Öncelikle herkese selamlar YouTube'dan az önce bir video izledim GTA 5'in Cyberpunk 2077'den daha olduğunu öğrendim. Böyle bir şey olabilir mi? 2013'te çıkan bir oyunun 2020'de çıkan bir oyunda iyi olma ihtimali var mı?
İşte video:
GTA 5'in hikayesini oynadım, İngilizcem pek iyi değildir ama yine de öyle aşırı derin bir hikayesi falan yok. Cyberpunk'ı oynamadım ama tanıtım videolarını falan göz atmak amaçlı inceledim.
Online modu da dahil olursa GTA 5 biraz daha iyi bir oyun sayılabilir. Mesela GTA 5'in açık dünyası bomboş idi. Dağa çık, araba sür. Yapabileceklerin bu kadar.
Yine de cevap vereyim Cyberpunc güzel oyundur belki ama erken çıkmış şu an için hata dolu bir oyun. Ayrıca yeni çıkmış olmasa bile GTA'nın yapımcısı Rockstar, Cyberpunc'ın yapımcısı daha oyun yapmakta acemi bir firma olan CDPR ve adamlardan Rockstar'ı geçmesini bekleyemezsiniz. Ayrıca bu oyunlar karşılaştırılamaz diyenlere de RYO/RPG türünde olsa da oyunun daha büyük bir kitleye hitap edebilmek için aksiyon/rpg'nin aksiyon kısmına odaklandığı belli. (Bu yüzden adamları suçlamıyorum çünkü RPG seven kitle çok az ve adamlar da bir şekilde para kazanmak zorundalar)