Cyberpunk yine ertelendi

Oyun 20 gün ertelenmedi, güya Nisan ayında çıkacaktı. Virüste herkes evden çalıştı. Tüm oyunlar çıktı/çıkıyor. 20 saat önce oyun kesinlikle verdiğimiz tarihte çıkacak deyip bugün erteliyorsan insanların balon demesi normal. 7 yıldır geliştirilen oyun için 20 güne daha ihtiyacımız var demesinler bir zahmet.

Bir oyunun gold statüsüne erişmesi ile dağıtıma hazır olması aynı şey değil. Asıl olay ondan sonra başlıyor zaten. Seri üretim halinde CD'lerin ve kutuların hazırlanması, paketlenmesi, dünyanın dört bir yanına gönderilmesi falan. Oturduğun yerden bunlar göze küçük gelebilir ama tahmin bile edemeyeceğin büyüklükte bir sistem var işin içerisinde. Dijital ortamda da aynı büyüklükte hazırlıklar var. İlk gün yamaları, platformlara dağıtım, uyulması gereken formaliteler, çıkış sonrası sancılar... saymakla bitmez.
Çok bilmiş gibi sallıyorsun diyebilirsin ama kafadan konuşmuyorum. Video oyunu lokalizasyonu işi içerisindeyim, bir nevi yapım sürecinin parçası oluyoruz ve haliyle bu konular hakkında da bilgi sahibi oluyoruz. Firmaya atıp tutmak yerine biraz daha sabır göstermek gerek.

@kassandra13 Bannerlord gibi bir oyun erken erişimde ancak 9 yıl falan insanlar bekledi. Bence 7 yıl pek fazla değil. Rockstar'ın çalışan sayısı ile CDPR'in çalışan sayısı da bir değil, haliyle arada farklar var.

İade edip Valhalla almamak için zor duruyorum
Bence bekle, çünkü elimizdeki en sağlam oyun çıkmasa da CBP 2077. Valhalla'nın iyi çıkıp çıkmayacağı veya diğer serilerin kopyası olup olmayacağını hiç bilmiyoruz. Konu Ubisoft olunca hiç güvenmiyorum.

Oyun bu günden itibaren 20 gün ertelendi, oyunu kusursuz yapmak için 20 gün bile önemli, 20 gün ertelediler çünkü yazdıklarına göre her şeyin kusursuz çalışmasını istiyorlar.

Firma bir daha oyunun ertelenmeyeceğini söylemişti ve tekrar ertelendi. Yani bence bu demek oluyor ki oyunun herşeyi hazır ki ertelemiyoruz. Birden ne oluyorsa 21 gün daha erteleniyor oyun. 9 ayrı platform olayıda sanırsam ki yeni nesil PS5 ve Xbox Series X vs. için oyunu ayarlamaya çalışmaları. Zaten bu konsollar çok önceden duyuruldu. Bu zamana kadar bu platformlara uyumlu hale getiremediyseler bu oyun daha çok ertelenir. Firmaya karşı çok büyük bir güven sorunu oluşmaya başlıyor. Hele bir kez daha ertelenirse oyunun balon olduğunu düşünüp, iade işlemlerine başlayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…