Çözüldü Cyberpunk nasıl bir oyun?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Tamamen yapımcı ekibin başarısıdır konsol çalışması. Tlou2 gibi bir oyun ps4 de canavar gibi aktıysa kbyın da ps4'ü kötülemeye kimsenin hakkı yoktur bence. Kötülemekten kastım eski jenerasyon muhabbeti işte. Eski denilen, bilmemne denilen konsolun 3-5 sene öncesinin oyunları dahi şu an pc'ye geldiklerin de canavar gibi sistem istiyor. Bunu anlamıyorum bilmiyorum gerçi

Buglar olmasa bile sağlam bir oyun değil. Gizlilik mekaniği yok adam seni gördüğünde değil hareket etmesi nefes bile aldırmadan adamı indirsen bitti haritanın sonundaki adam sana sıka sıka geliyor. Karakter geliştirmesi pek oturmamış oyunun başları biraz zor olabiliyor ama ondan sonra ölmek değil canın yarıya inmiyor. Rpg türünü seviyorsan oyuna rpg demek bile saçmalık. Oyun cyberpunk bir dünya da geçiyor ama futuristik şeyler o kadar az ki hayal kırıklığına uğratıyor. Hikayesi fena değil ama o kadar saçmalıklar kopukluklar var ki insanın ister istemez sinirini bozup oyunu kapatası geliyor. Oyuna büyük hyple ile türkçe olduğunu duyar duymaz önsipariş ile satın aldım. 70 saatte her şeyi bitirdim. Hater diye sallıcak arkadaş olabilir ama bunlar benim fikirlerim. Bu arada aksiyonu gayet keyifli. Sıradan çerezlik lineer bir oyun.

Ben bütün sıkıntı eski jenerasyon konsollarda demedim, kaldıki The Last of Us Part 2 bir PS exculusive oyunu, açık dünyası yok, canlı bir şehri yok, yani Cyberpunk 2077 kadar yüklemesi kritik bir oyun değil. Cyberpunk bir sürü sisteme çıktı, TLOU 2 ise sadece bir sisteme, suç sadece konsolda mı? Hayır.

Zaten ben sıkıntı eski jenerasyon konsolların gücü demedim, içindeki yavaş HDD'yi kast ediyorum.

Son düzenleme:
Çok yanlış anlamışım o zaman özür dilerim Ama cyberpunk'ın pc optimizesi de kötü değil mi ? RTX 3K serisin de bi düzgün çalışabiliyor diye biliyorum ben. Gtx 1650ti 'lı benm laptop da bile açılıyor ama performans çok garip. Hadi oyun yeni nesil, bnm pc giriş seviyesi normal desek bile RTX 2K serilerinde bile atıyorum 50 fps alıyorken araca binmen ile 40 lara 35 lere düşüyor. Bence o oyunun araç kullanımında performansa fps'ye acayip bir etkisimi desem bilemedim şeyi var yani. Can Sungur'un dediği gibi: ''Oyunun sadece piyasanın en güçlü kartında stabil performans veriyorsa kusura bakma da sen bu işi becerememişsin.''

Bu sizin dediğinizle alakalı değil de öyle muhabbet babında yazdım yani yoksa sizin HDD konunuzu anladım

Evet, PC versiyonun da optimizasyonu çok iyi değil çünkü oyun çok acele çıktı ama RTX ekran kartlarında bu kadar yavaş çalışmasının sebebi her test yapan kişinin ayırca "ray tracing" modunu açması, ray tracing çok ekran kartı gücü yiyen bir teknolojidir, ha kasması mı gerekiyor? Hayır, bu oyun bu kadar ağır olmamalı, ama eğer ray tracing açık olan değerleri görüp onun üzürinden fikir yürütüp kendi GPU'un ile kıyaslarsan hata yaparsın çünkü senin GPU'un ray tracing desteklemiyor, yani sen zaten o ayarı açamazsın bile, bu da görsellikten kayıp olsada performanstan kazanç, mesela RTX 30 serisinin ray tracing kapalı ikenki performansına bakın, çok daha yüksek olduğunu göreceksiniz, bu arada ben ray tracing açıkken kasması gerek demiyorum, oyunun optimizasyonu iyi değil zaten, yanlış anlaşılmasın, oyunun sadece biraz zamana ihtiyacı var.

Aslında senin GTX1650Ti'ın oyunu oynatması kazım, APU sistemler bile 720 Low ayarda 30fps oynatabiliyor, bence bilgisayarın ısınıyor mu diye kontrol et ya da bazı ayarları kıs ya da yükselt, Digital Foundry'nin bu konuda çok güzel bir vdeosu var, izlemeni öneririm.

Ama cyberpunk'ın pc optimizesi de kötü değil mi ? RTX 3K serisin de bi düzgün çalışabiliyor diye biliyorum ben.
RTX özelliğini açmazsan performansta kayıp olmuyor. En azından kendi deneyimim bu şekildeydi.
2060 Super ile RDR2'de ne FPS aldıysam ultra ayarlarda, Cyberpunk'ta Ultra DLSS ve RTX off olarak aldım. Hatta çoğu zaman daha yüksekti. DLSS quality + RTX medium ile RTX açıkken 50-60 FPSleri görebildim. Gayet tatmin ediciydi deneyimim.

Bizzat oyunu deneyemedim ben daha ama youtube de test videolarına baktığım da low 30-40 fps oynatıyor gözüküyor. Hani RDR 2 AC:Valhalla'da bile high ayarlar da 45 fps veriyor bnm laptoplar.
Bu arada bahsettiğiniz videoyu bulamadım yardımcı olabilir misiniz bi ?
Demek istediğim; RTX Full iken gayet yağ gibi akan canavar bir oyun deneyimi yaşabilmen. Ha ne mutlu ki tatmin edici deneyim yaşabildiysen.

İşte benim anlatmaya çalıştığım şey de bu zaten, o izldiğiniz test videoları ray tracing açık ikenki performans, siz zaten o ayarı açamayacaksınız, eğer o kartın ray tracing kapalı ikenki performansına bakarsanız, daha yüksek olduğunu göreceksiniz.

Ha pardon, yanlış anlamışım, RTX 30 serisinin test videolarını izlediniiz zannettim, pardon, son dediğimi boşverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…