Cyberpunk 2077 Kötü Bir Oyun mudur?

Kanka, yönetim biçimi cumhuriyet olan her ülkeye rahatça satabilirler.

Sat.

Oyun 8 yıldır yapıldığına inanıyorsan gerçekten yazık kafana Witcher 3 2015'te bitti 2016'da Blood and Wine üzücüsün.

Bana RTX'li GTA V gibi geldi. Hatta nesnelerin/objelerin boyut orantıları çok kötü.

Sende kelime dağırcığını geliştir istersen. Yazık kafana diye diye dolanıyorsun ortada. Sanki bu şirket iki oyunu birden idare edemeyecekler.

Hiçbir bilgi bilmeden çok şey biliyorsunuz sanan tiplerden birisin oyna oyununu karışma kimseye düşürme kendini.
Bana RTX'li GTA V gibi geldi. Hatta nesnelerin/objelerin boyut orantıları çok kötü.
?

Sende kelime dağırcığını geliştir istersen. Yazık kafana diye diye dolanıyorsun ortada. Sanki bu şirket iki oyunu birden idare edemeyecekler.
O zamanlarda idare edemezlerdi hocam iki büyük projeyi, 8 yıldır teknik anlamda geliştirilmiş olmasının imkanı yok. Olsa olsa hikaye tasarımı ve karakterlerle uğraşmışlardır 8 yılda.

O zamanlarda idare edemezlerdi hocam iki büyük projeyi, 8 yıldır teknik anlamda geliştirilmiş olmasının imkanı yok. Olsa olsa hikaye tasarımı ve karakterlerle uğraşmışlardır 8 yılda.

Yapabilirlerdi. Bütçeleri buna müsait. 100 milyon dolar üzerinde para harcamışlar. 8 aylıkta bir erteleme yaptılar.

Deus Ex oynamadım ancak RPG mekaniklerinin eksikliği beni de bozdu. Bir ara bakmak lazım Deus Ex'e. Benim şikayetlerim aşağıdaki gibiydi (başka bir konuya yazmıştım, kopyalıyorum):
  • Silah ve dövüş mekanikleri hiç hoşuma gitmedi. Çoğu incelemede bahsedildiğini de gördüm. Beğenmediğimden daha fazla pek bir şey söylemem, gunplay hakkında fazla bir bilgim yok. Normalde basit CoD gunplayini de severim, Arma oynamayı da severim. Bunu bir türlü sevemedim. Yakın dövüş çok basit ve tekrarlayıcı geldi, o yüzden stealth denemediğimde hiç kullanmadım. Yumruk atarak adamın kolunu koparabiliyorsunuz, o güzeldi.
  • Bulabildiğim en iyi araba da motor da 20 ton gibi hissettiriyor. Özellikle "60FPS olmasa da olur, yüksek ayarlarda 30-45 FPSde de oynarım." diyorsanız neredeyse arabayı iki saniye geriden kontrol ediyormuşsunuz gibi.
  • Buglardan dolayı mıdır bilemem, ancak oyunun baştaki ana görevlerinde asla stealth'e başvuramadım.
  • Şehir, özellikle araba sürerken, kendini inanılmaz ölü hissettirdi.
  • NPC yapay zekası yok. Ghosts'un balıkları bunlardan daha zeki.
  • Polislerin de yapay zekası yok. İsterseniz out of bounds bir alanda adam öldürün, kimse görmesin, yanınızda spawn oluyorlar. İki üç vuruyorsunuz, aranma seviyeniz artıyor, droid falan gönderiyorlar (her halde "Terrorist activity detected." dediklerinde kötü hissetmeniz falan gerekiyor) 300DPS katanayla iki üç vuruyorsunuz hepsi ölüyor, sonra da geri gelmiyorlar. "Söz verdikleri gibi olmamış, hiç peşinize düşüp hayatınızı zehir etmiyorlar, nerede yeni jenerasyon polis vahşeti!?" demiyorum, San Andreas'ın polisleri bu adamlardan daha tutkuluydu be.
  • RPG'ler ile zaten çok aram yok, o yüzden piyasa hep böyleyse bu noktayı geçebilirsiniz, ancak yan görevler inanılmaz repetitive. Polis görevlerini Watch Dogs'daki CTOS outpost'larını ele geçirme görevlerine benzettim (başka oyunlarda da var tabi ki ama Deus Ex oynamadığım için hacking kısmıyla Watch Dogs daha benzer geldi "distract enemies" vs.) ve kıyasla çok daha kötü buldum.
  • Yine büyük ihtimalle tercih meselesi, ancak oyun Borderlands ve Destiny'nin "silah sistemine" başvurmuş. Aynı silahın 1729* "reskin" edilmiş versiyonu para ve seviye kısıtlamalarının ardında mevcut. Tırnak içine aldım çünkü farklı da gözükmüyorlar, istatistikleri farklı sadece. Silahları kullanmak eğelenceli olsa üstünde durmazdım ama değil, ne kadar silah eklentisi koyduysam beni memnun edemediler.
  • Hikaye Altered Carbon'a sardı. En sonunda
    "Aha! Plot twist! Her şekilde ölüyon moruk!"
    demesi hiç hoşuma gitmedi. Hikayeyi de beğenmedim.
İster 10 dakika önce çıkmış olsun ister 2 gün, oyun benim için bir hayak kırıklığı. RTX3090'ile "Oha ne biçin grafikleri var lan!" etkisi dışında beni etkilemedi. Bu haliyle de olsa tabi ki beğenebilirsiniz, bunlar benim kişisel görüşlerim. Performans artar, sorunlar çözülür, belki DLC çıkar hikayesi bile iyileşir; ancak o zamana kadar oyunu siliyorum. Birkaç hafta sonra tekrar indirir bakarım artık beni eğelendiriyor mu diye.

*: 1729 esprisi: Sayı çarpımı için tasarlanmış bir galaktik algoritma. 1729 boyutlu bir fourier dönüşümü ile yapılıyor.

CD PROJEKT RED şu ana kadar 2 büyük oyun yaptı biri Witcher 3 diğeri Cyberpunk 2077.
Rockstar Games ise şu ana kadar bir sürü oyun çıkarmış ve başarı elde etmiş.
Kısaca.

Cpr: Acemi.
Rg: Usta.
Rockstar şu sıralar oyun yapma ustası değil de üç jenerasyon boyu oyunun sütünü sağmasıyla biliniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…