Cyberpunk 2077 Vs. i5-11400H / RTX3060

Critical mass

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar bu sistemle (Acer Nitro 5 laptop 2x16 GB RAM, SSD) bu oyunu oynayamıyorum. Ortalama 40FPS üstünde alamıyorum 1080P'de. İster ayarları tamamen kapatıp Low yapayım, ister bütün ayarları sonuna kadar açayım, alıp alacağım 35-45 arası oluyor. İşlemci kesinlikle yetmiyor oyuna. Yüksek ayarlarda da, düşük ayarlarda da darboğaza giriyor. Başka oyunlarda ve test programlarında sorun yok. İşlemci odaklı oyunlarda genelde oluyor sorun ama Cyberpunk'taki kadar değil. (Far Cry 6'da da oluyordu biraz) İşlemci odaklı oyunlarda bu işlemci bu ekran kartını besleyemiyor mu yoksa oyunların optimizasyonu mu çok kötü. Yine işlemci odaklı SnowRunner'da da 1050 Ti ile aldığım performansın bir tık üstünü ancak alıyorum. Dying Light 2, RE Village, Doom Eternal'da ise çok iyi performans.

İşlemci-ekran kartı darboğaz oranı 1080p de %6.3 zaten ek olarak laptop olduğu için çok ısındığını varsayıyorum. 1600x900 oynamayı dene onda da sorun yaşarsan 1360×768 ile oyna.

İşlemci-ekran kartı darboğaz oranı 1080p de %6.3 zaten ek olarak laptop olduğu için çok ısındığını varsayıyorum. 1600x900 oynamayı dene onda da sorun yaşarsan 1360×768 ile oyna.

Darboğaz varsa çözünürlük düşürmek yapılacak en son şey işlemciye binen yükü arttırıyor.

Arkadaşlar bu sistemle (Acer Nitro 5 laptop 2x16 GB RAM, SSD) bu oyunu oynayamıyorum. Ortalama 40FPS üstünde alamıyorum 1080P'de. İster ayarları tamamen kapatıp Low yapayım, ister bütün ayarları sonuna kadar açayım, alıp alacağım 35-45 arası oluyor. İşlemci kesinlikle yetmiyor oyuna. Yüksek ayarlarda da, düşük ayarlarda da darboğaza giriyor. Başka oyunlarda ve test programlarında sorun yok. İşlemci odaklı oyunlarda genelde oluyor sorun ama Cyberpunk'taki kadar değil. (Far Cry 6'da da oluyordu biraz) işlemci odaklı oyunlarda bu işlemci bu ekran kartını besleyemiyor mu yoksa oyunların optimizasyonu mu çok kötü. Yine işlemci odaklı SnowRunner'da da 1050 Ti ile aldığım performansın bir tık üstünü ancak alıyorum. Dying Light 2, RE Village, Doom Eternal'da ise çok iyi performans.

Oyun sırasında ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını ve kullanımları paylaşabilir misiniz?

Sıcaklıklar normal.

Darboğaz varsa çözünürlük düşürmek yapılacak en son şey işlemciye binen yükü arttırıyor.

Oyun sırasında ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını ve kullanımları paylaşabilir misiniz?

Test programı ya da optimizasyonu düzgün oyunlarda sorun yok.
Cyberpunk2077_2022_12_12_16_45_49_538.jpg
Cyberpunk2077_2022_12_12_16_46_11_814.jpg

Son düzenleme:
Hocam hangi ayarlarda?

Ayrıca:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hemen herşey en yüksekte. Ama kısıncada farketmiyor. RT açık kapalı farketmiyor, DLSS' dereceleri farketmiyor. Bu arada oyunun başındaki açık alanda (şehirin dışındaki çorak arazide) kullanım oranları normal. GPU %99 oluyor yani.

Hemen herşey en yüksekte. Ama kısıncada farketmiyor. RT açık kapalı farketmiyor, DLSS' dereceleri farketmiyor. Bu arada oyunun başındaki açık alanda (şehirin dışındaki çorak arazide) kullanım oranları normal. GPU %99 oluyor yani.
Hocam hiç CP oynamadım herhangi bir yerden DX sürümünü değiştirebiliyor musun DX 11 de oynamayı dener misin

2 saattir araştırıyorum. Birçok kişide farklı donanımlarda aynı sorunlar olmuş. Çözüm; oyunu kaldırmak, bir daha da optimizasyonunun dandikliği ile ünlenmiş oyunlarla zaman kaybetmemek. GTA 4'te de aynısı olmuştu yıllar önce :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı