağını inanmıyorum velhasıl oldu sırf bu yüzden 6000 serisi alınır. O zaman kim ne derse desin büyük başarı olur,olursa diyorum.

Ben RX 7000 serisinde sadece heh şimdi oldu çalışacağına inanıyorum. Çünkü içinde yeni donanımlar çekirdekler var. Ve RTX 40 serisi doğrudan rakibi olduğu için, ama bu kadar iddia ediyorlarsa vardır bildikleri diyorum ben sonuçta kim dediği şeyi söyleyip yapmamak ister. Diğer Serilerde'de çalışır ama kaç FPS alır muamma belki FSR 3.0'ın verdiği FPS ile kalacak çoğu insan. Mesela RX 6750XT FSR 3 ve FMF açıkken RTX 4060 Ti DLSS 3 ve Frame Genaration'a yetişirse büyük olay olur. Ama ben bunun olacağını inanmıyorum velhasıl oldu sırf bu yüzden 6000 serisi alınır. O zaman kim ne derse desin büyük başarı olur,olursa diyorum.

Konu yetişmeden ziyade kalite ve oyun deneyimi burada. 6750 XT kare sayısı ile yetişse dahi bizim ekranda gördüğümüz kalite ve oyun deneyimi ne kadar olacak? Yani FSR'ın bile kalite versiyonu DLSS Balanced ile ancak yarışabiliyor donanım desteği olmadığından.

6600 XT kullanırken de kartı overclcok yapmayı FSR açmaya tercih ediyordum çünkü görüntüde o değişikliği hissediyorsun. 4060 Ti ile ise DLSS açmadığım oyun yok native performansı yeterli olsa bile.

Konu yetişmeden ziyade kalite ve oyun deneyimi burada. 6750 XT kare sayısı ile yetişse dahi bizim ekranda gördüğümüz kalite ve oyun deneyimi ne kadar olacak? Yani FSR'ın bile kalite versiyonu DLSS Balanced ile ancak yarışabiliyor donanım desteği olmadığından.

6600 XT kullanırken de kartı overclcok yapmayı FSR açmaya tercih ediyordum çünkü görüntüde o değişikliği hissediyorsun. 4060 Ti ile ise DLSS açmadığım oyun yok native performansı yeterli olsa bile.

Benim fark ettiğim bir şey var. Tamam DLSS FSR'dan iyi görüntü veriyor ama, çoğu karşılaştırma'da baktığım zaman FSR Q modu ile DLSS Q modu FPS değerleri aynı. Rakip 2 ekran kartı ile veya NVIDIA ekran kartında FSR açınca veya AMD ekran kartında XeSS açınca 1-2 FPS oynuyor sadece, ne kadar DLSS iyi olsa da detaylı bakınca Onun'da kusurları var ama, bu FSR'de direk göze çarpıyor demek istediğim DLSS 3 donanım bazlı ise ve görüntüyü az kaybedip sunuyorsa neden FSR ile aynı değeri veriyor daha yüksek bir FPS değeri vermesi gerekmez mi, sanki yazılımcılar o teknolojinin Max vereceği FPS'yi bulmuşlar'da AMD'de aynı şeyi yaparak birbirine en yakın 1-2 FPS'yi veriyor gibi.

FSR 2.0 ile DLSS 2.5 İçin bunları diyorum değerler neredeyse aynı. DLSS 3.0 ile görüntü daha iyi olmuştur geliştirmişlerdir daha. FSR 3 Ciksa'da öveceksek övelim söveceksek sovelim.

@662040 FPS değeri farklı olamaz çünkü bu teknolojilerin çalışma algoritması seni bir alt çözünürlüğe düşürmektir.

Yani senin tüm donanımın atıyorum 720P'deymiş gibi çalışırken bu algoritmalar pikselleri 1080P için yeniden düzenliyor. Doğal olarak bu çözünürlükte performans farkı yaşaman için yalnızca donanımının daha güçlü olması gerekir. Eh bu durumda da yine 3 teknoloji aynı değeri vermeye devam eder.

Yalnızca ne zaman fark olur atıyorum DLSS kalite ayarı 900P'den, FSR 720P'den yükseltir de birisi daha düşük çözünürlük olduğu için kare sayısı artsın. Hoş bunun örneğini de zaten ayarlardan görebilirsin. Kaliteden performans sekmesine kadar olan tüm ayarlar arka plan çözünürlüğünü ayarlar. Ultra performans artık 360P'den yükseltmeye çaıştığı için çamur görüntü alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı