Sürprizbozan Cyberpunk 2077'yi ve DLC'sini %100 bitirerek tüm başarımlarını aldım

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
72 saat ve 24 günün ardından ana oyun ve DLC'nin tüm başarımlarını aldım.

Oldukça ufak çapta bir inceleme:
Hem sevgi hem nefreti bir arada yaşadığım nadir oyunlardan biriydi. Hiçbir zaman bir noktayı geçtikten sonra çok sevdim veya bir noktayı geçtikten sonra nefret ettim diyemiyorum. Sadece 3 yıl ve onca güncellemeye rağmen oyunun hâla daha tam anlamıyla sağlam olmaması beni üzdü. Oyunda klavyede input lag probleminin devam etmesi gibi sadece 1 tane büyük problem vardı o da oyundan ve Steam'den çık gir yapınca düzeliyordu. Onun dışında bu oyun bana Ubisoft'a sövdüğüm için özür dilememe neden oldu. Çünkü oyunun görev tasarımları çok kötü arkadaşlar. Ben en son AC4 Black Flag'de oyundaki 30 görevin 32'sinin birilerini takip etmek üzerine olduğunu görmüştüm. Bu oyunda da aynı halt yeniyor. Ya mesafe koruma vs. gibi dertler yok ama neden bir karakterler 2 cümle laf konuşma işini asansörden aşağı inerken ve yürürken yapmak yerine asansörden aşağı inme ve yürüme sekansları sessiz geçiyor da karakter belli bir noktaya ulaşınca konuşuyor? Mesela RDR2'de bu konudan çok laf yiyor ama en azından onda yürüme sekanslarını doldurmak için konuşma anlarını yürüme sekanslarına bırakıyorlardı. Onun dışında %100 bitiren bir oyuncu için kaçınılmaz olan mekaniklerin sıkıcı gelmeye başlaması durumu da var. Lakin oyundaki karakter geliştirme özellikleri çok sığ kalmış bence. Oynanışımı tamamen değiştiren hiçbir yetenek yoktu. Ha bir de CDProjektRed'in Witcher 3'de de yaptığı şu karaktere kazandırdığın tüm yetenekleri kullanamama problemi bunda da var. Oyunda son seviyeye ulaşınca tüm yetenekleri açamıyorsun. Onun dışında yine ufak tefek şeyler vardı ama şu an aklıma gelmiyor. Bence en büyük problem ana hikâye ve sunumunda. Ana hikâyenin çok kısa olması, dağınık olması zaten herkesin eleştirdiği bir şey. Fakat yan görevlerde de ana hikâyede tanıdığın karakterler hariç öyle uzun veya keyifli yan görev serisi olan karakter yok. Çoğu görev git şunu öldür, git şunu kurtar şeklinde ya da NCPD görevleri sayılan belli bir mekandaki düşmanları temizleme üzerine kurulu. Sadece ana hikâyede tanıdığımız 3-5 karakterin keyifli ve uzun görev serisi var. DLC'yi oynamasam veya Witcher 3'ü bilmesem eyvallah derim ama DLC'nin "Kısa Süreli İş" görevlerinin yapısına bakınca bu adamların potansiyelinin çok daha fazla olduğunu rahatça görebiliyorum. DLC'deki bazı yan görevler ana oyundaki bazı ana görevlerden daha keyifli ve dolu geçiyor. 200'e yakın kıytırık NCPD görevi yerine az daha kaliteli yan görev tasarlamaya odaklansalar çok iyi olurmuş. Çünkü şu anki hâliyle ne ana görevler ne de yan görevler öyle akıldı kalıcı veya iyi ki deneyimlemişim diyeceğiniz kadar önemli hissettirmiyor.

DLC'de ise fikir güzel, işleniş kötü yorumu bence en iyi yorum. DLC'de kısaca "Herkese güvenme" mesajı verilmeye çalışılmış ama DLC'de tanıdığımız tüm önemli karakterler senin arkandan iş çeviren, sana yalan söyleyen karakterler olduğu için finaldeki o önemli seçim anında ben bir şey hissetmedim açıkçası. Çünkü her iki tarafta "Herkese güvenme" mesajı adı altında çöp edilmişler. Onun dışında ana oyunun haritasında en çok yansıma, ışıklandırma ve NPC'nin olduğu bölgede 60FPS veren sistemin DLC'nin o hurdalıktan oluşan haritasında 30 FPS vermesi bana mantıklı gelmiyor. DLC çıkmadan önce sistem gereksinimlerini yükseltmişlerdi diye onun arkasına sığınmanın bir anlamı yok arkadaşlar. Daha kötü bir görüntü için -30 FPS oldukça anlamsız.

Peki bu kadar şeye rağmen niye %100 yaptım. Çünkü oynanıştan son 10 saatime kadar oldukça keyif aldım ve her ne kadar sunum anlamında özel bir şey barındırmasa da ve aklımda kolayca çıkacak olsa da o karakterler ile konuşmak, görev yapmak, sohbet etmek oynadığım anlar boyunca bana keyif verdi. Sadece özel bir şey hissetmedim.

Steam profili paylaşmak yasak olduğu için profilimi paylaşamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Phantom Liberty oynamaktayım bir yandan ve DLC'si de gerçekten iyi iş olmuş. Benim de niyetim %100 bitirmek yönünde. %100 bitirebilmek için haritadaki tüm aktiviteleri yapmam yeterli olur mu? Şehir içi aktiviteleri vs. bitirmem gerekiyor mu?

Ben de Phantom Liberty oynamaktayım bir yandan ve DLC'si de gerçekten iyi iş olmuş. Benim de niyetim %100 bitirmek yönünde. %100 bitirebilmek için haritadaki tüm aktiviteleri yapmam yeterli olur mu? Şehir içi aktiviteleri vs. bitirmem gerekiyor mu?
Tüm başarıları almak için haritada gördüğünüz ve bir kere yapınca haritadan kaybolan tüm içerikleri yapmanız gerekiyor.
Buna sibersayko vakaları ve mavi renkteki NCPD görevleri dahil.

@490836, anlıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim. Cyberpunk 2077'yi çok önceden bitirmiştim de ara sıra Phantom Liberty takılıyorum. Cyberpunk'ın ana oyununu %100 olarak bitirmemiştim, umarım bunu bitiririm. Öyle niyetim var.

Sınırsız sayıdaki NCPD görevini yapmak ne kadar vaktinizi aldı?
Kaç saat sürdü takip etmedim ama aralıksız 8 saatlik oyun seansının tamamını NCPD görevleri ve kısa süreli işlere harcamama rağmen bitiremedigimi hatırlıyorum.
@490836, anlıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim. Cyberpunk 2077'yi çok önceden bitirmiştim de ara sıra Phantom Liberty takılıyorum. Cyberpunk'ın ana oyununu %100 olarak bitirmemiştim, umarım bunu bitiririm. Öyle niyetim var.
Phantom Liberty'i eğer save scum kullanırsanız %100 yapmak çok kolay hocam. Oldukça az ve keyifli içerik var.

Asla oyunları yüzde yüz bitiremem çünkü çok sıkıcı. Zaten açık dünya oyunları birbirinin aynısı görevlerle dolu haliyle uzun süre aynı işleri yapmak insanı baydırır. Ben Cyberpunk'ı bitirmiştim, DLC sonrası tekrar deneyimledim ve ikinci defa bitirdim. Gayet keyifliydi. Özellikle DLC'yi ve DLC ile gelen güncellemedeki özellikleri çok beğendim. Silahlı araçlar falan baya iyi. FPS konusunda şuan sorun yaşamıyorum ancak önceki ekran kartımda rahat oynarken gelen güncellemeyle beraber fps düşüşü olmuştu. Büyük potansiyelli ama potansiyelini harcayan bir oyun. Yine de oynamaya değer.

Cyberpunk'a bayılırım, hatta backloggd hesabıma bakarsanız favori oyunlarım arasında en iyisidir (bana göre). Ama eğri oturup doğru konuşalım, çok büyük bir potansiyel vardı bu oyunda. Yani bir düşünsenize oyunun şuan ki hali bile aşırı keyifli. Oynanış mekanikleri, sunum, görsellik hepsi çok iyi. Ne zaman oyunu oynamaya başlasam her zaman bize vadettiklerini düşününce insan daha çok üzülüyor.

O hayalleri süsleyen oyuna sahip olsaydık acaba nasıl bir bomba etkisi yaratırdı düşüncesi insanın içini kemiriyor, incelemeniz deki her bir eleştiri bire bir doğru. Aylar önce yine sizin açtığınız bir konuya oyunda hala bugların olduğunu, optimizasyon olarak daha da geriye gittiğini söylemiştim ve bazı arkadaşlar bana gülmüştü, bu sorunu sadece benim yaşamadığımı görmek iyi oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı