Cyberpunk 2077 vs Baldur's Gate 3

V biz olduğumuz için konuşmuyor zaten bg 3'te de karakterimizin bir fikri yok biz ne seçersek ona göre bir şey söylüyor çünkü karakter biziz. silverhand de aklımızda yanımızda gezen mentorluk yapan sivri dilli bence iyi yazılmış bir karakter. sorunu hala anlamadım. RPG oyunlarında karakterin öyle şeyleri olmaz zaten kendi karakteri, kişiliği, cevapları, düşünceleri olsa sadece aksiyon oyunu olurdu bize bir şey kalmazdı.

Çöp suyu yorumunuza da çok güldüm ahahahahahah.

Tamamdır hocam eyvallah. Umarım bende tekrar tekrar oynayacak kadar severim oyunu

Yemin billah V biz değiliz! V bildimiz NPC. Adam bir yorum yapıyor baştan sağma oluyor. Veya V'yi tamamen şekillendiremiyorum. V aynı Geralt gibi sürekli aynı çizgide ilerliyor. V biz değiliz!

bg 3'te de karakterimizin bir fikri yok biz ne seçersek ona göre bir şey söylüyor çünkü karakter biziz.
Dediğimi anlamamışsın. Oyun başında aldığımız V ile sonlara doğru olan V aynı V olduğu için oyunda RPG elementi yok. Tek seçeneğim oyunun sonunu belirlemekse V neden var? O zaman V'yi Geralt gibi yapsaydınız arkadaşım. Geralt ciddi anlamda oyun tarihinin en iyi karakteriyken V çöp suyu satıcısı gibi.

Cyberpunk 2077 Rol yapma oyunu değil, aksiyon oyunu. Baldur's Gate 3 ise gerçek bir Rol yapma oyunu, Fallout 1'gibi.

İki oyunu da oynadım.
İkisi de zevkinize göre seçilebilir.

Bahsettiği şey o değil ki hocam? Zaten kendisi de söylemiş bunu. CP77'ye adamakıllı rol yapma oyunu diyebilmek için DLC'yi almak gerekiyor yoksa çok zayıf kalıyor bu yönde.
DLC oyuna 1 büyük yan ana görev yeni bir semt veya ilçe ve yan görevleri ile 1 ek yeni son ekliyor. Biraz da ek içerik. Fakat ana konu ve rol yapma işleyişinde bir değişiklik geliştirme vb getirmiyor. Dlc'siz oyundaki işleyiş ile dlc'li oyundaki işleyiş aynı.

Demek istediğim o değildi zaten. DLC rol yapma konusunda iyi ana oyun ise değil, DLC ana oyunu değiştiriyor gibi algılanmış olabilir ama hayır.

Oyunların birbiri ile hiç alakası yok. Bu noktada tamamen kişisel tercihler devreye girer. Gönlün hangi oyuna sürüklüyorsa ona git. İyi ekran kartın varsa grafikleri iyi oyunlara bayiliyorsan arabanın kaportasinda kendini görmek istiyorsan CP2077 alır. Oyun oynamaya çok zamanım var, oyun beni oyalasin dersen BG3 daha çok zaman yer.

4 ay sonra tekrardan merhaba. Bg3 ü aldım, türe yabancı olduğum için bir türlü başlamaya cesaret edemedim ve uzun zaman sonra başlama fırsatım oldu. Oyun bütün ön yargılarımı yıktı geçti. Chapter 3' e yeni geçtim, şuan chapter 3 teyim ve 2 hafta da 100 saati devirdim. Oyun aşırı bağımlılık yaptı, günde 8 9 saat oynuyorum. Her deliğe giriyorum yapabileceğim her şeyi yaparak ilerlemeye çalışıyorum. Sömüre sömüre oynuyorum yani İndirimsiz haliyle bile parasını sonuna kadar hakediyor, iyi ki almışım.

Başlarken karakteri düzenbaz seçtiğim için astarion' u partime 1 kere bile almaya gerek duymadım ve hikayesini merak ediyorum. Bitirdikten sonra oyunu farklı seçimlerle astarionla tekrar oynayacağım. Ya da tekrar düzenbaz oynamak sıkabilir belki başka bir karakter de oynayabilirim

Astarion'u seçip onunla çürüyük'e gidip Class'ını değiştirebilirsin. Hikaye açısından bir değişiklik olmuyor sadece oynanış değişiyor.

Önerim Paladin sınıfı, mümkünse paladin ile Bard multiclass yapman çünkü Bard sınıfı çok güzel diyaloglar ekliyor. Ha unutmadan 2. oynanış için mutlaka Dark urge oynamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…