Cyberpunk 2077 Optimizasyon Faciası

Sonunda beni anlayan biri.

Sonunda beni anlayan biri.
Yalnız olmamakla birlikte, yüzbinlerce kişi reddit, twitch, youtube vs. dahil olmak üzere her yerde eleştiriyor. Dolayısıyla çoğunluktasınız. PC tarafı ayrı sıkıntı, konsol tarafında ayrı sıkıntılar var. ps4 pro'lardaki performansı korkunç oyunun. ps2 dönemine benzer grafiklerle falan oynayabiliyor insanlar. 2020 yılında bu kabul edilebilir değil.

Oyunu insanlar neden aile şirketleriymiş veya yıllardır üzerinde çalıştıkları bireysel bir oyunmuş gibi savunuyorlar bilmiyorum. Milyonlarca kişiye satılan, pre-order ettirilen, 4-5 kere çıkışı ertelenen bir oyun bu neticede.

Fazla bir fark olacağını sanmıyorum güncellemeler ile. FidelityFx diye bir ayar olması lazım onu açıp Resolution scaling'i 80 yapınca medium'da sabit 30 alabiliyorum. Ama görüntü çamurlaşıyor maalesef.

Evet şu anda optimizasyon kötü ama ileride düzelteceklerdir. Ne kadar düzelir bilemem sonuçta,
Yüksek ayarlar için önerilen 1060'ın yer yer 40 45 FPS aldığını görüyoruz.

Low Settings'i belirtmemişim 45 FPS'i Low Settings'de aldığını belirteyim.
Fazla bir fark olacağını sanmıyorum güncellemeler ile. Fidelityfx diye bir ayar olması lazım onu açıp resolution Scaling'i 80 yapınca Medium'da sabit 30 alabiliyorum. Ama görüntü çamurlaşıyor maalesef.

Bende aynı şekil 70 yapınca Low'da 30 alıyorum fakat görüntü cidden kötü oluyor :/

20 GB RAM, Ryzen 5 4600H ve RX 5600M ile ultra ayarlarda 40, yüksek 50, orta +60 ve düşük ayarlarda +80 FPS alıyorum. Lütfen ekran kartınızın en son sürücülerini yükleyiniz. AMD' de, Nvidia' da CP 2077 için sürücü güncellediler.

Ryzen 5 3600 ve GTX 1660Ti ile aşağıda yazdığım ayarlarla, 1080p'de 40 FPS limiti ile oynuyorum.

Kaplama: Yüksek
Kontak Gölgeler: Açık
İyileştirilmiş Yüz Aydınlatma Geometrisi: Açık
Anisotropic Filtering: x16
Yerel Gölge Ağı Kalitesi: Yüksek
Yerel Gölge Kalitesi: Yüksek
Kademeli Gölge Aralığı: Yüksek
Kademeli Gölge Çözünürlüğü: Yüksek
Uzak Gölge Çözünürlüğü: Yüksek
Hacimsel Sis Çözünürlüğü: Ultra
Hacimsel Bulut Kalitesi: Kapalı
Maksimum Dinamik Şeritler: Ultra
Ekran Alanı Yansıma Kalitesi: Kapalı <----- Bu ayarı yükselttiğimde oyun sürünüyor.
Alt Yüzey Serpiştirme Kalitesi: Yüksek
Çevre Perdeleme: Yüksek
Renk Hassasiyeti: Yüksek
Ayna Kalitesi: Yüksek
Ayrıntı Seviyesi (AS): Yüksek
NVIDIA Denetim Masasından keskinleştirme ayarı: %85

Oyunun sürümü v1.04

Yav kardeşim sanki senin kartın uzay mekiği falan? RX 570 Low ayarlarda 60 FPS alamıyormuş. RX 570 ne ki? Tamam PC dostu bir oyun olmadı ama. 1500 liralık 1000 liralık kartlarla ulrtada 60 FPS alabileceğini falan mı düşündün.
Oyunu kimse savunmuyor sadece 1-2 aya optimizasyonla alakalı güncelleme gelir bazı arkadaşlar b*kunu çıkarmayı seviyor bir konudan 20 30 tane açıyor.

1650 ile oynuyorum oyunu 60 70 FPS alıyorum Medium'da.

İmkanı yok. 60 70 FPS'in Low'da 45 50 FPS anca alırsın. Kartını övmek için yalan söyleme.

Açıklanan sistem gereksinimlerine göre RX 570 Low ayarlarda 60 FPS'lerde dolanması gerekiyor.

Ultrada 60 FPS vermesini beklediğim falan yok. Oyunun efsanevi grafikleri falanda yok düzgün bir optimizasyonu olsa idi normal ayarlarda 60 FPS oynayabilirdim. Ayrıca RX 570 günümüz oyunlarını Orta - yüksek ayarlarda 60 FPS oynatabiliyor. Cyberpunk'tan daha iyi grafiklere sahip RDR2'de bile orta yüksek ayarlarda 60 FPS oynayabiliyorum. Gözle görülür bir sorun varsa bunu dile getirmek kadar doğru bir şey yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…