Cyberpunk 2077'de sokaktaki arabaları çalamayabilirsiniz

Böyle bir şey olmaz umarım. Oyun her açıklamayla daha kötü olacağı anlaşılıyor. Daha açıklama yapmasınlar lütfen. Oyuna olan heyecanımızı azaltmasınlar. Az daha uğraşırlarsa iade edeceğim artık. Var mıdır daha çıkmadan bu kadar boş açıklamalar yapılan başka bir oyun? Şaka gibi.
Kötü değil bence gayet iyi gerçek hayata daha yakın mesela GTA V’te kendi arabamızı kullanmıyorduk ama Cyperpunk’ta kendi arabamıza daha çok önem verecez. Benim en çok istediğim şey arabayla bir kaza yaptıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam etmememiz. Mesela kaza yapınca araba hasar alsın tamir etmeden düzelmesin veya karakter çok yaralanırsa hastaneye götürsünler.

Tamamen beklentilerle alakalı oyunun iyi olup olmadığı. GTA tarzı asarım, keserim, bazukalar, patlamalar, çatlamalar bekleyen kesim kesinlikle hayal kırıklığı yaşayacak. Oyun aksiyon tarafına değil RPG tarafına odaklanacak. Dünyayla etkileşime odaklanacak. Karakter gelişimine ve karakterler arası etkileşime odaklanacak. Benim için muazzam bir oyun gelirken CoD hayranları için çöp gelecek.

Böyle bir şey olmaz umarım. Oyun her açıklamayla daha kötü olacağı anlaşılıyor. Daha açıklama yapmasınlar lütfen. Oyuna olan heyecanımızı azaltmasınlar. Az daha uğraşırlarsa iade edeceğim artık. Var mıdır daha çıkmadan bu kadar boş açıklamalar yapılan başka bir oyun? Şaka gibi.

Gereksiz bir hype var oyunda. Büyük bir kesim yanılgıya düşüp GTA gibi bir oyun bekliyor. Öyle olmayacak ve CDPR da bunun sinyallerini vermeye çalışıyor. Bir RPG oyunu olduğunu hatırlatmaya çalışıyor.

CD Projekt Red'in üst düzey bir Level tasarımcısının katıldığı canlı yayında söylediklerine göre; oyunun başlarında sokakta gördüğünüz her arabayı çalamayabilirsiniz, sokakta çok güzel bir araba gördüm hop hemen bunu alayım diye bir şey olmayacak. Anlaşılan yani benim çıkarımım, belki de kendi arabamızı tasarlayıp kendi arabamız üzerinde odaklanmamızı isteyecek oyun. Sokakta istediğimiz araba çalma olayı ise yetenek ağacında yer alacak ve seviyemize göre hangi seviyedeki arabaları çalabildiğimiz seviyemize göre değişebilecek. Bu çıkarımlarım, YouTube'da izlemiş olduğum birkaç analiz videosuna ve tasarımcının açıklamalarına dayanmakta.
Saçmalamaya başlıyorlar artık. Tamam çok kapsamlı olacak, tamam oldukça sağlam bir oyun olacak ancak insanlar bu kadar detay istese oyun oynamaz sokağa çıkar.

Yaptıklarının neresi saçma? Gayet güzel dinamikler getiriyorlar.
Güzelliği kalmadı bunun. Oyunun detaylı olması güzel bunu herkes kabul ediyor. Ancak buradaki detaylar RDR2 detayları gibi hafif, oyuncunun oynayışını çok etkilemeyen şeyler değil. Kardeşim sen bir oyun yapıyorsun "ehe detay diye sizi sıfırdan başlatıyoruz" diyorsun sonradan. Hani Nomad sokak çocuğu olacaktı. Dızlayabilsin o zaman. Corpo dızlayamasın mesela özü dönmesin gerçekten. Buna detay derim güzel olmuştur ama bu kadarı abartı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı